De 5 Beste Vouwbedden van 2022

Vouwbedden zijn een handige manier om gasten een prettige logeerplek te bieden. Met een handomdraai creëer je een extra slaapplaats. Doorgaans zijn de bedden op een vouwbaar frame te vinden. Daarbij is de keuze meestal gevallen op een koudschuim of pocketveren matras.

Het overgrote deel van de vouwbedden is eenpersoons omdat tweepersoons modellen een stuk meer ruimte innemen. In het overzicht van het beste vouwbed is daarom ook een tweepersoons model opgenomen voor wie een dubbele slaapplaats wilt kunnen aanbieden. Een veel gekozen alternatief voor een vouwbed, is de slaapbank.

Laten we kijken naar het beste vouwbed per gebruik van dit moment.

Best Getest

Beautissu Vouwbed 90x200 Venetia

Stalen frame, dik matras en beschermhoes

Een mooi en handig inklapbaar bed met een stevig stalen frame wat extra stabiliteit en comfort geeft. Dankzij het dikke matras slapen je logees er heerlijk op. Het matras is wel 10,5 centimeter dik, waardoor iedereen er lekker op ligt. De lattenbodem is gemaakt van houten latten en kan een maximaal gewicht van 100 kilo aan.

Wat je over dit product moet weten:
 • Dik matras van 10,5 centimeter
 • Voorzien van een beschermhoes
 • Neemt weinig plaats in
 • Geen topkwaliteit
 • Niet voor langdurig gebruik

Heb je niet zoveel ruimte? Wanneer je het opklapbed niet nodig hebt, klap je deze gewoon in en bescherm je het met de handige beschermhoes die erbij zit. Dit bed is ideaal als logeerbed en zet je gemakkelijk op. Het is een standaard eenpersoonsbed van 90x200 cm.

Beste aanbieding

Beter Bed Basic Buono

Comfortabel en gebruiksvriendelijk voor een scherpe prijs

Een comfortabel en handig vouwbed, dat je in een handomdraai omtovert tot een eenpersoonsbed. Dankzij het zachte schuimmatras slapen je logees als een roosje. De lattenbodem kan een gewicht van 100 kilo dragen en de wieltjes maken verplaatsen zeer gemakkelijk. Opgevouwen is de dikte slechts 31 centimeter, waardoor je het makkelijk ergens achter kunt plaatsen.

Wat je over dit product moet weten:
 • Neemt weinig ruimte in
 • Voorzien van wieltjes
 • Hele scherpe prijs
 • Vrij kort
 • Dun frame

Opgevouwen is de dikte van dit bed maar 31 centimeter, waardoor je het makkelijk ergens achter kunt plaatsen. Het bed is voorzien van een zacht schuimmatras waarop je heerlijk slaapt.

Beste tweepersoons

Invento 01 Verticaal

Van tweepersoonsbed tot luxe kast

Met een afmeting van 140 x 200 is dit bed uitermate geschikt voor twee personen. De maximale matrasdikte is 22 centimeter en het houdt maximaal 250 kilo aan lichaamsgewicht. Je klapt het bed gemakkelijk om tot een luxe ogende kast, beschikbaar in verschillende kleuren. Inclusief kastombouw heeft het bed een afmeting van 161 x 221 centimeter.

Wat je over dit product moet weten:
 • Innovatief design
 • Past een dik matras in
 • Mooi bed
 • Hoge belastbaarheid
 • Pittige montage
 • Twijfelaar

De maximale matrasdikte die je op dit bed kwijt kunt is 22 centimeter. Na het inklappen heb je een soort van kast, die er heel luxe uitziet met de hoogglans. Dit bed kan maximaal 250 kilo aan lichaamsgewicht houden en je koopt het in verschillende kleuren: Country Eik, Hoogglans Wit, Monaco Eik, Hoogglans Grijs en Mat Wit.

Beste compact

Veraflex Luxor

Uitermate compact en comfortabel

Dit is het meest compacte en comfortabele eenpersoons logeerbed wat je je maar kunt wensen. De maximale belastbaarheid voor dit bed is 100 kg en dankzij de wieltjes is het makkelijk te verplaatsen. Het bed is zeer makkelijk te monteren en heeft geen moeilijke gebruiksaanwijzing. Hij is verkrijgbaar in de afmetingen 80 x 200 centimeter en 90 x 200 centimeter.

Wat je over dit product moet weten:
 • Lekker compact
 • Licht in gewicht
 • Makkelijk verplaatsbaar
 • Laag bij de grond

De maximale belastbaarheid voor dit bed is 100 kg. Door de wieltjes die eronder zitten is het makkelijk te verplaatsen wanneer het bed is opgeklapt. Het Luxor vouwbed is zeer makkelijk te monteren. Het heeft dus geen moeilijke gebruiksaanwijzing. Wanneer je het verpakkingsmateriaal hebt verwijderd, hoef je alleen de wieltjes onder het bed te monteren en daarna kan je het eigenlijk meteen gebruiken door het uit te klappen. Wanneer je het vouwbed weer in wilt klappen is dat ook binnen no time gedaan.

Beste Twijfelaar

Evergreenweb Dubbel

Mooi, sterk en duurzaam

Een mooi logeerbed met een Italiaans ontwerp. Het heeft een afmeting van 140 x 200 centimeter, waardoor er met gemak 2 volwassen personen op kunnen slapen. Sterk en duurzaam dankzij de 6 poten en sterke, elastische lattenbodem. De montage is erg eenvoudig en het is uitgerust met anti-piep polyetheen.

Wat je over dit product moet weten:
 • Goede lattenbodem
 • Eenvoudig te monteren
 • Goed voor 2 volwassen personen
 • Exclusief matras

Door een speciaal proces van stroombuigingen zijn ze elastischer dan andere lattenbodems en dus ook duurzamer. Het monteren van het bed is super eenvoudig. Je hoeft er alleen maar de zes meegeleverde poten onder te schroeven. Een matras moet je er zelf nog bij kopen. Dit zit helaas niet bij het bed. Wanneer je dat ook in huis hebt hoef je het bed alleen nog maar op te maken en er kan geslapen worden.

Waar je bij een nieuw vouwbed op moet letten

Frame

De meerderheid van de vouwbedden heeft een metalen frame. Onderling verschilt de stevigheid van deze frames sterk. Als je een vouwbed in een showroom kunt kopen, kun je meteen controleren of het frame stevig genoeg is. Goedkope vouwbedden hebben vaak een instabiel en onbetrouwbaar frame.

Gewicht

Om verschillende redenen kan het ene vouwbed een stuk zwaarder zijn dan de ander. Een te zwaar vouwbed kan onhandig zijn wanneer je het wilt kunnen opbergen. De lichtere vouwbedden wegen nog geen 8 kilogram, terwijl het gewicht bij zware modellen oploopt tot 25 kilogram.

Matras

Pocketveren en memory foam zijn de meest geliefde matrassen voor op een vouwbed. Het zijn de enige opties waarmee je jouw gasten een comfortabele slaapplek kan bieden. Maar als het belangrijker is dat je het vouwbed makkelijker kunt opbergen, is een lucht matras mogelijk handiger. Dit is qua comfort te vergelijken met een luchtbed dat op stroom opgeblazen kan worden. Dit type vouwbed gaat doorgaans minder lang mee.

Waarom zou je Makeover geloven?

Dit onderzoek is uitgevoerd door het Makeover Test Instituut. Bij dit instituut wordt grondig onderzoek gedaan naar de artikelen die uiteindelijk in een overzicht opgenomen worden. In dit geval betekent dit dat er gekeken is naar het type matras, formaat, comfort en het frame om consumenten zo goed mogelijk te kunnen informeren.