rozemarijn-haargroei
NordWood Themes

Nieuwe trend: rozemarijn voor haargroei

Door Sarieta | | Beauty

Wist je dat mensen al heel lang rozemarijn gebruiken als middel tegen hoofdhuidproblemen? Rozemarijn bevat namelijk belangrijke oliën die goed zijn voor je haar- en hoofdhuid en het schijnt zelfs te helpen bij het sterker maken en sneller groeien van je haar. Maar welk effect heeft rozemarijn écht op haargroei? Het antwoord vind je in dit artikel, dus lees snel verder!

Werkt rozemarijn water of olie voor haar?

Rozemarijnolie is een lichtgekleurde olie die wordt gewonnen uit de bloemen en bladeren van de rozemarijn plant. Het zou de haargroei bevorderen en haaruitval voorkomen, wordt gezegd. Het is geschikt voor mensen van verschillende leeftijden, inclusief mannen met haarverlies. De werking wordt toegeschreven aan het feit dat rozemarijn olie en -water carnosinezuur bevatten, dat onder andere de huidcellen vernieuwt en verbetert.

Hier vind je de beste haarvitamines voor haargroei!

Wat is rozemarijn water en wat zijn de voordelen ervan?

Rozemarijn water en -olie komen van een plant die vol antioxidanten en voedingsstoffen zit, zoals vitamine A, vitamine C en mineralen zoals ijzer en zink. Zo wordt geclaimd dat deze ingrediënten haarveroudering tegengaan en tegelijkertijd bacteriën doden. Bovendien schijnen de antioxidanten en antibacteriële eigenschappen de haarzakjes te stimuleren en activeren. Mensen met haarproblemen proberen daarom graag rozemarijnwater.

Zo maak je rozemarijn water voor haargroei

Rozemarijn water schijnt de haargroei te bevorderen omdat het bestaat uit diverse vitamines en mineralen. Zo raakt het haar minder snel beschadigd als er sprake is van veel vitamine C. Ook bevat rozemarijn diverse voedingsstoffen, waardoor haar mogelijk sneller groeit.

Stappenplan voor het maken van rozemarijn water

Wil je rozemarijn water voor haargroei maken? Gebruik dan de volgende benodigdheden:

  • Een pan
  • 400/500 ml water
  • Een plantenspuit
  • Een zeefje
  • En natuurlijk rozemarijn!

Easy peasy, lemon squeezy

Vul ten eerste een pan met 400-500 ml water, afhankelijk van de dikte en lengte van je haar. Leg vervolgens een aantal takjes rozemarijn in de pan met water en kook dit 6 tot 8 minuten. Laat het water daarna een half uurtje afkoelen en giet het mengsel tenslotte in een plantenspuit met een zeefje. Klaar voor gebruik!

Rozemarijn olie voor het haar

Rozemarijn water en olie bestaan uit allerlei mineralen die mogelijk een positieve uitwerking hebben op het haar en de hoofdhuid. Veel mensen met huid- en haarproblemen gebruiken rozemarijn. Het haar raakt naar verluidt minder snel beschadigd omdat er vitamine C in rozemarijn zit. Tevens bevat het een aantal anti-inflammatoire stoffen, waardoor je minder last hebt van huidschilfers en roos.

rozemarijn-olie
Priscilla Du Preez

Dit is hoe je het beste rozemarijn olie kunt gebruiken

Wil je graag rozemarijn olie gebruiken? Dan ben je zeker niet de enige, want volgens veel mensen is het goed voor de huid en het haar. Breng de olie aan op dunnere plekjes of inhammen, masseer het vervolgens in de hoofdhuid en geef het de voeding die het nodig heeft. Bovendien ruikt rozemarijn water ook nog eens heerlijk! Laten we nog eens op een rijtje zetten hoe je rozemarijn olie het beste gebruikt:

Stap 1: Masseer de olie direct op jouw hoofdhuid

Ten eerste kun je rozemarijn olie direct op jouw hoofdhuid masseren, zodat het direct in de haarzakjes kan intrekken. Gebruik hierbij een pipetje of theelepel bij het aanbrengen van de olie. Om het optimale effect te bereiken raden we je aan om je haar te verdelen met je vingers of een kam, waar je de olie goed in kunt masseren.

Stap 2: Meng het met shampoo

Daarnaast kun je rozemarijn olie mengen door jouw shampoo zodat de olie in het haar zit. Gebruik hierbij een aantal druppels, zodat het haar niet te vet wordt. Masseer dit goed in de hoofdhuid en laat dit een aantal minuten goed intrekken. Spoel dit vervolgens goed uit en ga verder met je routine. Indien je de olie niet goed uitwast, kunnen de haarzakjes en poriën mogelijk verstopt worden.

Meer weten over de werking van cafeine shampoo? Bekijk hier meer!

Stap 3: Gebruik het als leave-in op de punten

Ten slotte kun je rozemarijnolie voor het haar gebruiken als leave-in op de punten. Dit kun je doen door je haar uit te borstelen, zodat alle klitten eruit zijn en een aantal druppels olie gelijkmatig over de punten te smeren. Heb je op bepaalde plekken van je hoofdhuid last van haaruitval en/of inhammen? Breng de olie dan vooral aan op die plekken en masseer dit goed in.