Je slaapkamer een make over geven? Denk dan hieraan!

De slaapkamer is de ruimte waarin jij iedere dag weer wakker dient te worden. De mate van tevredenheid over jouw slaapkamer is juist hierom misschien wel de belangrijkste van ieder woonvertrek. Hoe tevredener jij wakker wordt, hoe beter jij ook aan je dag zal beginnen. Indien jij niet tevreden wakker wordt in jouw eigen slaapkamer, dan is het misschien wel tijd voor een make over! Deze make over hoeft overigens geen weken tijd te kosten. Soms kan een relatief kleine verandering al een enorme impact op de uitstraling van jouw slaapkamer. In deze blog vertellen we je daarom graag meer over de relatief gemakkelijke manieren om jouw slaapkamer een make over te geven.


Behang

Een manier om echt impact te maken op de uitstraling van jouw slaapkamer is middels nieuw slaapkamer behang. Probeer je voorafgaand aan de aanschaf van nieuw behang wel heel goed te oriënteren op jouw wensen. Het aanbrengen van nieuw behang kan namelijk een pittige klus zijn en deze wil je daarom niet te vaak uitvoeren! Als je echt voor een persoonlijk behang wilt gaan in de slaapkamer kun je overigens zelfs kiezen voor fotobehang. Je kunt dan zelf kiezen welke foto je geprint op het behang krijgt en deze dus ook zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Let er tijdens het fotobehang kopen echter wel op dat je een afbeelding in een maximale kwaliteit upload. Wanneer de foto rechtstreeks van jouw telefoon komt, dan is de kans groot dat de kwaliteit van de afbeelding niet goed genoeg is en dat de afbeelding korrelig op de muur komt te staan!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Gordijnen

Gordijnen zijn van grote invloed op de uitstraling van de slaapkamer doordat ze van de bovenkant van de ruimte tot aan de onderkant van de ruimte lopen. Je zult de gordijnen dus altijd in je zichtveld hebben. Het is dan ook erg belangrijk dat je tevreden bent over de gordijnen die je hebt hangen. Indien je dit niet bent, dan kun je gelukkig voor een relatief laag bedrag en relatief weinig werk de gordijnen al vervangen. Er zijn tegenwoordig diverse apps te verkrijgen waarmee je de gordijnen in jouw slaapkamer kunt ‘voorhangen’. Zo kun je een duidelijk beeld krijgen van hoe het eindresultaat eruit komt te zien en zul je nooit met een ontevreden gevoel achterblijven.