De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een landelijk interieur mét kleur!

Ja het bestaat! Een landelijk interieur met kleur. Je ziet het niet heel vaak maar er zijn liefhebbers van een landelijk interieur met een beetje kleur erbij. De meeste landelijke interieurs bestaan uit natuurlijke en neutrale tinten zoals bruin, grijs, wit en natuurlijke materialen. Maar gelukkig zijn er ook een aantal interieurs te vinden in een landelijke stijl met een vleugje kleur erbij.

Inspiratie voor een landelijk interieur met kleur

De kleur blauw kan ook een natuurlijke tint genoemd worden. Blauw kan op zomerse dagen nadrukkelijk aanwezig zijn door middel van een heldere lucht. Prachtige en diepe tinten blauw zien we dan aan de hemel. De kleur blauw leent zich ook heel goed om te gebruiken in een landelijk interieur.

Deze prachtige keuken is helemaal aangekleed en gedecoreerd met blauwe accessoires. Een vrolijke en gezellige leefkeuken in een landelijke interieur stijl.

Landelijk-interieur-kleur-blauw-1

Bron: huisjekijken

Landelijk-interieur-kleur-blauw

Bron: 101woonideeen

Blauw kun je ook combineren in een landelijke woonkamer. In plaats van servies en andere accessoires, kun je hier kiezen voor bijvoorbeeld kaarsen, kussens, spiegel, lampen of een plaid.

[Tweet “Een landelijk interieur met kleur; het kan! Bekijk hier de kleuren!”]

Groen is ook een leuke en vrolijke kleur om te combineren in een landelijk interieur. Groen heeft natuurlijk ook veel raakvlakken met natuurlijke kleuren. Als je een felle en vrolijke variant van groen gebruikt, krijgt je landelijke en neutrale interieur een flinke boost. Hier is gekozen om het meubilair groen te schilderen, een gedurfde keuze omdat je met meubilair minder snel wisselt dan met gekleurde accessoires. Daarentegen is dit wel veel leuker en unieker.

Landelijk-interieur-kleur-groen-1

Bron: wonen

Landelijk-interieur-kleur-groen-blauw

Bron: welke

Wil je graag wat meer kleur in je landelijk interieur maar hoeft het niet te opvallend? Of te druk? Kies dan een pastel tint zoals pastel groen of pastel blauw. Deze rustige kleuren vragen niet zoveel aandacht maar geven je neutrale interieur wel wat meer speelsheid.

Landelijk-interieur-kleur-roze-1

Bron: makeithome

Roze is ook een geschikte kleur voor een landelijk interieur. In plaats van een stoer tintje, kies je met roze juist voor meer zachtheid en romantiek in een landelijk interieur. Roze kun je overal toepassen, in het behang, als gordijnen, sierkussens, accessoires, stoffen of in bloemen en planten.

Landelijk-interieur-kleur-roze-2

Bron: tpakhuys

Ten slotte zien we hier een landelijke keuken in een neutral wit romige kleur met een roze wand. Het roze geeft echt sfeer aan de ruimte en zorgt voor een zachte en lieflijke sfeer. Je kunt de stijl accentueren met roze accessoires in en rondom de keuken.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?