De lente in huis halen? Wij hebben 7 tips voor je verzameld!

De lente in je bol hebben, dat is niet zo moeilijk! Maar hoe haal je nou die lente in huis? Daar hebben wij 7 tips voor verzameld. Ga een rustig achteruit zitten en leze deze tips op je gemak. Daarna mag je aan de slag in je huis en kun je deze tips in de praktijk brengen!

1. Gebruik pastel en aarde tinten

Je ziet het toch elk jaar weer een beetje terugkomen hè, de pastel tinten! Toch zijn ze dit jaar ook weer helemaal in. Het is nu eenmaal een goede combinatie met lente, die frisse en lichte kleuren. Je krijgt weer zin in de lange lichte dagen en je verlangt naar de zomer. De lente is een soort overgangsfase, waar we dubbel en dwars van moeten genieten. Naast de pastel tinten zien we ook de aarde tinten inkomen deze lente. Groen is natuurlijk altijd goed, dat staat voor het nieuwe leven. Maar ook lichte grijze en bruine tinten kun je goed combineren. Kijk wat voor jouw interieur de beste opties zijn en pas ze toe!

Lente 1

Bron: ariadneathome

Bron: @plientje_vd

2. Kies voor geometrische prints & patronen

Prints en patronen zijn in, en al helemaal de geometrische vormen. Je kunt het toepassen in de mate die jij wilt. Je vindt het tegenwoordig op vaasjes, flessen, waxinelichtjes, kussenslopen en ook op plaids. Maar mocht je nu net dat beetje extra willen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor één strook geometrisch behang op je muur. Of misschien ben je er zo gek op dat je er een stoel mee wilt bekleden. Laat je fantasie de vrije loop.

Lente 15

Bron: deensekroon

3. Zachte kussens & plaids

Jaja we zijn de winter bijna uit, maar je weet het in dit koude kikkerlandje nooit helemaal! Hou ze er daarom bij die lekkere zachte kussen en plaids. Ze hebben een hoog knuffelgehalte en liggen daar te pronken op je bank. Laat ze liggen en geniet er nog even van. Misschien kun je ze een pastel tintje geven?

Lente 2

Bron: elle

Bron: flexa

Bron: @plientje_vd

4. Verzamel bloesemtakken

Bloesem takken blijven goed. Het laat zien dat de natuur weer begint op te leven. Het geeft je interieur een frisse uitstraling en brengt net dat extra vleugje kleur in je interieur.

5. Pas houten accenten toe

Houten accenten kun je tegenwoordig overal kopen. Je vindt houten accessoires in allerlei verschillende vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan houten krukjes, houten dienbladen, houten kandelaars, houten decoratie, en zo voorts.

Lente 9

Bron: bomont

6. Licht

Licht is zo belangrijk in deze periode. De dagen worden langer, je gaat niet meer in het donker naar huis om 18:00. Zorg dat je dit daglicht ook terug laat komen in je interieur. Houd je gordijnen open en zorg het liefst ook voor lichte gordijnen die een zachte uitstraling hebben. Haal je donkere bank voor de ramen vandaan en laat dat licht maar schijnen in je woonkamer. Zorg voor licht en ruimte, dat zijn de kernwoorden voor deze lente!

Lente 13

Bron: pinterest

Lente 3

Bron: welke

Bron: welke