OSB platen in huis

Je kent ze vast wel: OSB platen, maar als de naam je niks zegt dan herken je ze direct. OSB staat voor Oriented Strand Board. Het is een plaatmateriaal samengesteld uit diverse lagen houtschilfers. De dikte en vorm wordt vooraf bepaald en de houtschilfers worden verbonden voor een bindmiddel. Het zijn functionele platen die tegenwoordig dus ook als esthetisch materiaal worden gebruikt. OSB platen in huis kan op diverse manieren worden toegepast. Wij laten je een aantal creatieve voorbeelden zien!

7x OSB platen in huis

De volgende voorbeelden laten zien dat het OSB platen geschikt zijn voor allerlei doeleinden. Zo worden de platen bijvoorbeeld gebruikt als achterwand in een slaapkamer, als lambrisering in een werkkamer, als hoofdbord voor een bed maar zelfs ook om een gehele keuken van te maken! Kortom, OSB platen zijn multifunctioneel!

Bron: style and designs

Bron: cote maison

Bron: notre loft

Bron: HomeDSGN

Bron: Paper and Stitch

Bron: LH Design

Bron: Zimmo be

OSB in het interieur

Het bijzondere van OSB platen is dat het een opvallende structuur heeft, een nadrukkelijk patroon en diverse tinten bruin bevat. Hierdoor vallen de platen direct op en maken ze een statement in het interieur. De platen worden vaak weggewerkt maar kies er eens voor om ze te laten zien. Dat geeft het interieur direct een bijzonder effect.

Deze platen kunnen ook geschilderd worden zoals je bij de keuken ziet. Je ziet dan wel nog de structuur van de platen maar niet meer de verschillende tinten bruin. Hierdoor oogt het iets rustiger maar blijft het wel duidelijk dat je de platen hebt gebruikt.