Natuurlijke woonstijl

Eigentijds, verfrissend en zwierig

Op een volledig natuurlijke wijze je woning inrichten, van slaap- en woonkamer tot de badkamer. Met natuurlijk wonen is alles mogelijk, als je het je interieur maar toestaat. Want natuurlijk wonen is een interieurstijl waar de stijl gaat daar het in staat is om te groeien.

natuurlijk interieur

natuurlijk interieur

Lastig en zeldzaam maar ongelofelijk mooi

natuurlijk interieur

Natuurlijke materialen als basis voor je interieur? Leuk. Maar absoluut niet makkelijk. Vooral als je met een beperkt budget moet werken. Onmogelijk? Dat nooit. We hebben bij MakeOver net als jou een enorme voorliefde voor de natuurlijke inrichting. Alles wat met organische materialen te maken heeft, krijgt direct onze interesse. Bijzettafels van een boomstronk of grote eettafels van drijfhout. Liefhebbers kunnen hier geen genoeg van krijgen. En zoals je aan onze inspiratie kunt zien ben je lang niet de enige.

Natuurlijk inspiratie

rotan-meubelen

Rotan Meubels en Inspiratie voor nu en later

Rotan is op dit moment een van de meest geliefde materialen. Van een stoel tot een fauteuil of lamp: rotan maakt ieder meubel leuker. Daarnaast voe...

5 tips voor een warme en sfeervolle woning: winterproof! 

De geliefde decembermaand is weer aangebroken, de feestdagen komen er weer aan en daarbij wordt het ook weer steeds kouder buiten. Tijdens deze maa...

Met deze tips komt jouw natuurlijke interieur er echt!

Een van de redenen dat het ontwerpen van een natuurlijk interieur zo ingewikkeld is, heeft te maken met de torenhoge kosten van veel van de meubels binnen deze woonstijl. De meeste woonstijlen kennen namelijk budgetalternatieven, bijvoorbeeld door van goedkopere materialen gebruik te maken. In het geval van hout, zullen goedkopere alternatieven je nooit het interieur kunnen geven zoals de standaard dat wel kan.

De makkelijkste manier om betaalbaar in de buurt te komen van een natuurlijk interieur is door, onder andere met de vele inspirerende trendartikelen van MakeOver, je eigen combinaties te maken met kwalitatieve meubels en accessoires. Want ook al is een groot deel van de meubels binnen deze stijl bijzonder kostbaar kan je door slim om te gaan met de mogelijkheden bijzonder dichtbij komen.

Een goed voorbeeld hiervan is het zelf vinden en aanschaffen van een los tafelblad en -poten. Deze manier van het verzamelen van onderdelen om ze zelf (of door een ander) te (laten) monteren, helpt je om alsnog prachtige natuurlijke meubels aan jouw interieur te kunnen toevoegen.

Dat je niet altijd de duurste optie hoeft te kiezen, bewijzen de vele inspiratie posts op dit platform wel. Veel van onze trouwe volgens plaatsen regelmatig op social media hun prestaties op het gebied van home design. En steeds vaker zit hier een natuurlijk interieur tussen.

Wat onze belangrijkste bevinding is?

Het overgrote deel van de Nederlanders die droomt van een natuurlijke inrichting, lijkt dit te realiseren door allereerst een uiteenlopende collectie hang- en kamerplanten aan het interieur toe te voegen. Door de gehele woning komen planten van ieder formaat. Met als resultaat dat de sfeer van een natuurlijke woning al een stuk dichterbij is. En dat alles met enkel wat inspiratie.