De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Hippe Oosterse tapijten

Vroeger kwamen we bij onze grootouders thuis waar het vol lag met Perzische tapijten. Eentje onder de eetkamertafel en eentje erop, eentje onder de zithoek, eentje bij de deur en eentje in de hal. Overal kwam je ze tegen. Destijds vonden we ze maar oubollig maar tegenwoordig zijn ze dat niet meer. Oosterse tapijten zijn juist hartstikke hip.

Het effect van Oosterse tapijten

Onder de Oosterse tapijten valt ook het Kelim tapijt. Een populair vloerkleed dat in elke ruimte in huis gelegd kan worden. Kelim tapijten zijn plat handgeweven tapijten met geometrische patronen. Ze komen oorspronkelijk uit de Balkan tot aan Pakistan.

Het effect van zo’n kleurrijk vloerkleed is dat het de ruimte een karakteristiek tintje geeft. Kelim tapijten zijn uniek en opvallend, waardoor je altijd een bijzonder vloerkleed in huis haalt. Het brengt diepte aan in je interieur, sfeer maar ook een stukje comfort.

Oosterse-Tapijten-1

Bron: exclusieve-tapijten

Doordat Oosterse tapijten in zoveel verschillende kleuren en kleurencombinaties verkrijgbaar zijn, zul je altijd wel een vloerkleed vinden dat in jouw interieur past. Dit vloerkleed met grijze en blauwe tinten versterkt het interieur doordat het bijpassend is.

[Tweet “Vrolijk je interieur op met een hip Oosters tapijt zoals een Kelim of Perzisch tapijt”]

Oosterse-Tapijten-2

Bron: etsy

Oosterse-Tapijten-3

Bron: apairandasparediy

Je kunt ook voor een opvallend kleurtje gaan zodat het Oosters tapijt echt een eye-catcher wordt. Zodra je zo’n opvallend tapijt in je interieur gebruikt, is het verstandig om de basis rustig te houden. Je kunt het natuurlijk wel combineren met gekleurde decoratie.

Oosterse-Tapijten-4

Bron: trendenser

Oosterse-Tapijten-5

Bron: wooninspiratie

Oosterse-Tapijten-6

Bron: looselab

Oosterse-Tapijten-7

Bron: mydomaine

Oosterse-Tapijten-8

Bron: interiorjunkie

Van een opvallend dessin tot een geometrisch lijnen en vlakken spel, Oosterse tapijten komen in allerlei kleuren, maten en vormen. Bekijk goed welke compositie je mooi vindt, wat er in jouw interieur goed past en welke kleuren je graag in het tapijt zou willen hebben.

Een ander leuk initiatief is een patchwork tapijt. Hierbij worden oude vloerkleden gebruikt en in stukken geknipt, om ze vervolgens aan elkaar te naaien en in 1 kleur te verven. Hierdoor krijg je een heel bijzonder effect en is het tapijt net even wat anders dan een Oosters tapijt.

Eerder door jou bekeken producten

Wasmand Nanda, Flechtwaren Mueller
39,99 Wasmand Nanda, Flechtwaren Mueller Flechtwaren Mueller Bekijk Shop
BK Bourgogne Wildpan à 32 cm
111,35 149,- BK Bourgogne Wildpan à 32 cm Bk Bekijk Shop
Mexlite Gearwood wandlamp Wit
37,95 Mexlite Gearwood wandlamp Wit Mexlite Bekijk Shop
Bedombouw Naia – hoogglans wit – 160 cm – Leen Bakker
149,- Bedombouw Naia – hoogglans wit – 160 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Schoenenkast Monaco – koloniaal wit – 190,1×62,6×42 cm – Leen Bakker
299,- Schoenenkast Monaco – koloniaal wit – 190,1×62,6×42 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?