Een overkapping in de tuin: terras inrichten

Door Tessa de Leeuw | | Inspiratie

Veel mensen hebben een overkapping in de tuin om lekker onder te zitten, te eten, waar de kids kunnen spelen of om planten te zetten in de winter. Maar hoe richt je de plek onder de overkapping in? Wij geven advies aan de hand van dit mooie en inspirerende terras onder een overkapping.

Terras inrichten

Het terras inrichten onder je overkapping is te vergelijken met het inrichten van een ruimte in het huis. Bekijk waar de deuren en openingen zitten, waar je de tuin wilt betreden en waar groen komt te staan en waar het licht vandaan komt.

Daarna is het belangrijk om de basis materialen te bepalen zoals de vloer, de afwerking van het plafond en de afwerking van eventuele palen of kolommen.

Wat voor een functies wil je onderbrengen op het terras? Zitten en loungen? Eten en werken? Het werken voor en in de tuin? Er kan van alles gebeuren onder een overkapping. Een lounge plek is bijvoorbeeld heel fijn omdat je altijd lekker beschut zit en zelfs in de winter hier nog zou kunnen zitten met een vuurtje.

Dit mooie terras is ingericht met een simpele lounge bank met kussens, een paar losse bijzettafels, potten voor diverse planten, twee schommelstoelen, een aantal vloerkleden (een aanrader!) en natuurlijk de mooie hangstoel.

Bron: newdarlings

Terras onder overkapping = een extra kamer

Het inrichten van het terras is dus niet alleen maar het bepalen van materialen en een paar meubels. Door het geheel echt aan te pakken en tijd te steken in de aankleding wordt het terras onder de overkapping een extra ruimte. Een toevoeging aan het huis en een mooie verblijfsruimte voor het gehele jaar door.