De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Type woning #2: Twee-onder-een-kap

Er zijn zoveel verschillende type woningen. Om hier een overzicht van te geven beginnen we met een reeks type woningen. Wat is het type woning en wat zijn de voor- en nadelen van dit type woning? Hoe kun je je woning het beste inrichten? Tips en trucs voor jouw type woning. We beginnen met #2: Twee-onder-een-kapwoning.

Twee onder een kap hoffelijk-wonen

Bron: hoffelijkwonen

Een twee-onder-een-kapwoning

Een twee-onder-een-kapwoning is een type woning waarbij twee woningen een gemeenschappelijke tussen-of scheidingsmuur hebben. De twee met elkaar verbonden woningen hebben géén verbinding met en of meer andere woningen. Een van de voornaamste redenen van het ontstaan van een twee-onder-een-kapwoning was het delen van de bouwkosten voor de toekomstige bewoners. De meeste twee-onder-een-kapwoningen zijn net als rijtjeswoningen identiek, maar dan in spiegelbeeld, gebouwd.

Twee onder een kap hofvanberlage

Bron: hofvanberlage
Twee onder een kap ambiance-culemborg
Bron: ambiance-culemborg

De voordelen:

– Ruime woning
– Meer privacy t.o.v. rijtjeshuis
– Vrijstaand gevoel

De nadelen:

– Directe buren
– Geluidsoverlast

Twee onder een kap stekkenberg

Bron: stekkenberg
Twee onder een kap amaliabest
Bron: amaliabest

Hoe richt ik mijn twee-onder-een-kapwoning in?

Tip 1: Met een twee-onder-een-kapwoning kun je veel kanten op. De meeste woningen zijn erg ruim en bieden veel mogelijkheden. Deze woningen hebben vaak één of twee verdiepingen en zijn dus perfect geschikt voor meerdere personen. Doordat je veel ruimte hebt, ben je mogelijk geneigd veel spullen in je huis te zetten. Begin met een rustige basis, less is more. Vanuit dit perspectief kun je altijd verder bouwen.

Tip 2: Bepaal van tevoren de kleuren voor je woning. Grote muren kun je best een kleur geven. Zo wordt je huis sprekend en geef je meer karakter aan je woning.

Tip 3: Speel met je meubels. Wat is de beste opstelling in jouw woning? Het hebben van ruimte kan soms lastig zijn bij het indelen van meubels. Je hebt vaak meerdere opties en dat maakt het tot een lastige keuze. Heb je grote ramen, zorg er dan voor dat je zittend vanuit je meubels heerlijk naar buiten kunt kijken. Is het licht in je woonkamer juist beperkt, kies dan voor een knusse leefhoek met extra verlichting. Bepaal jouw perfecte opstelling, dan hoef je daarna niet meer te schuiven.

Twee onder een kap woningzoeker

Bron: woningzoeker
Twee onder een kap lithos
Bron: lithos

Twee-onder-een-kapwoningen bieden waar voor hun geld. Een ruime leefruimte, een vrijstaand gevoel én ruimte rondom het huis.

Woon jij in een twee-onder-een-kapwoning? Laat ons weten hoe deze eruit ziet! We zien uit naar jouw reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?