De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Nieuw versus oud interieur

De combinatie tussen nieuw en oud zien we vaker in de hedendaagse interieurs. Een nieuwbouw huis volledig ingericht met vintage en antieke meubels of juist een prachtig oud huis ingericht met moderne meubels. Het contrast tussen nieuw en oud maakt een interieur veel interessanter. Het is niet zo vanzelfsprekend en het geeft meer sfeer. Een nieuw versus oud interieur kan op allerlei manieren gecreëerd worden. Laten we eens snel kijken naar een aantal mooie voorbeelden.

Nieuw versus oud interieur voorbeelden

Een authentiek huis met een moderne en nieuwe keuken die toch hier en daar een antieke touch heeft. Zo zien we bijvoorbeeld oude bovenkastjes, maar ook een prachtige schouw boven het fornuis. Dit zijn authentieke details gecombineerd met een nieuwe keuken.

nieuw-versus-oud-interieur-6

Bron: claudiaskeukenspot

Wat we steeds vaker zien terugkomen is dat nieuwe stuc wanden worden verwijderd om zo de oude bakstenen muur weer tevoorschijn te halen. Een ruwe wand met veel details en texturen. Gecombineerd met een geheel nieuwe vloer en industriële meubels, ontstaat er een stoere en industriële stijl.

[Tweet “Haal dat nieuwe laagje van je interieur om meer sfeer en verhaal te creëren!”]

nieuw-versus-oud-interieur-5

Bron: staticflickr

Een strakke en moderne keuken in een authentiek huis dat verbouwd is. Er zijn nog wat kleine details zichtbaar zoals de bakstenen muur en de openslaande deuren naar buiten. Verder is alles gloedje nieuw!

nieuw-versus-oud-interieur-4

Bron: maisonbelle

Je kunt een nieuw versus oud interieur ook creëren door middel van nieuwe en oude accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze galerij wand boordevol kunst van vroeger maar ook van nu. Combineer nieuw en oud met elkaar in verschillende frames voor een interessante wand met een passende collectie kunst.

nieuw-versus-oud-interieur-3

Bron: pinterest

Retro meubels gecombineerd met een geheel nieuw vloerkleed en een moderne nieuwe tafel. Een leuke combinatie van verschillende stijlen uit verschillende tijden.

nieuw-versus-oud-interieur-2

Bron: livvlifestyle

Hier zien we ook een combinatie van nieuw en oud meubilair gecombineerd met nieuwe en oude accessoires.

nieuw-versus-oud-interieur-1

Bron: inspiratie-interieur

Zo lang je oud en nieuw met elkaar combineert en een eenheid probeert te vormen, dan kan het eigenlijk nooit fout gaan. Probeer vergelijkingen te zoeken in de nieuwe en oude elementen in je interieur. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleuren of dezelfde materialen maar varieer in stijl en tijd.

Eerder door jou bekeken producten

Beliani Sedum Sierkussen Goud Stof 40 x 40 cm
25,- Beliani Sedum Sierkussen Goud Stof 40 x 40 cm Beliani Bekijk Shop
Beaneasy Dream-Cot Babybed
1575,- Beaneasy Dream-Cot Babybed Bekijk Shop
Bijzettafel Melur, ars manufacti
229,99 Bijzettafel Melur, ars manufacti Ars Manufacti Bekijk Shop
Santorini, 2 x gestreepte badlakens, indigoblauw
39,- Santorini, 2 x gestreepte badlakens, indigoblauw MADE.COM Bekijk Shop
Sierkussen Oriana – roze – 45×45 cm – Leen Bakker
7,99 Sierkussen Oriana – roze – 45×45 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?