Posters als wanddecoratie: 30+ fotobehang en poster ideeën

Door Laura | | Inspiratie

Grote posters kunnen een muur in één klap een eigen stijl geven. Verschillende interieurstylisten zweren bij het gebruik van posters als wanddecoratie. En als je het onderstaande overzicht boordevol poster inspiratie ziet, kan je deze liefhebbers toch geen ongelijk geven?

Wij hebben het onderstaande overzicht volledig samengesteld in samenwerking met Posterjunkie. Iedere wandposter die jij bij Posterjunkie tegenkomt, is ontworpen door Wouter, de oprichter van Posterjunkie. Zijn liefde voor dieren posters maar ook zwart wit posters is terug te zien aan het brede assortiment ontwerpen.

Makeover heeft de kans gekregen de complete Posterjunkie beeldbank met posters te doorzoeken. In deze beeldbank hebben we honderden prachtige voorbeelden van wanddecoratie voor de kleine én grote woning gevonden. Of je nu op zoek bent naar fotobehang, simpele wanddecoratie of grote posters: we nemen je langs alle soorten posters voor onder andere de volgende kamers;

  • Woonkamer
  • Eetkamer
  • Badkamer
  • Jongenskamer
  • Meisjeskamer
  • Babykamer
  • Slaapkamer

Hoe een poster in een kleine woonkamer als wanddecoratie kan dienen

Het kan ingewikkeld zijn om een kleine kamer met stijl in te richten. Als je te veel meubels neerzet, is de kans groot dat de stijl verloren gaat en je woonkamer er te druk uitziet. Voor velen blijven dan ook de wanden over waarmee wel de toon gezet kan worden. Door mooie posters voor aan de muur te kopen die bij jouw eigen stijl passen, kan jij alsnog jouw woonkamer er stijlvol uit laten zien.

Geef je eetkamer meer sfeer met dierenposters

We zien op dagelijkse basis honderden eetkamers voorbijkomen. Sommige van deze eetkamers zijn voorzien van stijlvolle wanddecoratie, waar wij weer inspiratie vandaan kunnen halen. Hieronder is toevallig een eetkamer te vinden waar een Posterjunkie poster te vinden is. Een prachtige grote poster waar natuur en dier samenkomen, zoals het hoort. Plaats er wat groene planten bij en je hebt een prachtig eetkamer interieur staan!

Bekijk deze en honderden andere posters bij Posterjunkie!

Fotobehang: tover een complete muur om tot een waar kunstwerk

Fotobehang roept bij velen onder ons een wat ‘fout’ idee op. Een grote skyline of eindeloos bos, heel uniek zijn de onderwerpen van fotobehang vaak niet. De kwaliteit valt verrassend vaak tegen en dat is zonde, want fotobehang is niet goedkoop. Posterjunkie laat zien dat het wél mogelijk is om tegen een zachte prijs een complete muur te bepalen. Vergeet wanddecoratie, vergeet een enkele poster. Ontmoet het fotobehang van waar jouw muur gelukkig van wordt.

Dieren posters kunnen ook in het klein de sfeer bepalen

Dieren, natuur, bomen of bus, de mooiste en meest tijdloze onderwerpen van posters zijn op een hand te tellen. Bij het kopen van een poster wil je namelijk dat je niet na een paar jaar het ontwerp zat bent. Het zijn dan ook de natuur en dieren posters die wij het meest tegenkomen. Krachtige dieren, zoals tijgers, leeuwen en buffels, zijn binnen deze categorie veruit het populairst. Een kleine ruimte kan tot leven komen door de aanwezigheid van een dierenposter.

Zwart wit posters zijn ideaal voor het contrast

Velen van ons willen daarentegen niet dat posters het complete interieur domineren. Te kleurrijke (grote) posters kunnen een grote invloed op ons interieur hebben. Als jij op zoek bent naar wand decoratie die ook weer niet té opvallend is, zijn zwart wit posters perfect. Deze posters zijn veelal in dezelfde thema’s te vinden maar dan in het zwart wit!Lege muur boven de bank? Kies voor een grote poster als wanddecoratie

Hoeveel interieurs zijn niet voorzien van zogeheten ‘blank spots’? Heel veel Nederlanders hebben moeite met het opvullen van de muren. Je hebt prachtige meubels maar stijlvolle wanddecoratie ontbreekt, wat in een lege muur resulteert. Vooral de lege ruimte boven de bank is voor velen een struikelblok. De oplossing? Een poster voor boven de bank. Van bijvoorbeeld jouw favoriete dier of natuurgebied. Je hebt al geïnvesteerd in een mooie bank. Durf je ook te investeren in een mooie styling boven de bank?

Bekijk deze en honderden andere posters bij Posterjunkie!

Fotobehang met rustige tinten

Als je voor fotobehang kiest, wil je voor fotobehang kiezen waar je geen genoeg van krijgt. Fotobehang waar je dag in, dag uit trots op kunt zijn. En in veel gevallen is dat fotobehang waar jij je niet snel aan gaat irriteren, oftewel lichte kleurtonen met een ontwerp dat bij jouw stijl past. De kans is groot dat zwart wit fotobehang het best bij dit idee van tijdloze wanddecoratie past. Een uitstekend alternatief hiervoor waar wél meerdere kleuren behalve zwart en wit te vinden zijn, is het onderstaande voorbeeld van het Giraf fotobehang. Zie jij het verschil?

Stoere poster die net zo goed in de jongenskamer kan hangen

Als jij dit artikel boordevol poster inspiratie al aan je zoon hebt laten zien, kan het niet anders dat hij ook wat posters (of fotobehang) heeft gezien die wel in zijn jongenskamer mogen hangen. Al is het in het klein, hoe vet zijn deze posters om in een jongenskamer op te hangen? Een stoere bizon of een betrouwbare olifant?

Mooie posters voor aan de muur mogen best uitdagend zijn

Ben jij iemand die durft te experimenten met beelden en kleuren? Dan zijn wandposters daar uitermate geschikt voor. De posters van Posterjunkie zijn zoals je ziet een stuk uitdagender dan je normale IKEA poster. Online zijn de posters allemaal te bekijken, waaronder de exemplaren uit dit artikel. Wat ons opvalt, is dat geen een poster een enkel thema heeft. Vrijwel iedere poster richt zich op meerdere onderwerpen. Zo is de onderstaande zwart wit poster die hier stijlvol boven de bank hangt zowel een natuur als een dieren poster.

Bekijk deze en honderden andere posters bij Posterjunkie!

Ingelijste posters? Posterjunkie laat zien dat inlijsten niet nodig is.

We zijn behoorlijk onder de indruk van de twee volgende posters die ook nog eens prachtig afgewerkt zijn. De glanzende ogen van de leeuw zorgen ervoor dat de poster ook echt tot leven komt. Je hebt bij verkopers van dit soort posters de keuze uit verschillende soorten afwerkingen, waaronder de afwerking die hieronder gekozen is.

De volledige wand voorzien van fotobehang

Hoe indrukwekkend is het om de woonkamer in te lopen en oog in oog te staan met deze bizon? De bloemen geven net wat meer flair aan deze bizon waardoor dit ontwerp in bijna geen een interieur misstaat. Zoek je net wat meer kleur? Dan is het tweede poster voorbeeld mogelijk iets voor jou. Dit voorbeeld is weliswaar een stuk opvallender dan het eerste voorbeeld, waardoor het vooral bestemd is voor liefhebbers van een wat kleurrijker interieur.

Muur posters werken beter samen dan alleen

Bij het doorbladeren van de Posterjunkie beeldbank valt het ons op dat er ook diverse enthousiastelingen zijn die twee losse posters met elkaar hebben gecombineerd. Hartstikke goed idee natuurlijk, vooral als je meeneemt dat je hierdoor twee sfeerbeelden op één wand kunt verenigen. Je kunt verschillende van deze voorbeelden, zoals hieronder in de keuken, als poster combinaties bij Posterjunkie vinden. Voor specifieke combinaties adviseren wij je contact op te nemen met de klantenservice van Posterjunkie.

Waarom zou je een poster kopen als je ook jouw complete wand kunt stylen?

Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk waarbij je ofwel een grote poster als wanddecoratie gebruikt of kiest voor een compleet fotobehang. Het is namelijk echt niet nodig om je hele wand van fotobehang te voorzien. Het onderstaande behang inspiratie voorbeeld geeft dit prachtig weer. Is zo’n combinatie van stijlen iets voor jou?

Combineer de kleur van je muur met een poster voor een beter resultaat

We hebben de mooiste sfeerbeelden van onze poster inspiratie voor het einde bewaard. De twee volgende beelden laten zien hoe je een complete wand kunt omtoveren in een waar kunstwerk. Doordat er naast het fotobehang gekozen is voor verf met dezelfde kleurcode, loopt het kunstwerk prachtig op de wand over. Je zou bijna je eigen museum kunnen beginnen..

Bekijk deze en honderden andere posters bij Posterjunkie!