Trend: een groep hanglampen

Verlichting, en met name sfeerverlichting, is een belangrijk aspect van het interieur. Sfeerverlichting zorgt er namelijk voor dat het interieur compleet wordt, dat het een ‘af’ plaatje vormt, dat er een mooie sfeer ontstaat en dat jij je er prettig voelt. Hoe creeer je zo’n prettige sfeer met verlichting? Door bijvoorbeeld een groep hanglampen bij elkaar te hangen.

Voorbeelden van een groep hanglampen

Hanglampen kun je op verschillende manieren bij elkaar hangen. Je kunt voor verschillende type lampen kiezen en deze met elkaar combineren, je kunt dezelfde lampen met elkaar combineren, je kunt ze uit één lichtpunt uit het plafond laten komen, uit meerdere lichtpunten, aan een stang hangen etc. Er zijn ontzettend veel opties hoe je een groep hanglampen kunt combineren, daarom hebben wij acht leuke voorbeelden gezocht van zo’n groepering.

Groep-Hanglampen-1

Bron: pinterest

Groep-Hanglampen-8

Bron: pearsondesigngroup

Groep-Hanglampen-7

Bron: desiretoinspire

Groep-Hanglampen-6

Bron: pom-granateliving

Groep-Hanglampen-5

Bron: vtwonen

Groep-Hanglampen-4

Bron: ylighting

Groep-Hanglampen-3

Bron: pinterest

Groep-Hanglampen-2

Bron: pinterest

Een groep hanglampen wordt ook op veel verschillende plekken gehangen zoals bijvoorbeeld boven de eetkamertafel, in de keuken, in de hal of entree, boven een kast of dressoir of in de werkkamer. De plek waar je ze hangt is afhankelijk van de grootte van de lampen en de functionaliteit.

Hebben de lampen geen functie maar geven ze alleen wat sfeer? Dan kun je ze het beste als een object ergens hangen maar liever niet boven een tafel of werkplek omdat ze daarvoor te weinig licht geven. Je kunt natuurlijk altijd de lichtbron veranderen voor een iets fellere of zachtere kleur of wattage.