5x type wandbekleding

Er zijn ontzettend veel leuke manieren om een wand te bekleden in plaats van te schilderen. Probeer eens iets anders dan de kwast te gebruiken! Welke type wandbekleding er allemaal zijn gaan wij hier voor jou op een rijtje zetten!

4x type wandbekleding

Laten we als voorbeeld even de woonkamer nemen en kijken hoe we in deze ruimte de wand op een leuke en unieke manier kunnen bekleden.

Bron: homeyohmy

#1 Behang

Behang is het meest gebruikte type wandbekleding voor in een interieur. Het is overal verkrijgbaar, het is betaalbaar en bijna iedereen kan het aanbrengen. Behang is er in vele soorten, maten, kleuren, patronen en materialen dus voor ieder wat wils! Zo is er sinds enige jaren het populaire vliesbehang bijvoorbeeld. De toplaag van dit behang bestaat uit papier of vinyl en de achterkant is voorzien van een vlies. Dit type behang wordt veel gebruikt omdat het zeer stevig is (het scheurt niet) en het is heel gemakkelijk aan te brengen.

#2 Wandstickers

Een relatief nieuw product zijn de wandstickers. Stickers voor op de wand zijn er ook in allerlei vormen, kleuren en maten. Wandstickers zijn een decoratieve en wellicht tijdelijke manier van decoreren in een interieur. Het kan ook heel plaatselijk gebruikt worden.

Bron: tektura

#3 Steenstrips

Oei, steenstrips. Als je hier aan denkt dan krijg je meteen het beeld van jouw oma’s interieur voor je niet waar? In de jaren 70 waren ze razend populair maar 10 jaar later vond niemand ze meer mooi. Dat is verleden tijd want de steenstrips zijn terug! Er zijn tegenwoordig mooie strips te koop in natuurlijke kleuren.

Bron: onbekend

#4 Doeken

Een optie die niet vaak gebruikt wordt maar toch ook erg mooi is: wanddoeken. Het voordeel van wanddoeken is dat je zelf mag bepalen wat er op het doek komt te staan. Ze worden namelijk op maat gedrukt!

Bron: instagram

#5 Wandpanelen

Heb je ergens een lelijk stuk muur? Bedek het dan met een wandpaneel. Gemakkelijk zelf te maken en betaalbaar! Wandpanelen kunnen gemaakt worden van hout zoals MDF of gekocht worden.