bureaulamp-tafellamp-verlichting
@swabdesign_official

Verlichting: 35x tafellampen inspiratie

Nu de dagen weer korter worden, wordt verlichting binnenshuis alleen nog maar belangrijker. Functionele verlichting maar zeer zeker ook sfeerverlichting is een belangrijk onderdeel van het gemoedelijk maken van een ruimte. We kijken vandaag naar één bepaalde verlichting en dat zijn tafellampen. Onder de tafellampen vallen allerlei verschillende modellen die in diverse ruimtes gebruikt kunnen worden. Zoals op een wandplank aan de muur. Denk bijvoorbeeld eens aan bureaulampen, staande tafellampen, liggende modellen, spots, kleurrijke lampen of juist hele grappige modellen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

#1 Spots

Spots zijn ontzettend handig op plekken in huis waar je graag gerichte verlichting nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een bureau, een kleine werkplek, een hobbykamer, een lees stoel of een lees hoekje. Hiervoor kan een spot gebruikt worden met een mooie voet of bijvoorbeeld een bureaulamp.

verlichting-spot-werkplek
@nublson
bureaulampen-verlichting-lamp
@srosinger3997
bureaulamp-verlichting-werkplek
@richtervet

Spots voor op een tafel of kastje

#2 Staande tafellampen

Staande lampen zijn de meest gekozen lampen voor op een kastje, een tafel of bijzettafel. Er zijn ontzettend veel leuke ontwerpen die nauw aansluiten bij de inrichting van de ruimte. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je niks geschikts vindt. Een staande lamp geeft vooral sfeerverlichting en wordt niet zo zeer als functionele verlichting gebruikt.

tafellampen-inspiratie-14
@ikeanederland
tafellampen-inspiratie-9
@ikeanederland
lamp-verlichting-bureaulamp
@piensaenpixel

Staande tafellampen voor op een tafel of kastje

#3 Kleurrijke tafellampen

De meeste lampen zijn neutraal van kleur maar gelukkig zijn er ook nog een aantal opvallers die je als tafellamp gebruikt maar tegelijkertijd ook als eyecatcher in het interieur. Een kleurrijke tafellamp kan een accent in de ruimte zijn wanneer je kiest voor een kleur die niet voorkomt in het interieur of het kan een aanvulling op het interieur zijn wanneer je kiest voor een bijpassende kleur die je al vaker gebruikt hebt in het interieur.

kleurrijk-tafellamp-verlichting
@swabdesign_official
tafellamp-bureaulamp-verlichting
@sincerelymedia
bureaulamp-lamp-verlichting
@lieks_home

Kleurrijke tafellampen voor op een tafel of kastje

#4 Minimalistische tafellampen

Een minimalistische tafellamp is een iets minder opvallende lamp maar past wel precies bij neutrale, minimalistische interieurs. Het is een toevoeging aan het interieur, het versterkt het interieur en zorgt ervoor dat ook de verlichting helemaal mee gaat in dezelfde styling als de rest van de ruimte.

wit-tafellamp-minimalistisch
@viniciusamano
tafellamp-minimalistisch-verlichting
@casteunissen
verlichting-interieuradvies-lampje
@lieks_home

Minimalistische tafellampen voor op een tafel of kastje

#5 Industriële tafellampen

Er is ontzettend veel industriële verlichting verkrijgbaar zoals grote fabriekslampen, hanglampen, staande lampen en ook tafellampen in deze stoere en unieke stijl. Een industriële lamp is een eyecatcher en mag gezien worden.

industrieel-lamp-stoer
@milestogobeforeisleep
tafellamp-verlichting-industrieel
@nublson
indsutrieel-lamp-werklicht
@folcomasi

Industriële tafellampen voor op een tafel of kastje

#6 Humoristische tafellampen

Hou jij wel van een knipoog in het interieur? Ga dan voor een humoristische en grappige tafellamp zoals een van deze leuke voorbeelden. Het zijn echte eye-catchers die je op een goede plek mag neerzetten zodat ze gezien worden!

verlichting-lampen-interieuradvies
@purzlbaum
lamp-grappig-eyecatcher
@catvideo
grappig-tafellamp-bureaulamp
@masha.looo

Humoristische tafellampen voor op een tafel of kastje

#7 Bureaulampen

Een bureaulamp hoeft natuurlijk niet perse op een bureau geplaatst te worden. Kleinere bureaulampen kunnen namelijk ook op een leuk kastje of dressoir staan.

verlichting-accessoires-bureaulamp
@swabdesign_official
wandplank-accessoires-verlichting
@naturalgoodsberlin
bureaulamp-tafellamp-dressoir
@jipy32

Bureaulampen voor op een tafel of kastje

#6 Design klassiekers tafellampen

Echte design klassiekers bevinden zich ook onder de tafellampen. Er zijn een aantal modellen die al jaren meegaan en ook al jaren hartstikke modern zijn. Dat een ontwerp zolang modern blijft is altijd te danken aan het tijdloze ontwerp. De volgende tafellampen die je ziet zijn de Pipistrello lamp, Foscarini Piccola, de Dalu tafellamp, de Kartell Bourgie lamp en de Artemide Tizio lamp. Stuk voor stuk design klassiekers die gezien mogen worden!


Design klassiekers tafellampen voor op een tafel of kastje