Sierlijsten op de muur inspiratie

Door Cynthia | | Inspiratie

Sierlijsten zorgen voor een uniek effect in huis. Sfeervol en origineel. Bevestig ze eenvoudig zelf aan de muur, geef de muur een mooie kleur en de makeover is compleet. Ontdek de verschillende soorten sierlijsten in dit inspiratie artikel en ga aan de slag in huis.

Verschillende sierlijsten combineren

Klassiek en speels tegelijk. Combineer verschillende vormen en hoogtes met elkaar voor een speelse uitstraling. Zolang je de sierlijsten allemaal dezelfde kleur houdt zal het slechts een reliëf zijn en niet te druk worden. Deze sierlijsten passen vooral goed bij een ruime hal of gang waar verschillende vormen de ruimte kenmerken.

sierlijst-wit-klassiek
infiniteviewsllc.com via Unsplash

Niet te opvallend

Sierlijsten komen in veel verschillende soorten en maten, voor deze ruimte is gekozen voor grote robuuste sierlijsten. Door het strakke model en gebruik van één kleur valt het niet erg op maar bepaalt het wel erg de sfeer in de kamer. Kies deze sierlijsten wanneer je de sierlijst een detail in huis wilt laten zijn.

grijze-woonakmer-sierlijsten
Alex Qian via Pexels

Een romantisch bloemen patroon

Deze sierlijsten zijn karakteristiek en worden bijna gezien als ornament aan het plafond. Opvallend hoe sfeerbepalend de plafond sierlijsten in dit geval zijn. Door een simpele toepassing geef je de ruimte karakter en een romantische sfeer. Kies de sierlijsten in dezelfde kleur als het plafond, hierdoor blijft de ruimte goed bij elkaar passen.

sierlijsten-plafond-bloemen
beazy via Unsplash

Laat je hoge muur lager ogen

Door de combinatie van zwart plafond en roze muur wordt het plafond optisch verlaagd. Zeker met de sierlijsten die niet de gehele muur in beslag nemen. In deze ruimte is gebruik gemaakt van een onopvallende sierlijst zodat het net een touch van sfeer toevoegt en zeker niet te druk is.

sierlijsten-roze-muur
@dailydoseofgoldie

Klassieke eetkamer

Geef de eetkamer een klassieke uitstraling. Het is een simpele toepassing met groots effect. In deze ruimte zijn alle kleuren op elkaar afgestemd, dit geeft een mooi effect. De sierlijsten zijn in de muur verwerkt en vallen niet op maar bepalen wel de sfeer. Het geeft een rustgevende en luxe uitstraling.

eethoek-sierlijsten-muur
@headofswans

Geef een vintage tintje aan de kinderkamer

In deze kinderkamer zijn de sierlijsten verwerkt om een echte prinsessen kamer van te maken. Het zorgt voor een klassieke vintage stijl, dit in combinatie met de oudroze kleur en de witte accenten zorgt voor een prachtig geheel. Zoals je ziet zijn er weinig extra accessoires nodig om de kamer aan te kleden.

sierlijsten-kinderkamer-inspiratie
@headofswans

Speel met verschillende formaten

De sierlijsten in deze ruimte hebben twee verschillende formaten. Hierdoor wordt het net wat speelser. Ook deze muur is in één kleur geverfd. Zo hou je de classy uitstraling van de sierlijsten maar wordt het niet te overweldigend. De sierlijsten geven een gewone ruimte direct een authentieke sfeer.

woonkamer-muur-inspiratie
@loesinterieurdesign

Creëer een hoekje met sierlijsten

Heb je een hoek in de woonkamer of andere ruimte die je leuk wilt aankleden. Kies dan voor sierlijsten, simpel, niet te druk maar wel erg stijlvol. Zoals de hoek op deze foto, er is gebruik gemaakt van wat stoerdere sierlijsten en de hoek is gelijk aangekleed, leuke kleur muurverf en het is klaar.

blauwe-eethoek-inspiratie
Spacejoy Via Unpslash

Klassiek tintje in de slaapkamer

Deze slaapkamermuur heeft net wat meer sfeer gekregen doordat de sierlijsten gebruikt zijn. Omdat de muur niet heel erg breed is, is er gekozen voor smalle sierlijsten. Deze passen beter bij de ruimte. De groene kleur is klassiek en rustgevend in de slaapkamer. Hou de rest van de ruimte symmetrisch met dezelfde accessoires.

groene-slaapkamer-inspiratie
Spacejoy Via Unpslash

Prachtige plafond decoratie

Dit plafond heeft prachtige ornamenten. Deze decoratie geeft een standaard kamer een hele karakteristieke uitstraling. Je kunt deze vorm van decoratie in elk huis toepassen en je zult zien wat voor sfeer het met zich meebrengt. Verf daarbij de muur niet helemaal tot het plafond en je creëert een optisch hoger plafond.

plafond-ornamenten-inspiratie
@whisperingbold