werkplek-bureau-kantoor
@hoff.van.saar

Werkplek gezellig maken, in de slaapkamer of bij het raam

Door Tessa de Leeuw | | Inspiratie

In de moderne huizen lopen we vaak tegen het probleem aan dat we te weinig ruimte hebben. Daarom moeten we op zoek naar de meest innovatieve oplossingen voor het samenvoegen van ruimtes, functies, functioneel meubilair en nog veel meer om ruimte te besparen en goed in te richten. Eén van zo’n populair idee is het combineren van een slaapkamer met werkplek, in het geval je een werkplek thuis nodig hebt.

In de slaapkamer

Het kan een gescheiden gedeelte in de slaapkamer zijn, of juist een klein bureau ergens in de hoek. Dit is geheel aan jezelf! Je zult merken dat een bureau in de slaapkamer geen opvallende plek hoeft te zijn, maar juist moet matchen met de rest van het interieur zodat het lijkt alsof het bureau daar hoort.

Daarnaast is het ook belangrijk dat een werkplek minimalistisch en netjes gehouden wordt, dat het bureau behandeld wordt zoals een nachtkastje ook behandeld wordt door het te decoreren met een mooie lamp en een paar fotolijsten bijvoorbeeld. De bureaustoel voor aan de werkplek mag ook onopvallend gehouden worden zodat het niet alle aandacht trekt.

#1 Een slaapkamer met werkplek in een apart gedeelte

Wanneer er echt voldoende ruimte is in de slaapkamer, dan kan er gekozen worden om de werkplek in een aparte hoek te plaatsen, in een erker of ergens anders. Maar ook hier gelden dezelfde tips: houd de werkplek harmonieus met de rest van het interieur in de slaapkamer. We gaan eens kijken naar een aantal mooie voorbeelden van een slaapkamer met werkplek.

Hier zie je een licht en ruimtelijk interieur met een werkplek in de hoek van de kamer.

Deze interieur stijl is weer geheel anders, namelijk een chique landelijke ruimte met een werkplek in een hoek bij het raam. Heerlijk om uitzicht te hebben over de tuin als je aan het werk bent.

Als we dan bij deze slaapkamer aankomen, dan zien we weer een geheel andere interieur stijl. Een minimalistisch interieur met een simpele maar sprekende werkplek waar je voldoende ruimte hebt om te werken.

Een moderne slaapkamer op zolder met lekker veel licht, mooie dakramen, bergruimte in de schuinte van het dak en een kleine werkplek bij het voeteneinde van het bed.

Hou jij van iets warmer, iets sfeervoller dan is deze serene slaapkamer misschien wel iets voor jou. Hier is er gekozen om de werkplek in een erker te plaatsen. De ideale plek in de slaapkamer om te kunnen werken.

Diverse bureaus voor in de slaapkamer

#2 Een werkplek bij het raam van de slaapkamer

Een bureau bij het raam is een populaire oplossing omdat het ervoor zorgt dat je veel licht op je werkplek hebt. Let er dan wel op dat je niet een te groot bureau kiest en het te vol zet met decoraties zodat het licht zoveel mogelijk naar binnen kan schijnen.

Deze chique slaapkamer kan zo een hotelkamer zijn. Een prachtige werkplek met een blad gemaakt van fineer hout, een strak interieur en een heerlijk comfortabel bed. Natuurlijk mogen we de mooie stoel die aan de werkplek staat ook niet vergeten!

Deze klassieke slaapkamer is ook een tikkeltje modern. Beide stijlen zijn goed met elkaar gecombineerd door de diverse materialen en afwerkingen. De werkplek staat recht voor het raam waardoor je ook een mooi uitzicht hebt.

Deze typische Scandinavische inrichting is te herkennen aan de neutrale kleuren, de basis van de ruimte, de witte vloer en de verdere witte basis zoals wanden en plafond. Hier staat een oud tafeltje met twee unieke stoelen voor het raam van de slaapkamer.

Deze stijl kun je ook wel art deco noemen. Een stijlvol zwart bureau met een prachtige leren stoel staat in een hoek voor het raam van de slaapkamer.

Diverse werkplek tafels voor in de slaapkamer

#3 Een werkplek naast het bed

Wanneer de slaapkamer erg klein is, dan kan je er ook voor kiezen om een bureau naast het bed te plaatsen in plaats van een van de nachtkastjes. Hierdoor kan het beide functies vervullen en heb je toch een mooie werkplek in de slaapkamer.

Een licht en ruimtelijke slaapkamer met veel neutrale tinten, zachte stoffen en een werkplek naast het bed.

Een eclectisch interieur met een bijzondere tafel als bureau. Ook hier staat het bureau naast het bed, zodat het kan dienen als nachtkastje en als kleine werkplek.

Houd jij van luxe, tikkeltje retro, een beetje klassiek en de kleur paars? Dan is dit dé slaapkamer voor jou! Ook hier staat het bureau direct naast het bed maar ook voor een raam. Een mooie plek in een kleine slaapkamer.

Deze slaapkamer straalt wel wat glamour uit door de glimmende materialen, klassieke stoel, gouden kleuren, roze tinten, donkere houten vloer, de mooie spiegel en de grote lamp. Ook al is dit een kleine werkplek, hier kan je gerust even wat doen.

Een opvallende en drukke slaapkamer met veel kleur en verschillende patronen en dessins. In plaats van een nachtkastje is ook hier gekozen voor een klein bureau.

Een moderne slaapkamer met een echte hotel look dankzij de beklede muur. Een kleine maar functionele werkplek naast het bed zorgt er ook voor dat je direct een nachtkastje hebt.

Deze dromerige, sfeervolle, Scandinavische slaapkamer heeft echt de mooiste plek om een bureau te kunnen plaatsen, namelijk naast de open haard! Wie wil dat nou niet?

Een serene slaapkamer met alleen maar wit tinten, een tikkeltje groen, contrasterende accessoires en een kleine werkplek naast het bed.

Een warme en sfeervolle kamer met veel mooie bekledingen, warme stoffen en texturen. Deze werkplek is ideaal om even snel iets te doen, iets bij te werken, iets te lezen of te schrijven.

Kleinere bureaus voor in de slaapkamer

#4 Andere mooie ideeen voor een slaapkamer met werkplek

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie ideeen. Laten we gauw kijken naar nog een paar inspirerende slaapkamers met werkplekken.

Een glamour chique slaapkamer met veel vrouwelijke kleuren, texturen en vormen. De werkplek kan ook goed gebruikt worden als kaptafel in deze slaapkamer.

De werkplek in deze slaapkamer komt voort uit het hoofdbord van het bed. Een mooie, strakke en minimalistische oplossing!

Een modern, donker en stoer interieur met een werkplek in de hoek met voldoende ruimte voor een computer en spullen op te bergen.

Een werkplek helemaal geïntegreerd in het design van de kledingkast. Een prachtige oplossing in een strak, modern en neutraal interieur.

Een neutrale, Scandinavische slaapkamer met werkplek. Boven de werkplek is ruimte gemaakt door er planken op te hangen voor klappers en andere spullen.

Wederom zo’n mooie serene slaapkamer waarbij er een onopvallende werkplek is toegevoegd in een hoek van de kamer.

Een tikkeltje landelijk en rustiek: een sfeervolle slaapkamer met een compacte werkplek.

Een slaapkamer met neutrale tinten die elkaar contrasteren. Naast het bed staat een klein nachtkastje en daarnaast een kleine werkplek. Deze hadden ook met elkaar gecombineerd kunnen worden door 1 grote werkplek te plaatsen die ook als nachtkastje zou dienen.

Hoe kun je een werkplek gezellig maken?

Tenslotte zien we hier een vrolijke, kleurrijke slaapkamer met een mooie werkplek én professionele bureaustoel. Een mooie plek om je werk te kunnen doen!
Een werkplek moet niet alleen functioneel zijn maar ook een fijne plek om te werken. Je moet er goed kunnen zitten, voldoende ruimte hebben, met een aangename temperatuur, voldoende licht, met natuurlijke lichtinval, niet in de doorloop naar een andere ruimte en ook niet in de tocht. We stellen dus best wel veel eisen aan een werkplek. Tenslotte vinden wij ook dat een werkplek best wel gezellig mag zijn. Vandaar dat we daarom nu kijken naar acht gezellige werkplekken!

Inspiratie: 8x Gezellige werkplekken

Elke werkplek is uniek en elke werkplek heeft ook iets unieks nodig. Je doet immers niet hetzelfde werk als alle andere mensen dus jouw werkplek moet afgestemd worden op jouw werkzaamheden.

Maar er zijn wel een aantal algemene elementen die je kunt toepassen in of rondom een werkplek, namelijk:

  • Een goede stoel om op zitten
  • Een tafel(blad) op de juiste hoogte
  • Goede werkverlichting
  • Sfeerverlichting
  • Een extra zit mogelijkheid voor klanten, collega’s etc.
  • Een wand waar je inspiratie, memo’s etc op kwijt kunt
  • Genoeg mogelijkheden om spullen op te bergen

De interieur stijl en sfeer waarin je de werkplek inricht is helemaal aan jezelf. Zoals je ziet kun je een werkplek op diverse manieren en in diverse stijlen inrichten. Een tip: zorg ervoor dat de sfeer van de werkplek bij de rest van het interieur past.

Gezellige werkplekken zijn te creeeren door middel van deze inspiratie beelden. Daarnaast kunnen de veel voorkomende elementen die we zojuist opnoemden, je ook een stuk op weg helpen. Wees creatief maar wees ook realistisch, er moet uiteindelijk toch gewerkt worden aan een werkplek in huis.

Een leuke werkplek bij het raam

Het valt ons op dat veel werkplekken bij mensen thuis vaak tegen de wand worden geplaatst. Dit kan heel handig zijn wanneer je veel wilt ophangen tegen de wand en waar je snel naar moet kunnen kijken, wanneer je veel boeken op het bureau nodig hebt of wanneer je bijvoorbeeld een moodboard op de wand wilt maken. Maar eigenlijk is het veel beter om een werkplek bij het raam te creëren.

Je denkt wellicht dat dit je teveel zal afleiden, maar werken in daglicht is juist heel erg goed voor de energie! Daarnaast kun je inderdaad ook even naar buiten staren wanneer je het even niet meer weet, in de knoop zit met iets of inspiratie nodig hebt.

Deze acht prachtige werkplekken bij het raam laten heel goed zien wat wij bedoelen met werken in het daglicht. Kijk je mee?

8x een werkplek bij het raam

Ondanks dat je een werkplek bij het raam creëert, is het toch belangrijk om ook goede verlichting aan te schaffen. Niet alle dagen zijn mooi en licht maar kunnen ook donker en grauw zijn. Dan is het zeer wenselijke om een goede bureaulamp te hebben! Vergeet ook niet dat het bureau op de hoogte moet staan die jij prettig vindt en niet aangepast moet worden aan de vensterbank.

Kortom, werken in het daglicht aan een werkplek bij het raam is functioneel, rustgevend, stimulerend en motiverend!