De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips om je huis Scandinavisch te stylen

Onze noorderburen laten het zo simpel doen lijken, stijlvolle decoratie. De details maken het plaatje en alles is perfect op elkaar afgestemd, hoe doen ze dat toch? Lees hier een aantal tips om je huis ook in de Scandinavisch stijl in te richten.

Kwaliteit

Het is geen toeval dat vaak de mooiste designer items uit Scandinavië komen. Oog voor detail en het gebruik van kwalitatieve materialen staat in het Scandinavische interieur hoog in het vaandel. Strakke lijnen, natuurlijke materialen en een simplistische uitstraling zijn kenmerkend voor deze woonstijl. Ook zijn de grafische print en vormen typerend. Het kleurgebruik is basic met hier en daar een pasteltint of iets opvallendere kleuraccent.

Bron: @mariebaacklund

Less is more

Het kleurenpalet is voornamelijk licht en neutraal, daardoor vallen andere elementen op. De decoratie hoeft niet te braaf, het mag er wel uit springen. Wanneer je de mooiste items met elkaar combineert krijg je leuke hoekjes in huis. De minimalistische uitstraling die zo past bij deze stijl creëer je door het totaal plaatje rustig te houden. Wil je een aantal ​lijsten​ met foto’s of posters aan de muur, dat kan zeker. Wanneer je ze bij elkaar hangt is het toch een samenhangend geheel. En kies je voor dezelfde kleurtinten, dan lijkt het bij elkaar te horen. Hetzelfde geldt voor ​decoratie​ op de kast of tafel. Zet het bij elkaar, in plaats van her en der in de ruimte verspreid. Doordat er gedeeltes leeg zijn gelaten behoud je de luchtige eenvoudige look. Ook kun je de bank prima vol gooien met kussens, mits ze bij elkaar passen qua kleur of prints. Daarnaast maken vaasjes op tafel het geheel af. Met wat sfeervolle verlichting aan heb je een fijne ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen na een lange dag.

Bron: @mariebaacklund

Centerpiece

Je kunt een dienblad natuurlijk gebruiken om de glaasjes limonade mee te vervoeren naar de tuin. Maar een dienblad is ook heel geschikt om je decoratie op te verzamelen en uit te stallen. Met een paar vaasjes van verschillende hoogtes, vormen en materialen heb je al een leuke samenstelling. En er hoeft niet in elk vaasje een bos bloemen. Een paar takjes groen of een enkel bloemetjes is al voldoende. Een leuk plantje erbij in een matchende bloempot en een kandelaar en klaar is je centerpiece!

Een aantal leuke spulletjes in de Scandinavische stijl:

Scandinavisch

Bron: @mariebaacklund

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?