Foto’s in je interieur? Inspiratie, Tips & mogelijkheden

Door Sarieta | | Inspiratie
posters-fotolijsten-fotowall
@huisjeindrenthe

Wil je graag meer sfeer in je interieur? Dan zijn foto’s de ultieme sfeermaker. Bijna alles in je interieur klopt. Kleuren, meubels, planten; check. Het enige wat je mist zijn een aantal prachtige persoonlijke foto’s. Foto’s mogen zeker gezien worden en komen goed tot recht in je interieur. Geef foto’s een welverdiende plek met onze handige tips. Zo weet je precies hoe je foto’s op een leuke manier een plekje kunt geven.

Kies je favoriete plek

Een muur is zoveel meer dan een ophangplek. Maak van je muur een verzameling van momenten met vrienden en familie. Hiermee geef je jouw interieur karakter en een stukje persoonlijkheid. Bedenk voordat je gaatjes gaat boren waar je de foto’s wilt ophangen. Twijfel je over het formaat? Knip papier uit in het formaat van de fotolijsten plak het op je muur. Zo voorkom je onnodige gaten en kun je van een afstandje bekijken of het formaat geschikt is.

fotolijst-posters-inspiratie
@bymik_

Mogelijkheden om je foto een welverdiende plek te geven

Van mooie herinneringen met familie tot grappige momenten met vrienden. Er zijn verschillende manieren om deze foto’s op te hangen. Bijvoorbeeld op een wandplank of aan een draad. Daarnaast kun je afwisselen met de afmetingen van foto’s voor een speels effect. Foto's op een leuke presenteren is een fluitje van een cent met onze tips.

Ophangen

Wil je foto’s ophangen zonder spijkers in de muur te timmeren? Dit kun je eenvoudig zelf doen met klevende spijkers. Klevende spijkers zijn een handige manier om decoratie op je muur te hangen met een hobbelige ondergrond. Om zeker te weten of klevende spijkers het gewicht van een fotolijst kan dragen, kun je op de achterkant van de verpakking kijken hoeveel gewicht de spijker kan dragen.

Stappenplan ophangen fotolijst:

  1. Reinig je muur met een stofvrije doek
  2. Plak de strip van de klevende spijkers op de muur en druk dit goed aan
  3. Plak vervolgens de klevende spijkers op de strip
  4. Druk de spijkers stevig aan
  5. Hang je fotolijst op de spijkers
fotolijst-muur-decoratie
@torentje.van.tessa

Vastplakken

Niet boren maar plakken! Een andere boorloze manier die zeker niet kan ontbreken is door je foto’s vast te plakken aan je muur. Pak je favoriete kiekjes erbij en plak ze vast met dubbelzijdig tape. Daarnaast kun je jouw foto’s opvrolijken met een kleurrijk randje washi tape. Washi tape is een goedkope en makkelijke manier om meer creativiteit in huis te halen.

fotolijst-wanddecoratie-interieur
@stylish_wonen

Op een wandplank

Met een wandplank zet je jouw mooiste kiekjes in de spotlight. Richt een wandplank volledig naar jouw smaak door te variëren met verschillende vormen en groottes voor een speels effect. Heb je een foto die uitspringt? Zet deze foto in het midden en leg er kleine accessoires omheen voor variatie.

fotolijst-wandplank-interieur
@hoff.van.saar

Aan een lijn

Polaroids zijn weer terug van weggeweest. Ga voor een minimalistische look met polaroids aan een lijn. Je kunt visdraad of touw van de bouwmarkt als lijn gebruiken. Knoop de lijn vast aan twee hoeken met kleine spijkers. Pak foto’s en gekleurde wasknijpers erbij en bevestig ze aan de lijn voor een nieuw decor.

Tip: Zorg dat de lijn niet te strak is, zodat je een zwevend effect krijgt.

fotolijn-fotolijst-interieur
@noman._.shahid
Makeover Tip: Geef je foto's een extra sfeervolle touch, door ze aan een lichtsnoer te hangen!

Fotowand

Heb je een lege muur in huis? Dit is hét moment om je muur een mini-makeover te geven. Tover je kale muur om tot een galerij vol foto’s. Je kunt je fotomuur zelf naar smaak indelen. Maak bijvoorbeeld een collage van liefdevolle momenten of hang foto’s kriskras door elkaar op verschillende hoogtes. Hang al je favoriete plaatjes op om je interieur helemaal af te maken!

fotowand-interieur-inspiratie
@sabinelamet_interior_feed
Vul persoonlijke foto's aan met posters, voor een speels geheel. Wij hebben alvast 30x poster inspiratie voor je verzameld!

Knap het zelf op

Is je fotolijst toe aan vervanging, dan is het oppimpen van je fotolijst een goede optie om nieuwe decoratie toe te voegen aan je interieur. Bekijk ook tweedehands opties om geld te besparen én het milieu een plezier te doen.

Pimp je oude fotolijst

Pimp je oude fotolijst door ‘m een nieuw kleurtje te geven. Ga langs de bouwmarkt en koop een kleurtester. Op deze manier bespaar je geld en kun je zien of dit de juiste kleur is die je in gedachte hebt. Daarnaast kun je de fotolijst versieren met steentjes voor een stralende look. Zo heb je een fotolijst die niet iedereen in huis heeft.

Tip: Laat de verf eerst goed opdrogen om het eindresultaat te zien

fotolijst-verven-diy
@ingwoont

Vind een tweedehands parel

Bij een tweedehands winkel haal je op een goedkope en eenvoudige manier een mooie fotolijst in huis. Een standaard effen fotolijst is verleden tijd. Kies voor een tweedehands fotolijst en geef het een tweede leven. Ga langs een tweedehands winkel en vind hier een mooie, unieke fotolijst voor een prikkie.

woonkamer-fotolijst-inspiratie
@noordenzoet_interieuradvies
Op zoek naar meer budgettips? Bekijk ons budget artikel!