Ook de HEMA Verzwaringsdeken kopen we niet

Door Martijn | | Inspiratie
hema-verzwaringsdeken

Afgelopen maanden schreven we al over verzwaringsdekens van verkopers als Action, Emma en IKEA en na lang aandringen komt daar ook het deken van HEMA bij. Nu vertellen we je alvast: het HEMA verzwaringsdeken voor volwassenen is geen goede deal. Er is bij HEMA ook een deken voor kinderen beschikbaar waar we wel over te spreken zijn. Op deze pagina gaan we kort op beide dekens in en delen we een aantal ervaringen van gebruikers. Misschien nog wel belangrijker: je weet na het lezen welk verzwaard deken je beter voor kunt kiezen (Action of Calmzy).

Wat voor verzwaringsdekens verkoopt HEMA precies?

HEMA heeft lang met het verkopen van verzwaarde dekens gewacht. Waarschijnlijk heeft het aangekeken of de trend van 2021 in de winter van 2022 terug zou keren. Ondertussen weten we dat verzwaringsdekens meer dan alleen een trend zijn. Ze lijken veel gebruikers echt te kunnen helpen. Geen retailkenner kijkt daarom vreemd op dat HEMA nu ook een eigen verzwaringsdeken heeft. Momenteel zijn er zelfs twee verzwaringsdeken die je bij HEMA kunt kopen:

Hema verzwaringsdeken 200x150, 6.8 kg (Volwassenen)

Een buitenzijde van 100% polyester (normaal voor middenklasse verzwaringsdekens), het gebruik van glaskralen en een gewicht van 6.8 (wat aan de lichte kant) zijn de belangrijkste specificaties van dit model. Middels een microvezel tijk en polyester afwerking zijn deze glaskralen in het deken verwerkt. Het gebruik van echte glaskralen is een plus voor een verzwaringsdeken dat verder aan de prijzige kant is. Met de komst van het Action verzwaringsdeken zien we dat de concurrentie duidelijk scherper wordt. Vorig jaar zou het HEMA verzwaringsdeken nog een van de goedkoopste opties voor deze kwaliteitsklasse zijn geweest. Nu heeft het een ietwat betere kwaliteit dan het model van de discounter maar is het twee keer zo duur.

Hema verzwaringsdeken 102, 2.3 kg (Kinderen)

Ook het deken voor kids heeft een polyester buitenzijde en een microvezel tijk met polyester afwerking. En gelukkig is er voor dit model net als voor volwassenen een vulling met glasparels. Voor het bedrag van € 50 heb je een deken inclusief hoes. Iets waar je bij het deken voor volwassenen niet op hoeft te rekenen. Voor kinderen moet het model dat 152 bij 102 centimeter is groot genoeg zijn. De kans is wel groot dat je kind er snel uitgegroeid is, het is maar tot een gewicht van 50 kg geschikt. Daarna is een zwaarder deken nodig.

Uitstekende ervaringen laten zien hoe goed verzwaringsdekens werken

We zijn blij om te zien dat beide verzwaringsdekens bij HEMA op veel positieve reacties kunnen rekenen. Diverse slaapexperts pleiten al vaker voor dergelijke dekens om uit te proberen bij slechte nachtrust. De ervaringen van veel HEMA-klanten laat zien dat verzwaarde dekens in de praktijk een behoorlijke impact kunnen hebben.

Het model voor volwassenen krijgt een 4.4 uit 5 op basis van 385 recensies. Klanten vinden het deken comfortabel en geven aan hier ook echt beter door te slapen. Het model voor kinderen krijgt zelfs een 4.5 uit 5 op basis van 202 recensies. Dit model dat er een stuk leuker uitziet dan het klassieke grijze model wordt geloofd om het leuke ontwerp én positieve resultaten.

Het kan goedkoper en/of beter

Je hebt twee keuzes als je vandaag een verzwaringsdeken wilt kopen. Je kunt 50% besparen door voor een bijna soortgelijk model van de Action te gaan. De kwaliteit is ongeveer 90% van het HEMA deken maar de helft goedkoper. Als je hogere kwaliteit wilt, kun je voor het Calmzy deken gaat. Dat deken is niet alleen kwalitatiever maar ook een kilo zwaarder. Het kost met € 90 twee tientjes extra. Als dat budget er is, ben je waarschijnlijk beter uit met het Calmzy deken.