livingroom-interieuradvies-vloerkleden
@slapenbij_maisoncrepe

Inspiratie: 10x Ronde vloerkleden

Ronde vloerkleden zijn al een tijdje populair maar dat wil niet zeggen dat ze dit niet meer zijn. In tegendeel, ronde vloerkleden worden alleen maar meer gebruikt in hedendaagse interieurs. Maar waarom eigenlijk? Wij vertellen je graag waarom wij ronde vloerkleden echt een uitkomst vinden.

vloerkleed-eetkamer-eethoek
@madeleineshouse72

10x Ronde vloerkleden

Een rond vloerkleed is veel vriendelijker dan een rechthoekig. Hiermee bedoelen we dat een rechthoek een veel scherpere vorm is dan een ronde vorm. Net zoals dat sommige banken om op te slapen zijn. De hoeken van een rechthoekig vloerkleed komen veel strenger over dan een rond tapijt waarbij er geen hoeken zijn.

vloerkleed-vloerkleden-interieuradvies
@huisjeindrenthe
keuken-vloerkleed-interieurtips
@madeleineshouse72
vloerkleed-houtkachel-zithoek
@bijmargrietinhuis
zithoek-vloerkleed-wanddecoratie
@hoff.van.saar

Doordat er geen hoeken aan een rond vloerkleed zitten, geef je ook niet zo snel een afgebakend stuk aan. Een rechthoekig vloerkleed kan namelijk de indruk wekken dat je bijvoorbeeld de zithoek wil benadrukken.

Een rond vloerkleed is lastiger te combineren dan een rechthoekig vloerkleed omdat de meeste meubels ook rechthoekig zijn. Denk maar eens aan de bank, de salontafel, een dressoir, een boekenkast of een tafel. Je kunt je afvragen of een rond vloerkleed hierbij past maar wij zijn ervan overtuigd dat het met elkaar gecombineerd kan worden.

vloerkleden-woonkamer-interieuradvies
@plinka_life
kantoor-vloerkleed-bureau
@bymik_
woonkamer-zithoek-vloerkleed
@ourlifeatno5

Wil je graag het ronde vloerkleed met een rechthoekige salontafel combineren? Dan kun je het geheel een beetje opbreken door met bijvoorbeeld ronde bijzettafels te werken, een leuke poef of een ronde kruk voor erbij. Hiermee combineer je beide vormen en trek je ze meer naar elkaar toe!

woonkamer-zithoek-vloerkleden
@madeleineshouse72
woonkamer-bank-vloerkleed
@slapenbij_maisoncrepe
woonkamer-livingroom-interieuradvies
@thuis.bij.lisette