De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

12x De kleur groen in het interieur

Vorige week schreven we al over de kleur blauw in het interieur. Het was de meest genoemde kleur nadat wij jullie vroegen welke kleur het liefst gezien wordt in interieur inspiratie. Na de kleur blauw kwam de kleur groen in allerlei varianten voorbij. Groen is niet zomaar groen maar is verkrijgbaar in zoveel verschillende tinten zoals olijf groen, donker groen, licht groen, gras groen, appeltjes groen, pastelgroen, geelgroen etc.

12x Groen in het interieur

groen-in-het-interieur-1

Bron: interieur-website
groen-in-het-interieur-2
Bron: vtwonen
groen-in-het-interieur-3
Bron: stijlvolstyling
groen-in-het-interieur-4
Bron: inrichting-huis
groen-in-het-interieur-5
Bron: stijlvolstyling
groen-in-het-interieur-6
Bron: interiortales
groen-in-het-interieur-7
Bron: domino
groen-in-het-interieur-8
Bron: interiorinsider
groen-in-het-interieur-9
Bron: woonhome
groen-in-het-interieur-10
Bron: showhome
groen-in-het-interieur-11
Bron: woonhome
groen-in-het-interieur-12
Bron: vtwonen

Wat is het effect van de kleur groen in het interieur?

Allereerst is groen een evenwichtige, rustgevende kleur die natuurlijk vooral uit de natuur komt. Toch heeft de kleur zich niet altijd zo populair in onze interieurs gevoeld. Het effect van groen is versheid, prilheid, rust, natuurlijkheid en frisheid. Het is een heldere kleur die een kalmte uitstraalt maar het kan ook een zeer opwekkende kleur zijn.

Wanneer je groen in zachte tinten gebruikt, kan deze kleur in alle ruimtes toegepast worden. In een werkkamer brengt de kleur rust en evenwicht, in een slaapkamer geeft het ontspanning maar ook in de badkamer, woonkamer, eetkamer of keuken kan groen gebruikt worden.

Wanneer je veel verschillende tinten groen met elkaar combineert, krijg je een harmonieus effect. Donkergroen geeft een ruimte een benauwde indruk en maakt het dus kleiner, kies daarom eerder voor lichtere varianten van groen. Wil je graag wat meer warmte in het interieur? Kies dan een kleur zoals olijfgroen waarin een flinke dosis geel is verwerkt.

Combineer groen met een andere opwekkende kleur en creëer een exotisch effect. Combineer groen met een zachte tint of wit dan krijg je niet snel een mislukking. Op zoek naar rust? Combineer groen dan met grijs tinten.

Let op: groen is ook de kleur van bijgeloof en jaloezie. Denk maar eens aan gifgroen, groen van jaloezie, groen lachen etc.

Heel veel succes!

Leuke producten in de kleur groen

[products ids=”82845,24653,24327,32254″]

[products ids=”31656,32103,41153,82996″]

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?