woonkamer-livingroom-grijstinten
@maa1983

Woonkamer inspiratie met meer dan 30 ideeën en tips

Door Tessa de Leeuw | | Inspiratie

Vind je het fantastisch om een interieur te stylen, maar kun je nog wel wat advies gebruiken? Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de nodige woonkamer inspiratie. Dit was het begin van een prachtige reis langs allerlei interieurstijlen, kleuren en ontwerpen. Het resultaat is fantastisch. Laat je net als ons inspireren door deze fantastische woonkamers!

Zonnige spiegel past perfect in deze lichte woonkamer

lichte-woonkamer
@bij.manon.thuis

Spiegels zijn een fantastische manier om een huiskamer extra stijlvol te maken. Daar is deze fijne plek een uitgelezen voorbeeld van. Boven de zachte bank hangt een spiegel in de vorm van een zonnetje. De associatie met de zon is ‘licht’ en ‘vrolijk’ en dat is precies wat deze huiskamer uitstraalt. Bovendien vormt de zonnige spiegel een geweldige match met het witte tafeltje en kleedje.

Creëer sfeer en warmte met gekleurde kussentjes

pasteltinten-woonkamer
@bijmargrietinhuis

Ben je druk op zoek naar knusse woonkamer ideeën? Met kussentjes creëer je in een handomdraai veel sfeer en warmte. Dat is in dit interieur heel goed te zien. Wat een leuk idee om een prachtig blauw kussentje op de grijze bank te plaatsen! Bovendien vinden we de combinatie met andere felgekleurde meubels fantastisch, zoals het roze-gestreepte tafeltje. Deze woon inrichting maakt ons vrolijk!

Tip: Op zoek naar een nieuwe bank? Ribstof banken zijn tegenwoordig onwijs populair!

Bamboe als pronkstuk in lichte en frisse woonkamer

bamboe-meubels
@bybamboo

Hoge muren en plafonds geven een schat aan mogelijkheden wat betreft interieurinrichting. Dat is goed te zien aan deze bijzondere leuke woonkamer, waar een accessoire van bamboe op de muur een absoluut pronkstuk vormt. Je ziet duidelijk dat ‘groen’ en ‘duurzaam’ een belangrijke rol speelt in deze woning. Zo zijn ook de stoeltjes gemaakt van bamboe en staat er een grote plant in de hoek. Ondertussen zorgen de twee grote ramen voor veel licht. Prachtig!

Beige vloer past perfect binnen dit moderne interieur

beige-interieur-woonkamer
@bykaar

Vind jij een moderne woonkamer stijl helemaal het einde? Dan ben je net als wij vast onder de indruk van dit interieur met een beige vloer. Deze kleur staat prachtig bij de witte muren en de beige stoel waar je meteen in wil gaan zitten. Ondertussen zorgt een donker kleed voor een mooi contrast. En dan bevindt zich in de muur van deze trendy woonkamer ook nog een open haard. Heerlijk!

Bekijk ook dit overzicht met fijne kleedjes voor in de woonkamer!

Zwarte wand zorgt voor een elegant interieur

zwarte-salontafel
@bymik

Hou je van een stijlvol en tijdloos interieur, maar zoek je nog naar woonkamer inspiratie? Best een grote kans dat je onder de indruk bent van deze huiskamer met een schitterende zwarte wand. Zwart straalt een bepaalde elegantie en kracht uit. Dat benadrukt dit interieur nog eens met twee prachtige schilderijen op de wand. Ook de donkere tafel doet robuust aan en vormt een mooie combinatie met de beige bank en zwarte kussentjes.

Blauw en groen: de perfecte kleurencombinatie voor een woonkamer

interieur-blauw-met-groen
@cocoon.expo

Sommige woonkamer foto’s maken meteen indruk. Neem nu dit bijzondere interieur, waar de al het blauw en groen recht op je af lijkt te komen. Wist je dat deze kleuren naast elkaar liggen op de kleurencirkel? Dat ze een perfecte kleurencombinatie vormen is in deze mooie woonkamer goed te zien. De gouden lampen passen er ook heel erg goed bij. Plof neer op de zachte groene bank en geniet van hier van een warm interieur!

Modern ingerichte woonkamer die toch gezelligheid uitstraalt

scandinavisch-modern-interieur
@demullies

Ben je op zoek naar originele woonkamer ideeën? Werp dan even een blik op deze bijzondere plek. Een lamp plaatsen naast de spiegel? In deze huiskamer kan het gewoon! De strakke inrichting met een witte vloer en beige muur maakt meteen indruk op ons. Het doet Scandinavisch aan, en daar houden wij wel van. Ondanks de moderne meubelen zorgt het gebruik van beige en een zacht wit kleed op de vloer voor een gezellige woonkamer.

In deze sfeervolle woonkamer wil je wel een kopje koffie drinken

sfeervolle-woonkamer-met-beige
@dutchguy84

Wat is er gezelliger dan bijkletsen met een vriend of vriendin op een heerlijk zachte bank bij een koffietafeltje? Ondertussen kijk je naar buiten en zie je de regendruppels op het raam vallen. Van de zachte bank tot het koffietafeltje en het superzachte witte kleed op de vloer: deze woonkamer inrichting ademt warmte uit. Let ook even op de unieke lamp. Mogen we binnenkort even een kopje koffie komen drinken?

Sfeervolle woonkamer die met veel liefde is ingericht

woonkamer-met-sfeerhaard
@dutchguy84

Bij sommige mooie woonkamers zie je meteen dat er veel liefde en aandacht is gegeven aan deze inrichting. Neem nu dit warme en sfeervolle interieur. We vinden het zeer smaakvol ingericht met beige, grijze en witte meubelen. Zo vormt het zachte witte kleed een prachtig contrast met de donkere vloer. Als kers op de taart staat er in de hoek een prachtige spiegel. En heb je de houtblokken al gezien voor de open haard?

Dit warme interieur met diverse accessoires verveelt nooit

warm-interieur-accessoires
@ellabellahome

Wie op zoek is naar originele huiskamer ideeën, moet zeker even kijken naar deze fijne plek. Met verschillende accessoires is een mooie en frisse ruimte gecreëerd. Zo zagen we meteen de moderne kaarsjes op het houten tafeltje en het groene plantje boven op de kast. Dit houten meubelstuk is zelf ook ingericht met allerlei mooie accessoires, zoals kussentjes en een lijstje met een tekst. Op dit interieur raak je dan ook niet snel uitgekeken!

Kleurrijke inrichting tovert glimlach op jouw gezicht

kleurrijke-woonkamer
@fromsoofwithlove

Op zoek naar vrolijke huis inspiratie? Laat je dan inspireren door deze woonkamer. Van de lichtgroene bank tot het kleurrijke kleed en de kussentjes vol patronen: we werden er vrolijk van! Ook krijg je meteen zin om neer te ploffen op een gekleurde poef, zodat je dit kleurrijke interieur eens goed kan bekijken. Ondanks alle kleur matchen de meubelen goed met elkaar. Daardoor is het gelukkig geen Villa Kakelbont, maar juist een heel vrolijk geheel.

Inspirerend interieur voor als je houdt van rust en sfeer

interieur-donkergrijs
@haarlemshuisje

Bij een huis inrichten kun je soms wel wat inspirerende voorbeelden gebruiken. Misschien krijg je van deze woonkamer met een prachtige groen blauwe muur de nodige ideeën. Het heeft een rustige uitstraling en dat is fijn thuiskomen na een drukke dag. De donkergrijze bank staat goed bij deze muur, waar een schilderij van een vogel is opgehangen. We zijn benieuwd naar de betekenis ervan. Het Oosterse kleed op de vloer maakt dit kalme interieur compleet.

Kruip lekker onder een warm dekentje in deze sfeervolle woonkamer

warm-interieur-met-deken
@hoff.van.saar

Een regenachtige en koude dag is geen enkel probleem in deze fijne woonkamer. Op de zachte beige bank ligt namelijk een heerlijk kleed waar je graag onder wil kruipen! Extra bijzonder is dat het kleed dezelfde kleur heeft als het houten gedeelte achter de bank. Een mooie match! Ook het houten tafeltje past er perfect bij. Dit alles gecombineerd met een zacht wit kleed en diverse accessoires zorgt voor een fijn en warm interieur.

In deze woonkamer worden donker en licht perfect met elkaar afgewisseld

donker-licht-woonkamer
@homebystuart

Je ziet dat er in deze woonkamer duidelijk is nagedacht over de inrichting en accessoires. De donkere vaas en de kaars op de robuuste houten tafel maken deze woonkamer extra stijlvol. Ook de houten planken vol accessoires even verderop zijn praktisch én mooi. Ook vinden we het mooi dat donker en licht met elkaar worden afgewisseld. De grijze bank met de zwarte schilderijtjes erboven zijn daar een perfect voorbeeld van.

Licht en fris interieur met een praktische kast

licht-fris-interieur
@huisje.aanhet.water

Het eerste dat ons opvalt aan dit lichte en frisse interieur is het prachtige ronde kleed. Ook kun je vast heerlijk zitten op de lichtgrijze bank. Dit is de ideale plek om de rest van het interieur te bewonderen. Zo vinden we de moderne witte kast met verschillende plankjes mooi en praktisch. Je kunt er diverse accessoires in bewaren. In dit geval zijn er vaasjes in allerlei kleuren geplaatst. Mooi om te zien!

Ontdek de kracht van de kleur oranje in deze woonkamer

woonkamer-oranje-beige
@huisjeindrenthe

Deze woonkamer bewijst dat je met de kleur oranje een heel sfeervol interieur creëert. De bank en stoel in deze warme kleur zien er prachtig uit. Boven de bank hangt een schattig schilderijtje van een bloemenvaas. Bovendien vinden we het oranje erg mooi staan bij het witte kleed. Dankzij het zachte materiaal krijg je nooit meer koude voeten. Hoe fijn! De planten, unieke vaasjes en de donkere lamp zorgen eveneens voor een stijlvol plaatje.

Wandtapijt op de muur zorgt voor uniek interieur

wandtapijt-woonkamer
@huisjeinoverijssel

Wil je jouw woonkamer graag opnieuw inrichten en ben je op zoek naar unieke interieur ideeën? Misschien levert deze woonkamer met een prachtig wandtapijt aan de muur jou de nodige inspiratie op. Wat een fantastisch idee om een woonkamer een unieke uitstraling te geven! De donkere vaasjes en accessoires voor de wandtapijt zijn een leuke toevoeging. Bovendien passen de donkere kleuren perfect bij de grijze bank en het zwarte tafeltje. Wij zijn onder de indruk!

Een fris groen interieur met Hollandse glorie

hollands-interieur
@huizemus

Staat er binnenkort een woonkamer make-over op de planning? Met de kleur groen creëer je een interieur dat fris en vrolijk oogt. Neem nu deze woonkamer, waar een Hollands portret de groene muur siert. We vinden het ontzettend mooi, helemaal in combinatie met de donkergroene bank en oranje kussentjes. Deze kleurencombinatie werkt als een trein en matcht ook perfect met het houten tafeltje en het kleurrijke kleed. Over dit kleurrijke en stijlvolle interieur is goed nagedacht!

Waarom muurdecoratie een fantastisch idee is

wanddecoraie-speels
@ingwoont

Decoratie op de muur? Een fantastisch idee, zo laat deze woonkamer zien. Je blijft maar kijken naar de donkere accessoire met rondjes op de muur. We vinden het een geweldige manier om een interieur extra aan te kleden. Hetzelfde geldt voor de grote glazen vaas op het houten tafeltje. Zowel de vaas als de zwarte muurdecoratie staan erg mooi bij de witte bank. En opvallend genoeg hebben de kussentjes bijna dezelfde kleur als de muur.

Groen en okergeel is een fantastische kleurencombinatie

groen-en-okergeel-woonkamer
@landlevenjudith

De okergele bank, het vele groen… We hebben eigenlijk maar één respons op dit interieur: wow! Heb je nog huiskamer ideeën nodig? Bewonder dan dit interieur, waar warmte en groen overheerst. Groen en okergeel is een kleurencombinatie die altijd werkt, dat is duidelijk. Voor een beetje afwisseling is er op de vloer een blauw vloerkleed geplaatst. Ook die kleur staat mooi in deze fijne huiskamer!

Een kleurrijk interieur om bij weg te dromen

kleurrijk-interieur
@lieks_home

Over een kleurenexplosie gesproken! Liefhebbers van felroze vinden deze muur ongetwijfeld fantastisch. Van deze woonkamer kun je toch alleen maar vrolijk van worden? Neem alleen al het blauwe bijzettafeltje met een leuk vaasje erop. Op de rode bank met kleurrijke kussentjes ligt een heerlijk kleed om onder te kruipen. Sluit je ogen en droom weg bij de gedachte aan een wereld vol kleuren!

Bijzondere booglamp is een verrassend element in rustige woonkamer

booglamp-woonkamer
@living.bijlau

Een woonkamer met een booglamp zie je tegenwoordig niet vaak meer. Dit interieur bewijst dat het heel mooi kan staan. Ook vormt de redelijk simpele lamp een grappig contrast met de originele plafondlamp met bolletjes. De woonkamer met zachte bank, een paar mooie lampen en een grote plant heeft weinig nodig om warmte en sfeer uit te stralen. Fijn!

Altijd voldoende licht en warmte dankzij deze mooie booglamp

booglamp-moderne-woonkamer
@madeleineshouse72

Een booglamp ouderwets! Echt niet, bewijst deze woonkamer. Sterker nog, het zorgt voor veel sfeer. De warme en donkere kleuren in deze huiskamer spelen daar absoluut ook een rol bij. Een deel van de muur heeft een prachtige schildering met bloemen. Tegelijkertijd valt er door de verschillende ramen veel licht op de lichtbruine bank. En ‘s avonds doe je gewoon de booglamp aan voor voldoende licht in huis!

Klein koffietafeltje bij een grote bank: een geweldige combinatie

koffietafel-woonkamer
@mirandadriehuizen

Vind je het hoog tijd voor een woonkamer makeover? Overweeg dan eens om een koffietafeltje in huis te halen. Deze moderne woonkamer laat zien hoe mooi het staat bij een grote bank. In dit geval staan er twee mooie witte vaasjes op het koffietafeltje. Maar er ‘s ochtends een kopje cappuccino op plaatsen kan natuurlijk prima. Ook de rest van het interieur is prachtig om te zien. Neem nu het mysterieuze schilderij boven de bank: wow!

In deze woonkamer met een gouden booglamp is het altijd feest

lichte-bank-woonkamer
@noordenzoet_interieuradvies

Hou je van licht en kleur? Dan vind je deze fijne huiskamer met grote ramen en een zacht kleed vast fantastisch. Wij krijgen in elk geval meteen zin om op de beige bank te gaan zitten! Hoe fijn is het om ‘s avonds een boek te lezen op deze bank, terwijl de gouden booglamp voor voldoende licht zorgt? En dankzij de gouden discobal bij het tafeltje is het altijd feest!

Deze sfeervolle woonkamer is een plaatje om te zien

sfeervolle-woonkamer-grijs-wit
@ourlifeatno5

Deze woonkamer vol warme kleuren en een heerlijk zacht vloerkleed vinden we een plaatje om te zien. En kijk ook eens naar het plafond met witgeschilderde balken. We zijn wel nieuwsgierig naar wie de dame op het schilderij is. Ze past in elk geval prima binnen dit warme interieur, met een fijn warm kleed op de bank. Ook op de houten vloer hebben we maar één reactie: wow!

Klassiek mooi met sfeervolle kaarsjes

sfeervolle-kaarsen-in-huis
@rfmichel_1

Wie een huiskamer wil inrichten komt allerlei ideeën tegen. Soms kun je op een hele simpele manier veel sfeer creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar kaarsjes? Dat is in deze woonkamer in elk geval heel goed gelukt. Dat er veel hout is gebruikt, bijvoorbeeld als kastje, speelt zeker ook mee. Deze woonkamer met een zachte witte bank heeft een klassieke uitstraling en dat vinden we erg mooi.

Een boho interieur waar je naar blijft kijken

bohemian-woonkamer
@sabinelamet_interior_feed

Eén blik op deze woonkamer en we herkennen de stijl meteen: boho! Maak kennis met een fantastische mix van kleuren, stijlen en prints. Van de bamboe muuraccessoire tot de verschillende vazen en planten: op dit interieur raak je niet snel uitgekeken. De kamer heeft een vrolijke en frisse uitstraling. En heb je het rieten kleed op de vloer al gezien? Zorgeloos genieten doe je hier!

Warme kleuren en een kleedje om onder te kruipen

interieur-verlichting
@san.rook

Deze woonkamer heeft een warm interieur. Zo ligt er op de bank een (nep)bontkleed waar je op koude dagen onder kunt kruipen. Grijs en beige zijn de voornaamste kleuren en materialen in deze woonkamer. Naast de bank staat bijvoorbeeld een houten tafeltje met een grijze lamp en enkele accessoires. En op de robuuste houten tafel voor de bank kun je prima wat lekkers neerzetten. Ook opvallend zijn de houten muuraccessoires met een kaarsje erop.

Deze stijlvol ingerichte woonkamer is zeer inspirerend

zwarte-lamp-woonkamer
@sansdoute_interieur

Wie een huis gaat inrichten komt allerlei inspirerende voorbeelden tegen. Zo zijn wij onder de indruk van deze woonkamer met een houten paneel achter de bank. Is het een accessoire of staat het er toevallig? Dat weten we niet, maar het past prima bij de rest van het interieur. Die is strak ingericht met een grijze bank en passend tafeltje. Het kleurrijke bloemenvaasje en het prachtige Oosterse kleed vormen de kers op de taart!

Koffietafeltje en vloerkleed zijn in deze woonkamer een gouden greep

koffietafel-woonkamer
@stijlt_glass

Deze rechthoekige koffietafel is een gouden greep binnen dit kleurrijke interieur. Het is gemaakt van doorzichtig materiaal en dat zie je niet zo heel vaak. Daardoor is het mooie crèmekleurige vloerkleed met bijzondere patronen wel extra goed te zien. Je ziet dat dit interieur met liefde is ingericht. Er staan mooie kaarsjes op het koffietafeltje en de kussentjes op de zachte bank hebben allerlei mooie kleuren. Daar worden we blij van!

Dit interieur is opvallend mooi en tijdloos

tijdloos-interieur
@styled.byemmy

Wij zijn dol op tijdloze kleurencombinaties zoals wit en beige, jij ook? Deze woonkamer laat precies zien hoe het moet. De bank heeft een prachtige beige kleur en ziet er uit om door een ringetje te halen. Het kleed en de poef hebben een lichte kleur en vormen een leuk contrast met het zwarte tafeltje. Ook de accessoires vallen op, zoals de kaarsen op het tafeltje en de bloemen-afbeelding op de muur. Mooi hoor!

Een bloemrijk interieur om bij weg te dromen

decoratie-bloemen
@stylish_wonen

Dit interieur is een paradijs voor bloemenliefhebbers. Alleen al het bloemenschilderij op de donkerrode muur is adembenemend. Die willen we zelf ook wel in onze woonkamer of huiskamer hangen! Zowel voor als naast de blauwe bank staan tafeltjes met echte bloemenvaasjes. Met name het donkerblauwe vaasje op het witte tafeltje is heerlijk kleurrijk. En de kleur blauw matcht goed met de bank. Wat een prachtig geheel!

Cadeautip: Kunstbloemen voor oneindig kleur in huis!

Kleurrijke huiskamer vol bloemen verveelt geen moment

kleurrijke-woonkamer-bloemen
@stylish_wonen

Het mooie aan bloemen is dat ze zorgen voor variatie en geen moment vervelen. Zo komen de vrolijke kleuren je tegemoet in deze schitterende huiskamer. En wil je iets anders? Dan zet je gewoon andere bloemen neer. Dat hier een bloemenliefhebber woont is wel duidelijk. Zelfs op de vloer ligt een donker kleed met bloemen. Natuurlijk mogen we ook de schitterende banken in groen en okergeel niet vergeten. Een kleurencombinatie die altijd werkt!

Geniet van een echt thuisgevoel met een roze sofa

roze-bank
@stylinnterior

Een roze sofa bij een donkergroene muur? Gedurfd, maar in deze woonkamer staat het prachtig. Groen en roze roepen allebei vrolijke associaties op. Bovendien vinden we deze kleuren erg mooi staan bij de vloer met witte tegels. De houten kast met plantjes maakt het plaatje compleet. Deze woonkamer geeft dan ook een echt ‘thuisgevoel’.

De kleur roze is gedurfd, lief en tegelijkertijd ontzettend goed te combineren. Hoe? Met oud roze interieur inspiratie!

Een woonkamer waar kleur en comfort centraal staan

vaas-woonkamer
@syreeta.s

Heb je het gevoel dat iemand jou aankijkt in deze woonkamer? Kan kloppen, kijk maar eens naar de vaas! Deze kleurrijke en inspirerende accessoire kun je simpelweg niet over het hoofd zien. De vrolijke plantjes passen er perfect bij en zorgen voor kleur in een woonkamer die verder rustig is ingericht. Zo ziet de beige bank met zachte kussentjes er heerlijk comfortabel uit.

Hout en licht vormen het hart van een klassiek interieur

rustiek-houten-woonkamer
@van.stal.naar.woonboerderij

Het vele licht en de houten balken vormen het hart van deze woonkamer. De houten balken zijn unieke elementen die herinneren aan vroegere tijden. Het crème witte interieur zelf is ook klassiek mooi. Zo vormen de lichte banken met het zwarte tafeltje en de oranje poef een fijn hoekje om te zitten. Verschillende vaasjes en twee plantjes zorgen voor de nodige aankleding. Fijn wonen doe je hier zeker!

Beige is altijd mooi en tijdloos

beige-woonkamer-inspiratie
@villagaura

Deze woonkamer bewijst dat beige altijd mooi en tijdloos is. Zowel de bank als de schilderijen op de muur hebben deze klassieke kleur. Ook over een paar jaar is het nog fijn om in deze woonkamer te zitten. En dankzij het zachte kleed heb je ook in de winter geen koude voeten. Wil je graag wat kleur toevoegen? Dan staat een plant erg mooi, zoals ook in dit interieur het geval is.

Deze woonkamer straalt kracht en klasse uit

blauwe-sofa-woonkamer
@whisperingbold

De bakstenen muur en het hoge plafond maken van deze woonkamer een unieke ruimte. Ze stralen een bepaalde kracht en pure klasse uit. Wij willen dolgraag even zitten op de blue velvet bank. De tafeltjes met de lange kaarsen zijn een prachtige extra. En laten we de grote groene plant in de hoek niet vergeten. Het kleur- en materiaalgebruik van dit interieur is zeer inspirerend!

Een woonkamer waar warmte en rust overheerst

blauwe-bank
@wonen.bij.iris

Deze woonkamer bezorgt ons een fijn gevoel. Het is rustig ingericht met mooie kleuren als grijsblauw, wit en beige. De bank met kussentjes in allerlei warme kleuren is vast heel fijn om op te zitten. Ook vinden we het mooi staan bij de witte vitrages. En over de schilderijtjes aan de muur is duidelijk nagedacht. Ook de bloemenvaas bij het raam vinden we prachtig, omdat het net even wat meer kleur in huis brengt.

Een prachtige woonkamer met een natuurlijke uitstraling

open-haard-woonkamer
@woondingen

De zwarte open haard vormt het hart van dit interieur. Het zorgt letterlijk voor warmte tijdens koude dagen. Er is zelfs een speciaal gedeelte voor houtblokken opgehangen. En dat is zeker niet het enige dat positief opvalt aan deze woonkamer. Ook het houten gedeelte waarin een grote plant staat vinden we prachtig! Het hout en groen zorgen samen voor een natuurlijke uitstraling. En dat past bij deze tijd waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat!