action-speeltoestel-kinderen
Little Tikes

Maak van je tuin een ware speeltuin met dit Action speeltoestel

Door Joeke | | Speelgoed

Toen ik dit speeltoestel zag, kon ik eigenlijk niet geloven dat het door Action verkocht wordt. Het lijkt namelijk wel een professioneel toestel dat je in de speeltuin in het park ziet. Natuurlijk hebben we bij Makeover dit toestel eens onder de loep genomen, en in dit artikel lees je of het jouw €299 waard is.

Het leukste speelparadijs voor jouw kleintje

Klimmen, glijden, schommelen. Dit speeltoestel van Little Tikes is ideaal voor de kleintjes. Voorzien van een glijbaan, schommels, klimwand en klimnet zijn de kleintjes lang niet uitgespeeld. Met ruimte voor zes kinderen, is dit toestel binnen no-time het favoriete huisje van alle kinderen.

Het ontwerp

Het Panther Peak speeltoestel is ontworpen en gemaakt door Little Tikes, een bekend merk van speelgoed uit de UK. Het is dus gemaakt volgens de Europese richtlijnen (ASTM gecertificeerd), wat een pluspunt is. Het toestel zelf bestaat uit:

  • Glijbaan van plastic (140 cm)
  • Twee schommels (die je eventueel kunt vervangen voor een schommel voor kleinere kinderen)
  • Een klimwand met twee touwen
  • Een klimnet en ladder
  • Een speelhuisje van hout (geïmpregneerd)

In totaal is er ruimte voor zes kinderen om te spelen, als we de fabrikant mogen geloven. Zelf vind ik het erg leuk dat twee kinderen tegelijkertijd kunnen schommelen of klimmen. Het is dus echt een toestel om samen op te spelen.

Bekijk hier de tofste speelgoed voor kinderen van 6 jaar!

In elkaar zetten

Het speeltoestel kun je bestellen in de webshop van de Action en de handleiding kun je online downloaden. Hoewel het een behoorlijke klus is om het speeltoestel in elkaar te zetten, vind ik dat alles erg duidelijk staat aangegeven en gelukkig inclusief afbeeldingen. Houd er wel rekening mee dat de omschrijving in het Engels is en dat je behoorlijk wat gereedschap nodig hebt, zoals een accu boormachine, hamer, waterpas, en dergelijke.

Reviews

Mensen die je voorgingen zijn over het algemeen erg positief over dit Action speeltoestel. Pluspunten die naar voren komen zijn de kwaliteit, de weerbestendigheid en de lekkere snelle glijbaan. Natuurlijk zijn er ook wat minpunten. De schommels zijn vrij smal en vooral de installatie kost tijd. Dit laatste is iets om in gedachten te houden en het is slim om er echt een weekendje voor uit te trekken.

Naast buiten kun je ook een leuke speelhoek binnen creëren!

De prijs

Hoewel 299 euro natuurlijk een hoop geld is, is het een kleine prijs voor een speeltoestel van dit formaat, de materialen, het veiligheidskeurmerk en het kwalitatieve merk. Hetzelfde toestel staat bij Bol zelfs te koop voor 999 euro, waardoor je bij de Action meer dan drie keer zo goedkoop uit bent voor exact hetzelfde speeltoestel.