Een aangename slaapkamer in de winter begint bij je interieur

Het koudste seizoen staat nu écht voor de deur. De hoogste tijd om wat meer warmte in huis te brengen! Vandaag delen we 5 handige tips om jouw slaapkamer helemaal winterproof te maken. Het zijn maar een paar simpele aanpassingen die toch een groots resultaat hebben. Welke tip ga jij als eerste toepassen?

Haal je winterdekbed uit de kast

Met de milde herfsttemperaturen achter de rug, is de kans groot dat je nog steeds onder een zomerdekbed slaapt. Toch is dit de ideale periode om de overstap naar je winterdekbed te maken. Vooral ’s nachts kunnen de temperaturen ineens onder de nul schieten. Voorkom een koude slapeloze nacht door vandaag meteen je winterdekbed uit de kast te halen. Misschien is het zelfs tijd voor een elektrische deken?

Koop isolerende raamdecoratie

Goede raamdecoratie is niet alleen belangrijk in de zomer, maar ook onmisbaar in de winter. Het is de perfecte manier om de ramen extra te isoleren. Zo blijft de warmte langer hangen in je slaapkamer. Ook als je de verwarming op een lagere stand zet. Koop dikke gordijnen of moderne jaloezieën met een verduisterende en isolerende functie. Laat ze eventueel op maat maken voor het aller mooiste resultaat. Je leest meer info over maatwerk jaloezieen op de website van Kwantum.

Leg een vloerkleed op de grond

In de winter wil liever je niet op een koude vloer stappen als je net wakker bent. Nu kun je ervoor kiezen om vloerverwarming aan te leggen, maar er is ook een makkelijkere oplossing: leg gewoon een hoogpolig vloerkleed naast je bed. Dit voelt niet alleen lekker warm aan de voeten, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit. Een win-winsituatie!

Leg een warm plaid over het bed

Heb je geen winterdekbed of ben je gewoon een echte koukleum? Drapeer dan nog een extra dekentje over het bed. Zo weet je zeker dat je de koude winternachten goed doorkomt. Laat het plaid de volgende ochtend niet als een prop op het bed liggen, maar leg het meteen weer netjes neer. Anders zal de slaapkamer er snel rommelig uitzien.

Maak gebruik van sfeerverlichting

Met sfeerverlichting maak je een warme winterse slaapkamer pas echt helemaal compleet. Plaats een dimmer op de algemene verlichting zodat je het licht wat zachter kunt maken. Of koop een paar extra sfeerlampen met een warme lichtkleur. Tijdens de kerstperiode zijn lichtsnoeren natuurlijk ook altijd welkom!