Vintage woonstijl

Authentiek, trendy en knus

Een volledig authentiek vintage interieur: probeer het maar voor elkaar te krijgen. Deze zeer kostbare interieurstijl bestaat in de meest extreme vorm alleen uit authentieke vintage meubels. Meubels waar je de hoofdprijs voor moet betalen. Tegenwoordig is dat niet meer nodig.

vintage accessoires

vintage krukje

We hebben het steeds vaker over vintage meubels en accessoires en minder over een typisch vintage interieur. Dat komt doordat we vaker andere stijlen verwarren met deze originele woonstijl. Vooral het retro en industriële interieur wil nog wel eens als hetzelfde gezien worden. Dat terwijl vintage diverse kenmerken heeft waardoor het duidelijk verschilt van deze twee stijlen.

Waarom vintage wél een eigen woonstijl is

vintage kast

Voor ons is de keuze makkelijk. En voor jou straks ook. Deze complete pagina neemt jou mee langs vintage inspiratie en meubelen. Een van de grootste voordelen is dat je met een vintage inrichting meer ‘mag’ doen dan dat bij andere stijlen geaccepteerd is. Daar krijg je vervolgens een warme combinatie van meubelen en accessoires voor terug. Vintage meubels? Zijn dat niet gewoon meubels geproduceerd tussen de jaren 30 en 80? Indien de meubels van materialen als hout en staal geproduceerd zijn, is de kans groot dat je het al over een vintage meubel hebt. Maar het gaat dieper, want een vintage meubel moet wel een reden hebben gehad om het zolang te overleven.

De leukste vintage meubels en accessoires

Vaak gaat het om ‘tijdloze’ meubels waarbij de inspiratie zelfs vandaag de dag nog een rol speelt. Een écht vintage meubel past in bijna ieder interieur thuis. Neem bijvoorbeeld de jarenoude koffer die je op de Titanic zou kunnen tegenkomen. Koffers en kisten zijn een van de meest gezochte accessoires voor het vintage interieur. Je haalt een volledig andere tijdsperiode naar deze wereld terug.

Kleuren maken vintage tot een stijl om van te houden

Makkelijk is het niet om een beperkt aantal kleuren aan de vintage woonstijl toe te rekenen. Maar als we het moeten doen, dan komen we op veel van de kleuren uit uit de jaren vijftig tot tachtig. De wat donkere pastelkleuren spelen hier een belangrijke rol. Maar ook typische ‘roestkleuren’ kunnen in de bekleding van banken en stoelen terugkomen.

Een duidelijke winnaar is er niet. Maar dat is misschien wel wat vintage zo ongelofelijk leuk maakt.