10x een interieur met hoog plafond

Als je een woonkamer, keuken, slaapkamer of andere ruimte in huis hebt die een hoog plafond heeft dan vereist dat iets meer creativiteit en moeite bij het inrichten. Waarom? Omdat een hoog plafond ontzettend mooi kán zijn maar dat hoeft niet. Richt je het op de verkeerde manier in, dan komt het hoge plafond helemaal niet tot zijn recht. Laten we eens kijken naar een interieur met een hoog plafond om meer inspiratie op te doen.

10x Een interieur met hoog plafond

Hoge plafonds komen we bijvoorbeeld tegen in een loft, een vide, een zolder of een fabriekswoning. Ruimtes waarbij de ramen hoger zijn of het dak hoger. Benadruk deze hoogte door erop in te spelen met vorm, materiaal en kleur.

In deze loft is gekozen om het plafond zo hoog mogelijk te houden, waardoor leidingen en constructie zichtbaar zijn. Het plafond is wit geschilderd en vormt één geheel met de wanden en vloer. Het contrast ontstaat door de zwarte leidingen en de inrichting. Een lichte en open ruimte.

Interieur-met-hoog-plafond-1

Bron: roomed

Hoge grote ramen zorgen automatisch voor een hoog plafond. Accentueer deze ramen met bijvoorbeeld gordijnen of juist door geen decoratie te gebruiken bij het raam.

Interieur-met-hoog-plafond-2

Bron: cristybrandriet

Is het plafond zo hoog dat je er wellicht een verdieping in kunt bouwen? Twijfel dan niet, en probeer het eens uit. Zeker als je de extra ruimte goed kunt gebruiken!

Interieur-met-hoog-plafond-3

Bron: reunieveenendaal

Lange gordijnen accentueren de hoogte en geeft een luxe en chique sfeer in het interieur.

Interieur-met-hoog-plafond-4

Bron: roomed

Interieur-met-hoog-plafond-5

Bron: inrichting-huis

Als je een hoog plafond hebt waarin veel details van de bebouwing en constructie te zien zijn, laat deze dan vooral in tact. Het is interessant om naar te kijken en geeft het interieur karakter. Het is uniek en origineel. Zonde om weg te werken!

Interieur-met-hoog-plafond-6

Bron: roomed

Interieur-met-hoog-plafond-7

Bron: zimmo

Interieur-met-hoog-plafond-8

Bron: q4

Bevindt zich een trap in jouw ruimte met het hoge plafond? Dan heb je geluk, want een trap kun je laten opvallen waardoor het een eye-catcher in je ruimte wordt.

Interieur-met-hoog-plafond-9

Bron: sjo-me

Interieur-met-hoog-plafond-10

Bron: roomed

Wat voor een hoog plafond heeft jouw interieur? Zie je delen van de constructie of juist niet? Heb je het geschilderd in een kleur die overeen komt met de rest van het interieur? Vertel het ons!