interieurtips-interieuradvies-kleuradvies
@sansdoute_interieur

5 Tips voor een gezellig winter interieur

Door Tessa de Leeuw | | Inspiratie

We zitten middenin de winter met de ene dag kou en regen en de andere dag weer een zonnetje. Toch hebben we nog eventjes te gaan voordat het weer lente wordt dus laten we er maar het beste van maken. Dit doe je door een gezellig winter interieur te creëren zodat je lekker warm en sfeervol de winter doorkomt. Met onze vijf tips tover je het interieur om tot een sfeervol winter interieur. Het beste van deze vijf tips is dat je niet veel geld hoeft uit te geven en het vooral doet met nieuwe accessoires!

woonkamer-sfeervol-interieur
@sabinelamet_interior_feed

5 tips voor een gezellig winter interieur

#1 Lichtjes

Kaarsjes, theelichten een kandelaren brengen sfeer in het interieur. Zet er zoveel mogelijk van rond voor een romantische en gezellige sfeer in huis! Een paar mooie kandelaren op de vensterbank, een grote schaal met allerlei verschillende theelichten en kaarsen op de salontafel en een paar mooie grote theelichten op de eetkamertafel. Sfeervol, gezellig én warm!

winter-sfeervol-interieurtip
@madeleineshouse72

#2 Warme kleuren

Warme kleuren helpen natuurlijk ook om het interieur gezelliger te maken. Denk aan kleuren zoals aardetinten, vrolijke warme tinten zoals rood, oranje of paars, of pasteltinten met een warme gloed.

Je kunt allerlei kleuren kiezen in diverse lichte of donkere tinten. Door gebruik te maken van meerdere kleuren, ontstaat er een gelaagdheid. Denk bijvoorbeeld eens aan een bank vol met mooie sierkussens. Wanneer je deze kussens allemaal in dezelfde kleursoort maar in diverse tinten combineert, krijg je een gelaagdheid in die kleur.

woonkamer-winter-interieur
@huisjeindrenthe

#3 Dons en zachte stoffen

Lekkere zachte stofjes, dons en ook schapenvachten zijn ideaal voor in de winter. Als decoratie maar ook als dekentje zijn ze heel fijn. Stijl de bank of fauteuil met een leuk dekentje of plaid voor meer sfeer.

interieurtips-interieuradvies-makeover
@ourlifeatno5

#4 Sfeerverlichting

Natuurlijk is sfeerverlichting ook heel belangrijk. Koop geen felle lampen met wit licht maar ga voor een lamp met een warme lichtkleur die je ook nog eens kan dimmen. Zo bereik je een romantische en intieme sfeer in huis.

sfeerverlichting-verlichting-sfeervol
@mirja_lifestyle_and_more

#5 Geuren

Tenslotte zijn ook veel mensen gevoelig voor geuren. Sommige geuren zijn typerend voor de winter zoals de geur van brandhout uit een kachel. Dit kun je ook oproepen door geur kaarsen of geur stokjes.

Een pastelkleurig interieur associëren we meestal met de lente vanwege de fris en fleurige uitstraling. Maar er zijn ook pastelkleuren die juist goed passen in een winters interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan warme aardetinten in een pastelkleur? Gecombineerd met goud of koper? Wij krijgen het spontaan al lekker warm! Een pastel winterinterieur kun je op veel verschillende manier creëren. Combineer warme kleuren met warme materialen, maak gebruik van warme en zachte stoffen, breng sfeer in huis met kaarsen, theelichten en een vuurtje of leg een heerlijk zacht vloerkleed in de zithoek.

Voorbeelden van een pastel winterinterieur

Een warm pastel winterinterieur kun je bijvoorbeeld realiseren door gebruik te maken van koper, pastelkleurige tinten die in de buurt van koper komen zoals bruin, oranje maar ook zandkleur en wit. Met een basis van wit kun je variëren met pastelkleuren zonder dat het geheel te onrustig wordt.

Warme stoffen, zachte sierkussens, winterse decoratie zoals takken, een kerstboom, theelichten en kaarsen geven een interieur ontzettend veel sfeer.

Pasteltinten zoals groen, grijs en blauw zijn ook goede kleuren om in een wit interieur te gebruiken. Hiermee geef je de ruimte een frissere uitstraling en is het geheel iets minder ‘vrouwelijk’ dan met bijvoorbeeld kopertinten.

Hoe geef je het interieur nou dat winters effect zonder er al teveel geld aan uit te geven?

Door bijvoorbeeld voor accessoires te kiezen in plaats van een geheel nieuwe inrichting. Als je varieert met accessoires in elk seizoen dan hoef je geen grote elementen te vervangen in het interieur. Zo kun je de meubels het gehele jaar laten staan maar creëer je dus elk seizoen weer een nieuwe look. Dit doe je door te kiezen voor een neutrale basis aan meubels. Bijvoorbeeld een bankstel met een rustgevende, niet al te opvallende kleur die te combineren is met bijna alle andere kleuren. Denk hierbij aan natuurlijke tinten zoals zandkleur, grijs tinten, wittinten, zwart of eventueel een donkerblauw.

zandkleuren-bruintinten-kleuradvies
@thuisstijl

Materialen geven de ruimte ook meer sfeer en een pastel winters effect. Dit mood board geeft een mooie indruk van pastelkleurige materialen die in de winter meer warmte en sfeer toevoegen aan het interieur. Een prachtig warm vloerkleed, robuust hout, een zachte veren structuur (kan terugkomen in accessoires, kussens etc.), pastelkleurige tegels of behang en een heerlijk warm schapenvacht.

woonkamer-interieur-kleuradvies
@sansdoute_interieur

Heb je een vraag over dit onderwerp of een suggestie? Laat een berichtje achter!

Wie het in de winter niet te koud wil krijgen en de nachtrust op een hoog niveau wil houden, kan ervoor kiezen om een verzwaringsdeken te testen. Wij hebben er een groot aantal onderzocht!