Urban Jungle Inspiratie

Planten zijn een groot onderdeel van hedendaagse interieurs. In welke interieur stijl jouw huis ook is ingericht, in elke stijl komen er planten terug. Er is dan ook ontzettend veel planten inspiratie te vinden, zoals bijvoorbeeld Urban Jungle inspiratie. Een urban jungle is eigenlijk een verzameling van planten in het interieur die een jungle creëren. Een super leuke manier om hoeken op te vullen of het interieur veel meer karakter te geven. Kijk mee naar de volgende urban jungle ideeën.

9x Urban Jungle Inspiratie

urban-jungle-01

Bron: carole poirot

urban-jungle-02

Bron: planete deco

urban-jungle-03

Bron: ivymuse

urban-jungle-04

Bron: marco muller

urban-jungle-05

Bron: carole poirot

urban-jungle-06

Bron: the jungalow

urban-jungle-07

Bron: 23qmstil

urban-jungle-08

Bron: instagram

urban-jungle-09

Bron: french by design

Zoals je ziet bestaat de Urban Jungle trend voornamelijk uit planten die enkel groene bladeren hebben en geen bloemen. Hierdoor kunnen allerlei verschillende planten met elkaar gecombineerd worden en kan je eigenlijk niet veel fout doen. Combineer grote planten met grote bladeren met kleinere planten zoals cactussen of vetplanten. Zet potten bij elkaar, hang een aantal hangplanten bij elkaar of zoek naar mooie manden waarin planten kunnen staan.

Deze planten trend kan op heel veel verschillende manieren geïnterpreteerd worden en dat is goed terug te zien in bovenstaande voorbeelden. Wil jij dus een echte jungle in huis? Ga dan op zoek naar mooie planten in allerlei formaten en unieke potten die erbij passen!

Urban Jungle in de slaapkamer

De laatste trend op het gebied van groen in het interieur is Urban Jungle. Een trend, beweging, stijl die al een aantal jaren populair is en steeds meer liefhebbers trekt. Vandaag kijken we naar een Urban Jungle slaapkamer. Een slaapkamer waarin je slaapt tussen het groen. Planten is niet alleen erg mooi in huis, het zorgt ook voor een gezond leefklimaat. Deze slaapkamers zijn ingericht met veel planten en daarnaast ook natuurlijke materialen.

12x Inspiratie: Urban Jungle Slaapkamer

Je vraagt je wellicht af, welke planten zijn geschikt voor in de slaapkamer? Planten zorgen ten eerste voor een betere luchtkwaliteit in een ruimte. Daarnaast is men van mening dat planten ook zorgen voor minder stress en een goede invloed hebben op hoofdpijn. Planten zoals Aloë Vera, Lavendel, Jasmijn, Gardenia, klimop of de lepelplant zorgen voor een positieve invloed in de slaapkamer.

Bron: domino magazine

Bron: Urban Outfitters

Bron: the jungalow

Een slaapkamer met planten

Naast alle positieve effecten van planten in de slaapkamer, is het natuurlijk ook gewoon erg mooi. Het interieur krijgt er echt een opkikker van en een levendige uitstraling. Planten geven een kale en onpersoonlijke ruimte meer sfeer en karakter. Mis je dus iets in het interieur van de slaapkamer en je weet niet wat? Voeg dan eens een paar planten toe. Een urban jungle slaapkamer, met veel of een paar planten, geeft je een kalmerend gevoel.

Bron: facebook

Bron: instagram

Bron: Urban jungle bloggers

Urban jungle slaapkamer in elke interieur stijl

Of de slaapkamer nou modern, klassiek of landelijk is ingericht: planten passen in elke interieur stijl. Kijk eens rond waar je planten zou kunnen neerzetten of ophangen en ga met deze gedachte op zoek. Mooie hangplanten, planten in pot, planten voor op een plankje of vensterbank of een grote plant in de hoek.

Bron: Annette O'brien

Bron: Annette O'brien

Bron: hemtex

Bron: Kristofer Johnson

Bron: Enok Holsegaard

Bron: Old brand new