4 redenen om dit jaar kunststof kozijnen aan te schaffen

Of je nu noodgedwongen je kozijnen moet laten vervangen omdat je oude kozijnen echt niet langer meekunnen of dat je al langer nadenkt over een meer duurzame keuze voor je huidige kozijnen, er zijn meerdere redenen om kunststof kozijnen te overwegen. We vertellen je hieronder waarom je nog dit jaar kunststof kozijnen aan zou moeten schaffen!

kunststof-kozijn-in-oud-huis

Whoehoe, nooit meer schilderen!

Als je ergens tegenop zag, dan was het wel het opnieuw schilderen van je houten kozijnen. Of het uitbesteden daarvan, want dat kostte je ook nog eens een heleboel geld. Met kunststof kozijnen is dat verleden tijd. Schilderen is niet langer nodig. Eens in de zoveel tijd met een sopje poetsen is voldoende om er jaren probleemloos van te kunnen genieten.

Je zit er deze winter warmpjes bij

Wanneer je deze winter gezellig met een kop thee en een boekje op de bank zit, wil je er niet een dekentje bij moeten pakken omdat je het anders koud hebt door dat vleugje wind dat door de kieren van het kozijn piept. Kunststof kozijnen isoleren zeer goed. Hun isolatiewaarde is hoger dan die van houten kozijnen. Je gaat er dus altijd op vooruit als je je huidige kozijnen laat vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Niet alleen in wooncomfort maar ook als je naar je energierekening kijkt.

Oerdegelijk? Jazeker!

Er wordt vaak van houten producten geroepen dat ze oerdegelijk zijn, maar bij kozijnen is het tegenovergestelde waar. Kunststof kozijnen zijn juist de kozijnen met een lange levensduur. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en zullen dus niet onder invloed van vocht, warmte, regen of sneeuw gaan uitzetten, lekken of rotten. Kunststof kozijnen blijven precies zo zoals je ze nu koopt bij een kunststof kozijnen specialist. Met alle voordelen die nu ook al gelden!

Geen spannende donkere nachten!

Nu het weer eerder donker wordt ’s avonds, wil jij er gewoon veilig en ontspannen bij kunnen zitten. Kunststof kozijnen zijn door hun constructie beter bestand tegen inbraak dan houten kozijnen. Tel daar het professionele hang- en sluitwerk bij op en je hoeft niet bang te zijn dat een of andere engerd je kozijnen zo openbreekt. Nu kun je pas echt goed genieten van die mok thee en dat goede boek!

Is je interesse in kunststof kozijnen gewekt? Informeer dan zeker eens bij een specialist als Jansma Burdaard naar de vele mogelijkheden die er zijn.