Hal Inrichten met Inspiratie en Ideeën

Door Cynthia | | Inspiratie
gang-hal-inspiratie
@huisjevannatascha

De hal bespeeld een bepalende rol in je huis. Het is het eerste wat gasten zien. Je bent dan ook op de goede weg door op zoek te gaan naar hal inspiratie. Wij weten namelijk zeker dat je met de ideeën uit dit artikel je hal kunt inrichten. Van kleurrijke tegels tot neutrale kleuren en poster walls. Dompel jezelf onder met de volgende voorbeelden en ontwerp je eigen hal!

Zorg voor een goede eerste indruk!

hal-gang-interieur
@whisperingbold

De hal is de eerste indruk voor jezelf en wat mensen van je huis zien. Zorg voor een stijlvolle, opgeruimde hal en verzeker je dat de eerste ontmoeting met je huis goed is. Door voldoende opbergruimte in de hal te creëren zorg je dat jassen, tassen en schoenen een vaste plek hebben. Hierdoor voorkom je dat dit later allemaal in huis gaat slingeren. Maak van de hal een ruimte die helemaal naar je eigen wensen is ingedeeld. Naast functioneel mag er ook wat sfeer niet ontbreken in de hal. Een sfeervolle en opgeruimde hal zorgt voor een goede mood.

Tips voor het aanpakken van de hal

gang-hal-tips
@huisjeindrenthe

De hal is misschien niet de eerste ruimte waarbij je denkt; hier moeten we uitpakken. Maar juist omdat dit de eerste ruimte is waar je binnenkomt heeft het enorm invloed op je humeur. Let op de aankleding van de hal, kies meubels die bij de ruimte passen. Een hal zonder meubels oogt heel erg kaal en ongezellig. Zorg dus voor de juiste meubels. Meubels creëren opslagruimte van jassen en schoenen. Maak een plekje waar je post of sleutels kwijt kan, let op licht en voeg eventueel een zitje toe om gemakkelijk schoenen uit en aan te trekken.

Creëer een geheel met de rest van je interieur

gang-hal-interieur
@ourlifeatno5

De hal zorgt voor de eerste indruk maar hoort ook bij de rest van je interieur. Zorg dus dat de hal een verlengde wordt van de rest van het interieur. Daarnaast werkt het rustgevend wanneer het interieur van de leefruimtes in elkaar overlopen. Trek de vloer van de woonkamer door in de hal en ook de kleuren die je gebruikt in de woonkamer kan je in de hal gebruiken. Bespaar in de hal niet op planten of op verlichting. Planten en verlichting zorgen voor sfeer en goede verlichting is ook nog eens praktisch.

Tips voor een hoge hal

hoge-hal-gang
@pakhuis.wonen

Een hal met een hoog plafond is een echte eyecatcher. De hoogte kan je gebruiken voor een mooie lamp maar ook de kapstok kan hoog gehangen worden. Een hoog plafond heeft een luxe uitstraling. Je kan ook een schilderwerk of hout op je plafond gebruiken, zo lijkt het of het plafond lager is en dit geeft een uniek effect. Houten strips op het plafond zijn sfeervol en juist met een hoog plafond heb je de mogelijkheid om dit toe te passen. Een hoog plafond zorgt voor extra mogelijkheden, wees origineel en benut deze mogelijkheden.

Stijl je grote hal

hal-interieur-advies
@carries_casa

Een grote ruimte stijlvol inrichten kan een uitdaging zijn, vooral als het de hal is. Toch zorgt deze ruimte ook voor voordelen. Kies een bepaalde stijl voor de ruimte en zorg dat deze stijl in de hele hal doorloopt. Zorg voor gezelligheid met warme kleuren en kies voor accenten. Een grote hal is perfect voor een mooie grote eyecatcher. Hou de rest minimalistisch en geniet van de sfeer en de ruimte. Een grote hal hoeft niet kaal te zijn, maak gebruik van accessoires. Zorg wel dat alle accessoires bij elkaar passen zodat het geen allegaartje wordt.

Een smalle hal inrichten

hal-smal-tips
@noordenzoet_interieur

Een smalle hal kan uitdagend zijn. Een hal heeft namelijk ook een functie en je wilt er wat spullen in kwijt. Heb je een hal met een hoek aan het einde? gebruik dan het einde van de hal om een meubel neer te zetten. Kies voor een langwerpige kapstok waar jassen naast elkaar kunnen hangen. Combineer met een langwerpig schoenenrek of bankje. Dit zie je ook terugkomen op de foto. Door met langwerpige items te werken maak je goed gebruik van de ruimte. Maak de hal gezellig door met kleuren te werken en accessoires mogen zeker niet ontbreken.

Hou het luchtig

hal-luchtig-gang
@maxartbovich_photography

Een hal is vaak een redelijk smalle ruimte en voelt snel vol. Door alle spullen die in de hal opgeborgen worden kan het snel chaotisch worden. Zorg dat je in de hal een ruimtelijk gevoel creëert en zorg voor opbergruimte voor spullen. De hal is het visitekaartje van het huis en kan meteen je humeur verpesten als het chaotisch is. Kies voor kleine meubels, voldoende opbergruimte en wees kritisch. Kies alleen meubels die je echt nodig hebt in de hal. Hierdoor benut je de ruimte en hou je het luchtig.

Creëer een open hal

gang-hal-ruimtelijk
@maxartbovich_photography

Een open hal is een hal zonder deur. Hierdoor wordt de hal het verlengde van de woonkamer en kan je zo doorlopen. Door de deur te verwijderen creëer je extra ruimte. Hier kan je kiezen voor meubels of voor decoratie. Doordat je direct in het huis binnenkomt kan je in de hal extra uitpakken. De ruimte zit na binnenkomst niet achter een deur verborgen. Een ander voordeel is dat de entree zonder deur ruimtelijker aanvoelt. Wanneer je een kleine hal hebt doe je de deur bij binnenkomst toch gelijk open. Dan kan je beter deze ruimte optimaal benutten en de deur weglaten.

Geef ‘m een speelse uitstraling

hal-inpsiratie-gang
@stadshuisje

Het moment dat je thuiskomt is vaak een ontspannen gevoel, je gooit je jas en tas neer, het is tijd om te relaxen. Een hal mag daarom best wel een beetje rommelig zijn, dit zorgt ervoor dat je kan zien dat er geleefd wordt. Verstop niet alles achter kastdeuren maar laat je spullen ook eens hangen. Kies voor een mooie spiegel, een mooie kapstok en geniet van de ruimte. Zoals je op de afbeelding ziet heeft de hal verschillende decoratie. Een bankje en kussens. De hal is speels aangekleed en een gezellige binnenkomer.

Ga voor een opvallende vloer

gang-stijl-interieur
@madeleineshouse72

Een opvallende vloer in de gang kan de ruimte een speels gevoel geven en het breekt de strakke uitstraling. Omdat de hal een kleine ruimte is, is het perfect om daar een originele vloer te gebruiken. Een opvallende vloer biedt een leuk contrast met de rest van het huis. Op de afbeelding is gebruik gemaakt van een unieke tegelvloer met een patroon. Het is uniek en past bij de rest van het huis, ondanks dat de vloer een volledig andere stijl is. Wees origineel met de vloer in de hal en creëer een unieke ruimte.

Creëer een unieke look met tegels

hal-gang-stijlvol
@bij.manon.thuis

Tegels komen in alle soorten en maten en juist in de gang komen tegels goed tot zijn recht. Door tegels in de gang te verwerken creëer je een unieke uitstraling. De hal mag best wel een beetje opvallend zijn in vergelijking met de rest van het huis. Tegels zijn daarnaast ook bestendig tegen vuil en vocht en het kan dus ook een praktische keuze zijn om tegels in de hal te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten tegels en in de hal mag je een beetje uitpakken. Creëer een unieke uitstraling en ga voor tegels met een mooi patroon.

Een lieve hal dankzij roze wandtegels

roze-wandtegels-hal
@fromsoofwithlove

Kies iets origineels en gebruik roze wandtegels in de gang. Wandtegels zijn sowieso heel erg praktisch omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze zijn sfeervol en stijlvol en roze wandtegels stralen een unieke sfeer uit. Tegels kunnen in veel verschillende manieren gebruikt worden. Er zijn patronen waarin ze gelegd kunnen worden en je kan kiezen om de helft van de muur horizontaal te betegelen. De verschillende mogelijkheden geven een unieke sfeer. Roze is een krachtige kleur die veel invloed heeft op het humeur. Kies voor roze tegels en straal warmte, rust en liefde uit met de hal.

Voeg een wandtafel toe

gang-smal-wandtafel
@bymik_

Een wandtafel in de hal is een echte musthave meubelstuk. Een wandtafel is namelijk een plek waar je gemakkelijk spullen neer kan leggen wanneer je thuiskomt. Denk aan sleutels, de post of kies leuke accessoires. Een wandtafel is vaak langwerpig en gaat niet zover de diepte in. Hierdoor past een wandtafel goed bij de hal. Kleed de hal gezellig aan en hang een spiegel boven de wandtafel. Hierdoor vergroot je het ruimtelijk effect van de hal en het staat nog sfeervol ook. De wandtafel is een meubelstuk wat niet mag ontbreken in de hal.

Ga voor een stoere uitstraling

gang-stoer-industrieel
@fieldnotes

Een stoere hal met een industrieel karakter is een echte binnenkomer. Creëer een stoere uitstraling door met robuuste, industriële materialen te werken. Kies voor metaal en ijzer. Werk met een betonlook en baksteen. Onbewerkt hout is ook een goede keuze voor een stoere hal. Denk aan oude pakhuizen of een oude fabriek. Laat deze robuuste uitstraling terugkomen in je interieur. Maak een kapstok met metalen buizen en verwerk dit ook in een schoenenrek. Pak uit door de hal een echte unieke uitstraling te geven en geniet van een stoer interieur.

Natuurlijke materialen voor een warme hal

gang-hal-inrichting
@homebystuart

Geef de hal een rustige uitstraling met warme kleuren en natuurlijke materialen. Meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen zijn sfeermakers van zichzelf. Door de natuurlijke materialen wordt het direct gezellig. Zoals je op de foto ziet zijn de manden, het vloerkleed en de decoratie aan de muur gemaakt van natuurlijk materiaal. Door deze items te combineren wordt de hal één geheel. Naast dat natuurlijke materialen sfeermakers zijn, zijn ze doorgaans ook nog duurzaam. Materialen kunnen zijn hergebruikt en zijn beter voor het milieu. Dit is een top combinatie een sfeervolle mooie hal en duurzame materialen.

Geef kleur aan je hal

hal-kleurrijk-inspiratie
@huisje.vanrianne

De hal is vaak een vrij donkere ruimte in het huis. Er komt weinig natuurlijk licht binnen en dit kan ervoor zorgen dat het een beetje ongezellig wordt. Kies voor een warme kleur en maak er een gezellige plek van. Een sfeervolle hal is een gezellige binnenkomer. Pas de kleuren aan, aan de rest van het huis zodat het een sfeervol geheel wordt. Verf een kleine hal met een lichte, warme kleur. Bij een grotere hal kan je wat donkerder kiezen. Zolang je een warme tint gebruikt is het goed. Met de juiste kleur maak je een spetterende entree.

Fleur ‘m op met behang

hal-behang-inspiratie
@celestesliving

Maak van de hal een geweldige entree en kies voor een uitdagend behang. Er zijn zoveel verschillende soorten behang op de markt dat je hiermee echt kunt uitpakken. Behang geeft een heel ander effect dan verf. Het is vaak heel erg sfeervol en je kan verschillende patronen kiezen. Maak van je hal een echte eyecatcher en kies voor een gave print. Met behang kan je ook de ruimte groter laten lijken of oneffenheden op de muur verbergen. Behang is eigenlijk multifunctioneel en een musthave. Ga voor een stijlvolle en vrolijke hal en kies voor behang.

Stalen deuren zijn het helemaal

stalen-deuren-hal
@stylish_wonen

Geef de gang een opfrisbeurt met een stalen deur. Stalen deuren hebben karakter. Er is weinig voor nodig en toch geven ze de ruimte een hele andere uitstraling. Zeker wanneer je een stalen deur vergelijkt met een houten deur is het een wereld van verschil. Het voordeel van een stalen deur is dat ze veel licht doorlaten en de hal wordt hierdoor een lichte plek. Door een stalen deur te plaatsen vergroot je de woonkamer met de ruimte van de hal en het geeft de ruimte sfeer en karakter. Het past in elke woonstijl en straat luxe uit.

Zorg voor voldoende opbergplek

hal-gang-opbergruimte
@homefreak.nl

Een hal is vaak geen grote plek, maar er moet toch veel opgeborgen worden. Door alle spullen los te laten slingeren zal het een chaos worden. Zorg voor voldoende opbergruimte in de hal. Werk met de hoogte. Kies voor een kapstok waarbij je bovenop nog opbergruimte hebt. Kies een schoenenrek waar je ook nog op kan zitten, zo kan je gemakkelijk je schoenen aandoen. Jassen, tassen en overige kledingstukken kunnen perfect opgeborgen worden in een kast. Kies voor een kast voor de hal en geniet van een opgeruimde plek in huis.

Een plekje voor je schoenen

hal-gang-licht
@wonen.bij.iris

Binnenkomen en bijna struikelen over schoenen is geen happy thuiskomer. De hal is de plek waar schoenen verzameld worden. Creëer een vaste plek om schoenen op te ruimen. Er zijn verschillende oplossingen om schoenen op te ruimen. Zo zijn er schoenenkasten die heel smal zijn en gemakkelijk gebruikt kunnen worden in de hal, een eenvoudige oplossing is een schoenenrekje of kies voor een luxere oplossing en koop een schoenen meubel. Genoeg keuze om schoenen op een fraaie manier op te bergen. Kies een schoenen meubel wat past bij je interieur en geniet van een opgeruimde hal.

Plaats een mooie wandkast

hal-gangkast-inspiratie
@thuisbijmij

Een mooie wandkast kan de hal een hele nieuwe uitstraling geven. Naast dat een wandkast de trap kan wegwerken neemt het niet veel ruimte in beslag. Zelfs wanneer er geen trap aanwezig is, is de wandkast ideaal. De ondiepe kast is perfect voor decoratie en geeft de gang een hele andere uitstraling. Het mooie van een wandkast is, dat je hem zo kan maken zoals je zelf wilt. Hierdoor kan je een kast maken die past bij de rest van het interieur en kan je hem leuk inrichten. Geniet van een plekje voor accessoires en maak een wandkast.

Een authentieke trap

hal-gang-trap
@hoff.van.saar

Maak de trap een eyecatcher. Een authentieke trap is een mooie accessoire in de hal en je kunt de trap op verschillende manieren accentueren waardoor deze echt opvalt. Heb je een ouderwetse trap? zorg dan dat je de oude details meer naar voren laat komen. Je kunt de trap mooi aflakken en de spijlen en leuning een andere kleur geven. Op deze manier accentueer je de trap en maak je er een eyecatcher van. De trap kan je niet verbergen dus maak er een mooi onderdeel van je interieur van.

Een piano als eyecatcher

hal-piano-inrichting
@home.aandesingel

Een piano in de hal is misschien niet het eerste meubelstuk waar je aan denkt om in de hal te zetten. Een muziekinstrument als een piano kan heel goed als decoratie gebruikt worden. Een piano in de hal is daarom een echte eyecatcher. Er zijn smalle piano’s die niet veel ruimte innemen. Heb je een ruime hal? dan past een smalle piano gemakkelijk in de hal en zorgt direct voor sfeer. Accentueer de piano met mooie vazen zoals op de foto is gedaan en de hal is helemaal af. Ga voor sfeervol en kies voor een piano.

Een spiegel voor een ruimere hal

hal-gang-ruimtelijk
@maxartbovich_photography

Naast dat een spiegel als decoratie kan dienen is het ook heel handig om in de hal te hebben. Het maakt de ruimte groter. Een spiegel vangt het licht op en weerkaatst het waardoor de ruimte lichter wordt. Door een spiegel op te hangen worden ruimtes optisch groter en lichter. Voordat je de deur uitgaat kan je jezelf nog even checken. Spiegels zijn er in alle soorten en maten en zorg dat je een spiegel kiest die bij de rest van het interieur past.

Kies een opvallende kapstok

hal-kapstok-inspiratie
@huisje_nr_66

Een kapstok is vooral functioneel, maar door een opvallende, unieke kapstok te kiezen creëer je direct een andere sfeer. Kies een kapstok die als eyecatcher in de hal fungeert. Een kapstok biedt ruimte voor jassen maar is ook heel erg leuk om te hebben, zeker als je een opvallende uitkiest of zelf maakt. Zoals je op de foto kan zien is er een ouderwetse ronde kapstok gekozen. Het is een kapstok met karakter en maakt de hal gezellig. Hij past overigens nog heel goed in de ruimte en kleedt de ruimte gelijk aan.

Verberg de radiator

hal-gang-inspiratie
@huisjevannatascha

Radiatoren kunnen in huis niet ontbreken, maar echt mooi is het niet. Verberg de radiator met een mooie ombouw. Er zijn verschillende opties om de radiator weg te werken en waarbij ze toch voldoende warmte blijven geven. Zo kun je zelf een ombouw maken voor de radiator, maar er zijn ook veel verschillende ombouwen te koop. Kies een designombouw en maak de radiator onderdeel van het interieur. Er is voldoende keuze in verschillende prijsklassen voor een ombouw. Liever een DIY-projectje, maak dan een ombouw van hout.

Een ingebouwde zitplaats

ingebouwde-zitplek-hal
@maxartbovich_photography

Een zitplekje in de hal is altijd handig. Een plekje om eventjes je schoenen aan en uit te doen is fijn. Door een ingebouwde zitplaats te maken bespaar je ruimte. Je kan in hetzelfde meubel ook een plek maken om je jas op te hangen en andere spullen op te bergen. Door het meubel van hetzelfde materiaal te maken zorg je ervoor dat de ruimte één geheel wordt en rust uitstraalt. Een inbouwzitje zorgt ervoor dat het meubel perfect aangepast is aan de ruimte en is daarom ruimtebesparend. Voor een strakke hal met voldoende opbergruimte is dit een hele goede keuze.

DIY-bankje

hal-DIY-bankje
@stylynnterior

Een leuk idee voor de hal is een DIY-bankje. Knutsel zelf een bankje en geniet van een extra zitplaats in de hal. Een bankje is handig en staat gezellig. Kies voor een bankje met opbergruimte zodat je spullen kunt opbergen. Je kan er alle kanten mee op en je creativiteit kan je erin kwijt. Geef het bankje een leuke kleur of leg er een kussentje op. Berg spullen op die je niet dagelijks gebruikt. Denk aan overige schoenen, handschoenen, een muts of andere spullen. Geniet van een door jezelf opgeknapte hal.