Inspiratie voor een warm interieur

Ook tijdens deze zomermaanden kunnen er dagen tussen zitten dat het vies, nat en koud is. Dan verlang je weer even terug naar een lekker warm interieur. Een sfeervolle woonkamer met veel sierkussens en plaids, een knusse tuinkamer met een vuurtje of een mooie overkapping in de tuin waar je onder kunt zitten met een open haard. Allemaal plekken waar het warm, sfeervol en knus kan zijn. De volgende voorbeelden laten zien hoe een interieur warm en sfeervol ingericht kan worden, en wat je hiervoor nodig hebt.

Tips en inspiratie voor een warm interieur

De inspiratie die je hier op doet kan ook gebruikt worden voor een warm interieur in de koude maanden. Je voegt namelijk op dezelfde manier warmte toe aan het interieur in de zomer en in de winter.

warm-interieur-1

Bron: Architizer

De verlichting is ontzettend belangrijk in een interieur. Niet alleen wat voor een soort lamp qua vormgeving je kiest, maar ook de lichtbron in de lamp zelf. Wil je meer warmte in een interieur brengen? Kies dan voor een warm wit of zelfs een gelig licht. De nieuwste kooldraad lampen geven bijvoorbeeld een mooie warme gloed aan de ruimte.

warm-interieur-2

Bron: Residence

Niet alleen het open haardje in deze ruimte geeft een warme sfeer, ook de decoraties en aankleding werkt heel goed mee. Veel kussens op het bed, plaids, een warm vloerkleed, houtblokken en kaarsen.

SONY DSC

Bron: interiorjunkie

Ook al is jouw interieur lekker licht en neutraal in de zomer, het open haardje doet heel veel met de sfeer in huis. Is het dus een dagje niet zo’n lekker weer? Steek die open haard dan gewoon lekker aan.

warm-interieur-4

Bron: bintihomeblog

De kleur op de muren doet natuurlijk ook veel met de uitstraling van een interieur. Wanneer de kleuren warm zijn op de muren, zal de ruimte ook direct veel warmer en knusser aanvoelen dan wanneer er een kille kleur gebruikt is.

warm-interieur-5

Bron: carterkayinteriors

Materialen die een warme sfeer uitstralen zijn natuurlijk hout. Hout is hét materiaal om meer warmte in het interieur te brengen!

warm-interieur-6

Bron: style-files

Aankleding is een must voor een warm interieur. Denk bijvoorbeeld aan theelichten, vloerkleden, sierkussens, plaids, een vuurtje, kaarsen, houten objecten of meubels.

warm-interieur-7

Bron: norskeinteriorblogger