Appartement inspiratie voor klein wonen

De meeste van ons hebben geen grote kasten van huizen. We wonen vaak in een gezinswoning, studio, appartement of ander klein huis en dat is hartstikke prima! Dit vergt soms wel wat meer creativiteit bij het inrichten van het interieur. Vandaag laat ik jullie wat meer appartement inspiratie zien en hiermee ook leuke ideëen voor klein wonen.

Appartement inspiratie voor klein wonen

Klein wonen is vaak knus en gezellig maar kan ook krap en donker zijn. Om dit te voorkomen is mijn advies om altijd gebruik te maken van lichte kleuren in een kleine woning. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit kleine appartement. Dankzij de witte wanden en het daglicht lijkt de ruimte veel groter en komt het niet zo benauwd over. Alleen maar lichte kleuren is ook niet top, dus voeg daarom contrast toe in de vorm van kleuren en materialen.

appartement-inspiratie-01

appartement-inspiratie-02

Weinig ruimte in de keuken? Maar wil je toch graag een zitmogelijkheid creëren? Kies dan voor een tafel aan de wand die je evt. ook nog weg zou kunnen klappen als het nodig is.

appartement-inspiratie-03

appartement-inspiratie-04

appartement-inspiratie-05

appartement-inspiratie-06

appartement-inspiratie-07

appartement-inspiratie-08

Zorg altijd voor zoveel mogelijk opbergruimte zoals deze grote kledingkasten. Het fijne van deze kasten is dat ze tot aan het plafond komen en hierdoor veel ruimte bieden. Let wel op dat je zo’n kast altijd in een neutrale en lichte kleur aanschaft, anders kan de kast het effect geven alsof het op je af komt.

appartement-inspiratie-09

Geen ruimte voor een werkkamer? Kies dan ergens een wand waar je een werkplek kunt inrichten. Met een klein bureautje en een stoel kom je al een heel eind!

appartement-inspiratie-10

Bron: stadshem

Kortom, in een kleine woning zoals dit appartement zijn er voldoende mogelijkheden om te variëren met materialen, kleuren en indelingen!