Balken en spanten in het interieur

De een vindt ze prachtig en de ander ziet ze liever niet: spanten in het interieur. Spanten en balken behoren vaak tot de oudere huizen, de klassieke huizen, de boerderijen en de zolders. Spanten in het interieur zorgen voor echte eyecatchers maar ook voor meer onderhoud. Spanten en balken moeten namelijk goed onderhouden worden vanwege het hout. De volgende zeven interieurs hebben allemaal balken en spanten. Kijk gauw mee!

7x Balken en spanten in het interieur

Bron: Christopher Dugied

Bron: Home Designing

Wat doe je met spanten in het interieur?

Ga je de balken en spanten benadrukken of ga je ze wegwerken? Vroeger wilden we zoveel mogelijk wegwerken maar tegenwoordig laten we juist alles in zijn originele staat. We waarderen veel meer de historie van een gebouw en de constructie. De constructie mag gezien worden!

Bron: MyHouseIdea

Bron: HouseWorldDesign

Bron: apartmenttherapy

Geef je spanten een kleur of niet?

Tja, dat is een goede vraag maar die is heel persoonlijk. Wij vinden de natuurlijke en originele spanten het mooist maar er zijn ook mensen die liever het geheel een kleur geven die bij het interieur aansluit. Denk er wel over na dat als je spanten een kleur geeft, het heel veel werk is om dit er weer vanaf te krijgen.

Bron: cocokelley

Bron: issuu

Spanten in allerlei ruimtes in huis

Of de balken en spanten nou in de keuken of op zolder zitten: je kan er overal iets moois van maken. Je kan gebruik van ze maken of je laat ze met rust. Een leuke manier om gebruik te maken van balken en spanten is door er een mooie hangstoel aan op te hangen bijvoorbeeld!