Woonkamer: Scandinavisch meets industrieel

Door Tessa de Leeuw | | Industrieel

Dat je niet persé maar één woonstijl hoeft door te voeren in het huis is logisch, want het combineren van woonstijlen in dezelfde ruimte is helemaal van nu. De neutrale basis van de Scandinavische stijl samen met een vleugje stoer die de industriële stijl bevat of andersom geeft een spannende mix.

Stoer en elegant

Er word de laatste tijd vaker voor een ​houten eettafel​ met smalle elegante stoelen en daarboven een ​industriële​ lamp gekozen. De tafel is lekker ruim zodat je er makkelijk met zijn allen aan past. Om het geheel niet te robuust te maken worden er dan fijnere stoeltjes aan gezet. Zoals ​plastic kuipstoelen​ met houten of metalen poten, draadstoelen​, of vintage stoelen met Scandinavisch design. Je kunt kiezen voor verschillende stoelen of dezelfde stoelen in diverse kleuren om het wat afwisselender te maken. Aan een houten tafel staat eigenlijk alles. Hang boven de eettafel een industriële lamp, zoals een fabriekslamp, en je hebt een bijzondere combinatie.

Bron: @happyjunenl Bron: @interior_by_kim

*MakeOver TIP: Speel me verschillende soorten eetkamerstoelen om je woonkamer een speels effect te geven. Denk aan verschillende kleuren, materialen en maten. Door variatie in verschillende items aan te brengen krijg je niet zo’n stijf uitziende woonkamer.>> Shop nu jouw eetkamerstoel bij Home24.<<

Licht en stoer

Een lichte woonkamer met neutrale kleurtinten kun je wat interessanter maken door het toevoegen van verschillende materialen en texturen. Zo is een stoere ​vlinderstoel​ van leer nog knusser met een ​schapenvacht​ erin. Lekker zacht en warm. Bij zowel de Scandinavische- als de industriële interieurs zien we veel gebruik van neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Wanneer je de basis rustig houdt, lichte kleuren gebruikt, kun je veel kanten op. Door er stoerdere items aan toe te voegen zorg je voor balans. Scandinavische invloeden kun je ook laten terugkomen in grafische prints en strakke lijnen. Je kunt dit doen door posters op te hangen of door het gebruik van simpel vormgegeven ​decoratie​.

Bron: @bykimhuisman Bron: @huisjeaandehaven

*MakeOver TIP: Om je woonkamer iets meer sfeer te geven is het leuk om woondecoraties te gebruiken. Neem bijvoorbeeld dit heerlijke schapenvacht of dit plaid. De decoraties stralen warmte uit maar kunnen je interieur ook iets meer persoonlijkheid geven. Ook een metalen wandrek is natuurlijk supergaaf.>> Vind hier de leukste woondecoraties voor in jouw woonkamer.<<

Licht en stoer - Scandinavisch meets industrieel

Bron: @bykimhuisman

* Uitgelicht: Deze gave woondecoraties passen perfect bij het Scandinavische en industriële interieur. Valt jou ook ook op dat leuke vaasje wat daar staat? Klik dan hier even om deze te bekijken!

Stoere leren bank

Een ​leren bank​ heeft een stoere, misschien zelfs een beetje een masculiene look. Door de rest van de ruimte met Scandinavische invloeden te stylen, breng je dit goed in balans. Dit kun je doen met een paar neutrale kussens op de bank gecombineerd met een luchtig salontafeltje of door strakke vormen en grafische prints aan de muur.

Stoere leren bank - Scandinavisch meets industrieel

Bron: @no17home

* De MakeOver shop tips uit dit blog op een rijtje:>> Shop nu jouw eetkamerstoel bij Home24.<<>> Vind hier de leukste woondecoraties voor in jouw woonkamer.<<