Retro woonstijl

Nostalgisch, authentiek en vrolijk

Het is van steeds meer designliefhebbers de favoriete interieurstijl: retro. Deze bijzonder authentieke stijl van inrichten kan bijzonder goed weergegeven worden door kleuren als olijfgroen en okergeel. Retro design inspiratie nodig? MakeOver helpt je!

Retro woonstijl

Retro meubels

Als je een echte retro woonkamer tegen het lijf loopt weet je het meteen: dit is de woonkamer van een designliefhebber. Retro design komt steeds vaker in ons interieur terug. Al is het alleen met een bank of accessoire, enkele objecten kunnen in staat zijn om het gevoel van Retro over te brengen.

Het ideale retro interieur is spontaan, nostalgisch en uitdagend

Nostalgisch wonen

Retro is namelijk behalve een interieurstijl ook een gevoel. Een gevoel van vrijheid en geluk. En dat maakt deze stijl des te leuker. Daarom is retro een van de weinige stijlen waar je in een klap sfeerverhogend mee kunt inrichten. Vintage meubels, ronde accessoires en houten bankjes: retro kan met alle winden meevaren zonder dat het een kopie is. In veel gevallen kan retro als een combinatie van verschillende stijlen worden gezien. Vooral als we vintage als een aparte stijl zien. Maar uiteindelijk is geen een stijl te vergelijken met de kleuren en vormen van retro meubels. En daarom zijn zelfs wij verliefd op de vele retro inspiratie woonkamers die we dagelijks voorbij zien komen.

Deze meubels voeden onze retro interieur inspiratie

Bij de leukste retro meubels zijn het de materialen en vormen die centraal staan. Met uitzondering van de banken en stoelen, hebben kleuren tegenwoordig een minder invloedrijke rol dan dat het 40 jaar geleden had.

Een van onze favoriete soorten meubels is het tv meubel. De klassieke eikenhouten tv-meubels ademen retro zoals geen ander meubel dat kan. Op een tweede plek komen al snel de vele rib (corduroy) stoelen en banken.

Dit type bekleding komt regelmatig voor binnen het retro interieur en pas uitstekend bij het warme imago van deze stijl. Mede doordat corduroy het best staat in de authentieke retrokleuren (mosterd, bruin en geel), is de terugkerende rol van corduroy voor niemand een verrassing.

Waar de typische herfstkleuren steeds meer naar de voorgrond lijken te treden, vergeten we soms dat olijfgroen misschien wel de meest typerende kleur voor deze interieurstijl is.

Een olijfgroene stoel of bank zou in geen een retro woonkamer misstaan. En daarom mag deze kleur ábsoluut niet vergeten worden. Van warme houtsoorten tot ribstof in mostergeel of olijfgroen: retro is een stijl om van te houden.

Meer retro inspiratie opdoen? Duik dan snel dieper in ons inspiratieplatform en ontdek wat deze stijl voor jouw interieur kan betekenen!