lichtinval-daglicht-interieuradvies
@bijmargrietinhuis

Hoe creëer je een licht interieur?

Door Tessa de Leeuw | | Verlichting

Een licht en fris interieur ontstaat niet alleen door het plaatsen van lichtbronnen. Een licht interieur vindt juist zijn oorsprong in het verkrijgen van natuurlijk licht. Dit ontstaat door zoveel mogelijk ramen en openingen te creëren naar buiten waardoor het natuurlijke licht naar binnen kan vallen. Daarnaast creëer je ook een licht interieur door te kijken naar de materialen en kleuren die gebruikt worden in de ruimte. Dit mag allemaal zo licht en fris mogelijk. Wij geven je graag een aantal tips over hoe je een licht interieur creëert.

interieuradvies-interieurtips-woonstijl
@mirandadriehuizen
woonkamer-interieuradvies-lichtinval
@ellabellahome

Tips: Hoe creëer je een licht interieur?

Tip 1: Het daglicht

Het is belangrijk om na te gaan vanuit welke richting het daglicht naar binnen valt. Heeft de woonkamer ramen op het zuiden, het noorden, het westen of juist het oosten? We hebben een aantal tips voor de diverse richtingen in combinatie met kleuren.

  • Natuurlijk licht vanuit het zuiden: kies dan voor lichte kleuren maar in zuidelijk licht krijgen kille tinten ook juist meer warmte.
  • Natuurlijk licht vanuit het noorden: vermijd dan kille kleuren zoals blauw. Licht vanuit het noorden is donkerder en kan een kil effect creëren. Wij raden je aan om in een ruimte met licht vanuit het noorden juist gebruik te maken van warme kleuren zoals paars, rood of oranje. Natuurlijk kan dit allemaal in een bepaalde lichte of donkere tint. Je kunt ook voor warme romige kleuren kiezen, die zijn iets genuanceerder.
  • Natuurlijk licht vanuit het westen: grijs en wit werkt goed maar ook roze en rood. Het licht is in de ochtend wat koeler en in de avond of einde middag juist warmer.
  • Natuurlijk licht vanuit het oosten: groen en blauw zijn goede kleuren voor deze richting.
woonkamer-daglicht-lichtinval
@huisje.aanhet.water
interieur-licht-kleuradvies
@ourlifeatno5

Tip 2: De vloer

De vloer mag in een licht interieur ook niet te donker zijn. De vloer is namelijk een erg groot oppervlak en kan de ruimte juist heel donker maken.

licht-interieur-inspiratie
@bij.manon.thuis
woonkamer-licht-vloeradvies
@huisje_in_houten

Tip 3: De kleur van de wanden

Zoals we hierboven al beschreven, het natuurlijk licht is van invloed op kleur. Let daarom goed op bij het kiezen van kleuren voor de wanden. Om een zo licht mogelijk interieur te krijgen, kun je het beste voor wit tinten of pastel tinten kiezen.

licht-wittinten-kleuradvies
@slapenbij_maisoncrepe
woonkamer-inspiratie-interieur
@villagaura