kantoor-werkplek-bureau
@whisperingbold

De 32 handigste opbergmeubels!

Door Tessa de Leeuw | | Interieur doe-het-zelf

Het opbergen van spullen is in huis ontzettend belangrijk, omdat je anders een enorme rotzooi krijgt. Teveel spullen hebben rond slingeren die er niet toe doen, geeft een rommelig effect. Daarom is het belangrijk om handige opbergmeubels in huis te hebben waar je veel, efficiënt en goed in kunt opbergen. Vandaag kijken we naar de 32 handigste opbergmeubels voor in de woonkamer, werkruimte, thuiskantoor, slaapkamer en vele andere ruimtes. Kijk je mee?

* Uitgelicht: Heb jij ook het voornemen om eens flink te gaan opruimen en het opgeruimd te houden? Dan zijn kasten een must! En kasten mogen ook best een beetje mooi zijn, want het oog wil ook wat.>> De mooiste kasten voor in huis vind je hier! <<

#1 De werkruimte / thuiskantoor

De werkruimte of thuiskantoor in huis is een ruimte waar je veel plek moet hebben voor documentatie, boeken, klappers, administratie en noem het maar op! Maar welke kasten zijn hier nou het best geschikt voor? Wij laten een aantal mooie inspiratie beelden zien én we geven je een paar tips voor mooie opbergmeubels die je kunt kopen.

Werkkamer_thuiskantoor_opbergruimte
@juudithhome

Een lade- of archiefkast is ontzettend handig voor al je boeken en documenten. Koop of verf je de kast in dezelfde kleur als de muur dan valt het minder op en lijkt de werkkamer ruimtelijker.

Werkkamer_botanisch_planten_groen
@andrea_groot

Een bureau is ook een ontzettend handig opbergmeubel. Wanneer je kiest voor een bureau met opzet, dan kun je daar je spulletjes in kwijt die je dagelijks gebruikt en snel bij de hand wilt hebben.

Werkkamer_bureau_ladekast_opbergruimte
@huisjeindrenthe

Je kunt ook heel gemakkelijk zelf een bureau maken door een plank aan de muur te bevestigen. Kies je ervoor om er een ladeblok onder te plaatsen dan heb je meteen een heleboel opbergruimte!

Bureau_opbergruimte
@fonqnl

Wanneer je je bureau met opbergruimte in dezelfde kleurtinten als de muren en vloer kiest blend het met de kamer en lijkt de ruimte veel groter.

Werkruimte_opgeruimd_planken
@juudithhome

Een leuke manier van extra opbergruimte creëren is door wandplanken aan de muur te bevestigen. Zo heb je ruimte voor je spullen en kun je er aan zitten om te werken.

Werkkamer_opbergen_tips
@lovedbysheila
*MakeOver TIP: Om je werkruimte in huis opgeruimd te houden is het belangrijk dat de spullen een vaste plek hebben. Of zoals het in het Engels zo mooi klinkt: “Every item needs a home.” Als je weet waar iets moet liggen ben je ook sneller geneigd om het daar terug te leggen. Kasten en bureau’s met lades zijn daarom erg handig!

Een computerkast in de werkkamer is ideaal, het geeft je een heleboel opbergmogelijkheden. Hier is gekozen voor een wit model, wat er heel strak maar toch gezellig uitziet!

Groene_werkkamer_opbergplanken
@keeelly91

Een wandsysteem is ideaal om je bureauaccessoires in op te ruimen.

Thuiskantoor_opruimen_kast
@veel_woongeluk

Een vintage archief locker staat niet alleen heel stoer, het is perfect voor je administratie!

Ontzettend veel inspirerende werkruimtes/thuiskantoren waarbij je ziet dat er overal nagedacht is over opbergruimte. Opbergmeubels in de vorm van gesloten kasten, open kasten, wand kasten, ladekasten en noem het maar op! Bedenk goed wat je graag wil kunnen opbergen en waar, alvorens een opbergkast aan te schaffen.

Ontdek de handigste bureau organizers!

#2 De woonkamer

De woonkamer is een ruimte in huis die je veel en vaak gebruikt. Het is een ruimte waar je vaak visite ontvangt en waar je ook zelf wilt kunnen genieten van het mooie interieur dat je zelf gecreëerd hebt. Hoe doe je dit? Door te zorgen voor een opgeruimd en rustgevend interieur. Rustgevend is voor iedereen anders, maar een opgeruimd interieur bereik je door wederom gebruik te maken van opbergmeubels die ervoor zorgen dat je alle dagelijkse spullen, niet erg mooie en onnodige spullen goed kunt opbergen. Hier zijn een aantal inspirerende voorbeelden van opbergmeubels in de woonkamer.

woonkamer-kast-opbergruimte
@thuisbijjantje

Een ladekast in de woonkamer is een handige manier om veel in op te bergen. En de mooiste spulletjes zet je er natuurlijk bovenop!

Muur_aubergine_kleurrijk_wonen_kast_lade
@yvonne_kwakke

Door de bank niet tegen de muur te zetten zorg je voor extra ruimte. Daar kun je bijvoorbeeld een leuk kastje plaatsen.

*MakeOver TIP: Durf jij te kiezen voor een kast die opvalt? Het neemt best wel wat ruimte in in de woonkamer, dus waarom zou je voor een saaie kast kiezen als je ook voor een eyecatcher kan gaan!>> De meest bijzondere en tofste kasten vonden wij hier! <<

Open_kast_styling_accessoires_bohemian
@arja_van_garderen

Een open kast met glazen deurtjes ziet er opgeruimd uit, en zorgt ervoor dat je mooie spulletjes niet zoveel stof vangen!

Kast_gevlochten_rotan
@juudithhome

Een kast hoeft echt niet alleen maar praktisch te zijn. Zoals je ziet kan een kast de eyecatcher van de kamer zijn!

Legerkist_tafel_opbergmogelijkheid
@veel_woongeluk

Kiezen voor een legerkist als tafel is ontzettend slim. Het ziet er natuurlijk heel tof uit, maar je kunt er ook nog eens heel veel in kwijt. Handig voor bijvoorbeeld je extra plaids en je tijdschriften. En wat dacht je van je voorraad chocola? Die wil je wel in de buurt hebben toch! De ruimte van de zithoek gebruik je meestal toch al voor een salontafel, dus als je er ook iets in kunt opbergen is dat heel erg handig.

Lockerkast_locker_kast
@joyce_wiggers

De lockerkast is al jarenlang ontzettend populair en dat is niet zo gek vinden wij. Hij is stoer en ook nog eens handig omdat je er veel in kwijt kunt.

*MakeOver Musthave: Een vintage locker kast of een nieuwe, wat kies jij? Wij zijn fan van beide. Maar de nieuwe modellen zijn gelukkig makkelijker te vinden, en dat is wel zo handig als je er nu eentje wilt kopen. Wij vonden de stoerste lockers gewoon bij Fonq!
woonkamer-tvkast-dressoir
@huisje_in_houten

Een dressoir of tv meubel kan je ook veel opbergruimte verschaffen. Dit model op pootjes ziet er heel luchtig uit, maar doordat de kast vrij diep is kun je er genoeg in kwijt!

Kast_woonkamer_hout
@keeelly91

Met een paar leuke planten of andere decoratie zorg je ervoor dat de kast goed bij de rest van de woonkamer past.

Van prachtige vitrine kasten, dressoirs, open boekenkasten tot gesloten kasten. Alles is mogelijk in een woonkamer zoals je hier kunt zien. Welke type kast zou het beste in jouw woonkamer passen? Let er wel op dat open kasten er altijd voor zullen zorgen dat de spullen zichtbaar zijn en dus invloed hebben op de inrichting van je woonkamer.

Handige opbergmeubels voor in de woonkamer

#3 De slaapkamer

De slaapkamer is dé plek waar je kleding wilt opbergen, eventueel beddengoed, extra kussens en dekens, ondergoed maar wellicht ook schoenen. Een ruimte in huis waar je dus veel moet kwijt kunnen maar tegelijkertijd ook graag de spullen niet wilt zien wanneer je in bed ligt. Niks is rommeliger in een ruimte maar zeer zeker ook in je hoofd, wanneer je vanuit een rust positie tegen allemaal rommel aan kijkt.

De volgende slaapkamers hebben allemaal op hun eigen wijze een keuze gemaakt voor een type opbergmeubel. Kijk gauw mee voor meer inspiratie voor jouw eigen slaapkamer!

slaapkamer-wandkastje-decoratie
@homebystuart

Je kunt ervoor kiezen om een wandkast in je slaapkamer te hangen. Dat kan puur decoratief, maar ook met mandjes of bakken waarin je spullen kunt opbergen. Daarnaast is de plek onder het bed ook een geschikte ruimte om de spullen die je niet vaak gebruikt in op te ruimen.

slaapkamer-nachtkastje-opbergen
@thuisstijl

Een groot nachtkastje is ideaal om je spullen in op te bergen, en omdat je de deur dichtdoet maakt het niet uit hoeveel je erin stopt!

*MakeOver TIP: Nachtkastjes, ze zijn er in alle soorten en maken. Kies je voor eentje met deurtjes, lades of een heel simpel model?>> De leukste nachtkastjes voor naast jouw bed vind je hier! <<
slaapkamer-kledingrek-opbergen
@hoff.van.saar

Een kledingrek met daaraan je favoriete outfits ziet er leuk uit. En zo hou je ook extra ruimte over in de kast. Daar kun je bijvoorbeeld je beddengoed in opbergen.

Slaapkamer_kleding_ophangsysteem
@angelina_cura

Een lage kast is handig wanneer je in je slaapkamer zit met schuine wanden. Kies je voor een diepe kast, dan heb je veel opbergruimte.

slaapkamer-kast-opbergen
@homefreak.nl

Plaats je een kast aan de muur, dan oogt het gelijk ontzettend ruimtelijk.

Locker_nachtkastje_slaapkamer
@fonqnl

Planken boven het bed zijn handig om je boeken op te bergen. Zo hoef je je bed niet eens uit wanneer je een nieuw boek wilt pakken!

De meest handige kast voor in de slaapkamer is natuurlijk de kledingkast. Een grote hoge kast, het liefst van vloer tot aan het plafond, waar je alles in kwijt kunt. Een kast die helemaal op maat gemaakt is voor jouw slaapkamer en precies past! Maar dit kost natuurlijk wel wat geld en wanneer je dit budget niet hebt, dan kom je al snel uit op een kant en klare kast. Waar ook niks mis mee is! Want kijk eens, hoeveel mooie opbergmeubels er verkrijgbaar zijn voor in een slaapkamer. Lage dressoirs voor het ondergoed en sokken, kledingrekken voor je mooiste jurken, grote kledingkasten met schuifdeuren, kasten met spiegeldeuren, ladekasten óf een gerenoveerde kast die je zelf helemaal hebt opgeknapt! Kortom, voldoende inspiratie en mogelijkheden als opbergmeubels voor de slaapkamer!

Handige opbergmeubels voor in de slaapkamer

#4 De keuken

De keuken is ook zo’n ruimte in huis waar je veel spullen kwijt moet kunnen. Denk eens aan al die tools die je tijdens het koken nodig hebt, alle voorraad, het servies, het bestek, pannen etc. Ontzettend veel spullen die je nodig hebt in een keuken. Daarom is een beetje extra ruimte wenselijk. Er zijn ontzettend veel opbergmeubels verkrijgbaar die heel goed in een keuken kunnen staan. Eigenlijk kan elk meubel functioneren als opbergmeubel in de keuken, maar welke zijn nou het leukst?

De meest voorkomende en gebruikte kasten in een keuken zijn buffetkasten. Dit zijn prachtige kasten waarbij een gedeelte open en een gedeelte gesloten is, waardoor je bepaalde items wel kunt laten zien en andere juist achter een gesloten deurtje plaatst. Maar je hoeft natuurlijk niet perse een buffetkast te nemen in een keuken, zoals we al zeiden kan elke kast in de keuken gebruikt worden. Een mooie open kast, een vitrine kast, een dressoir, een gesloten kast. Noem het maar op!

Keuken_kast_wit
@12aniviken

Kies je voor een keuken met veel keukenkasten, dan is het slim om te kiezen voor greeploze deurtjes. Dan oogt het nog steeds rustig.

Keuken_eethoek_inspiratie
@diana_dragne

Met een buffetkast bij de eethoek heb je het servies lekker dichtbij. En het is meteen een goed excuus om heel mooi servies aan te schaffen, want door de glazen deurtjes valt het lekker op!

@yvonne_kwakkel

Buffetkasten komen in allerlei soorten en maten, dit exemplaar vinden wij heel tof!

styledbyeve.nl

Keukenkasten die niet tegen de wand zijn geplaatst zorgen voor meer loopruimte en je kunt aan beide kanten bij de kasten.

keuken-kookeiland-kitchen
@homeinterieurstyling

Een keukeneiland is heel erg handig voor extra opbergruimte. Wil je het butgetproof doen? kies dan voor een tafel met aan de kopse kant een kastje.

Keuken_inspiratie_groen
@andrea_groot

Een rekje aan de muur is een handige manier om je keukengerei op te hangen. Het bespaart ruimte in de lades en je hebt het altijd bij de hand.

Eetkamer_kast_visgraat
@andrea_groot

Ook van deze kast zijn wij fan!

Houten_keukenkasten_opbergen
@joyce_wiggers

Planken aan de wand zijn helemaal van nu!

Keuken_rek_ophangen_keukenaccessoires
@veel_woongeluk

Is een plank aan de wand bevestigen iets te definitief? Dan kun je er ook voor kiezen om een rek op je aanrecht te plaatsen. Zo verdubbel je de opbergruimte!

Handige opbergmeubels voor in de keuken

Zoals je kunt zien zijn er ontelbaar veel diverse opbergmeubels verkrijgbaar en is de keuze enorm. Vanwege dit enorme aanbod kan het soms nogal overweldigend zijn om er eentje te kiezen. Begin daarom altijd eerst met jezelf af te vragen waarvoor je het meubel nodig hebt. Wat wordt de functie van het opbergmeubel? Wat wil je erin kunnen opbergen? En kijk dan pas naar het uiterlijk van de kast. Hierdoor voorkom je dat je een meubel koopt dat er prachtig uit ziet maar totaal niet past bij de wensen die je hebt.

*De MakeOver shoptips uit dit blog:>> De mooiste kasten voor in huis vind je hier! <<>> Kasten en bureau’s met lades voor jouw opgeruimde werkkamer!>> Wij vonden de stoerste lockers bij Fonq! <<>> De meest bijzondere en tofste kasten vonden wij hier! <<>> De leukste nachtkastjes voor naast jouw bed vind je hier! <<

Heb jij genoeg opbergruimte? Laat ons je ultieme opruim tip weten in de comments. Wij zijn heel benieuwd!