5x tips voor fantastische wandplank ideeën

Door Tessa de Leeuw | | Muren

Wil jij de muren van de woonkamer, slaapkamer of keuken decoreren, maar weet je niet zo goed hoe? Of vind jij het leuk om vaak je interieur te veranderen? Dan zit je met een wandplank in zwart of wit helemaal goed! Wandplanken zijn er in allerlei maten en materialen, waardoor er gegarandeerd iets tussen zit wat precies in jouw interieur past. Benieuwd hoe je onze wandplanken het beste kunt decoreren? Lees dan hieronder onze tips!

Boekenkast, maar dan anders

Verslind jij veel boeken en weet je niet meer hoe je jouw boeken praktisch kunt opbergen? Het zou erg jammer zijn om al die prachtige boeken niet in het interieur terug te zien. Daarom hebben wij een aantal creatieve ideeën om je boeken in stijl op te bergen. Wat dacht je van boekenplanken boven de deur? Of boeken in een stijlvolle wandplank? Kies bijvoorbeeld uit houten wandplanken of een stijlvolle witte kleur. Weg met die saaie boekenkast! Bekijk hieronder onze inspiratie tips. Hang daarnaast een macrame plantenhanger op en je bent klaar!

Bron: robuustmaatwerk

Bron: robuustmaatwerk

Groen, groen, en nog eens groen

Het hebben van bloemen of planten in je huis kan een gezellige sfeer creëren. Maar waar moet je al die planten neerzetten als je weinig ruimte hebt? En hoe laat je ze toch deel uitmaken van je interieur? Maak de huiselijke sferen helemaal af met planten aan de muur. Met een houten of eiken plank laat je de plank uit de muur springen. Wil je liever dat de planten of bloemen centraal staan? Kies dan voor een kleur die past bij je muur.

Bron: houtspul

Pimp je muur met een gaaf wandrek

Wil je graag iets creatiefs met je muur doen, maar weet je niet zo goed wat? En ben je snel uitgekeken op dat saaie schilderij? Dan zit je met een stijlvol wandrek precies goed! Verander de accessoires op het wandrek en creëer een nieuwe look wanneer jij dat wilt. Het kijken naar de muur is nog nooit zo inspirerend geweest!

Bron: myrlelaan

Creëer ruimte in je keuken

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: waar moet je met alle flessen en potjes heen in de keuken?! Tijdens het koken kan ruimtegebrek in de keuken al snel voor chaos zorgen. Creëer daarom overzicht en rust door extra ruimte te maken voor alle benodigdheden. Planken aan de keukenmuur kunnen hier voor een uitkomst zorgen. Zo heb je alles snel en efficiënt bij de hand. En zeg nou zelf, dat maakt koken wel een stuk makkelijker!

Bron: angelawinkler

Zwevende wandplank

Een wandplank kun je naar eigen smaak inrichten. Laat de plank uit de muur springen door een contrast te creëren. Of laat de plank één geheel zijn met de muur. Maar soms is het ook leuk om wandplanken los van elkaar te bevestigen. Zet een leuke foto op de ene en een mooie kaars op de andere. Door losse wandplanken aan de muur te hangen, creëer je een zwevend en dynamisch effect. Zo maak je van elke muur een kunstwerk.

zwevende wandplanken

Bron: furnea.nl