Kleine badkamer met bad inspiratie en voorbeelden

Door Sarieta | | Badkamer

Klein behuisd? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden als het gaat om het inrichten van een kleine badkamer met een bad. Denk aan een smal of rond bad die open of afgeschermd is en niet te vergeten de prachtige details die zorgen voor een mooie samenhang in de badkamer. Laat je inspireren door de 10 leukste en mooiste voorbeelden uit dit artikel om de badkamer van je dromen te realiseren.

Opblaasbad

Heb je een kleine badkamer en wil je maar al te graag een bad? Aan een solide bad kan nogal een behoorlijk prijskaartje hangen. Dan biedt een opblaasbaar bad de ideale uitkomst! Met een opblaasbaar ligbad kun je altijd en overal genieten van een heerlijk bad. Zorg voor gezellige toevoegingen zoals hangplanten en sfeerverlichting voor het creëren van een momentje voor jezelf. Bovendien is het bad binnen een mum van tijd opgezet en ready to go!

opblaas-bad-badkamer
@huisjeindrenthe
Tip! Om glij partijen te voorkomen is het slim om gebruik te maken van een douchemat. Ontdek hier de beste douchematten en badmatten voor jouw badkamer!
Kleine badkamer met wit

Kleuren zijn erg belangrijk en kunnen bepalend zijn op de sfeer en uitstraling van een badkamer. In deze kleine badkamer is een rustgevende sfeer gecreëerd met behulp van de kleur wit. Het voordeel van een witte badkamer is dat het licht, ruimtelijk en goed te combineren is met andere kleuren.

Er is in dit voorbeeld bad en douche combinatie gerealiseerd, waarbij op de foto voornamelijk hoogglans wit is gebruikt.

witte-badkamer-klein
Chastity Cortijo via Unsplash
Op zoek naar meer badkamer inspiratie? We hebben de mooiste voorbeelde voor je verzameld in dit artikel!

Visgraat tegels aan de muur

Deze badkamer is niet alleen klein, maar heeft ook nog eens laag plafond. Om de badkamer groter en ruimtelijker te laten lijken zijn de wanden rondom het bad volledig betegeld met witte tegels in een visgraat patroon. Voor de overige wanden is ervoor gekozen om ze lichtgrijs te schilderen. Deze badkamer van Christa Grover is eenvoudig, maar praktisch met een douche in bad, een wastafel en een toilet.

bad-douche-combinatie
Christa Grover via Pexels
Dit zijn de beste badkamer verf soorten!

Open douche naast bad

Heb je een grote raam, waardoor het niet mogelijk is om een inloopdouche te creëren? Dan is het een goed idee om een bad te plaatsen. In deze badkamer van Curtis Adams kun je mooi zien hoe perfect dit heeft uitgepakt. Het bad zit precies onder het raam en is voorzien van raamfolie, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken voor pottenkijkers. Ook voorzien van leuke plantjes bij het raam en een handige badplank.

bad-kleine-badkamer
Curtis Adams via Pexels

Kleine badkamer met roze tegels

Tegels kunnen namelijk nogal het verschil maken of een ruimte klein of groot oogt. Maar heb je ooit stilgestaan bij de kleur roze? Roze is een populaire kleurkeuze voor in de slaapkamer en tegenwoordig ook in de badkamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de roze wandtegels met witte voegen in de badkamer van haarlemshuisje. De tegels zijn kleurrijk, fris en passen mooi bij het geheel. Bovendien is de ombouw betegeld met dezelfde marmeren tegels net als de vloer.

roze-badkamer-tegels
@haarlemshuisje
Benieuwd welke kleur badkamer tegels bij jou past? Wij hebben de mooiste badkamer tegel inspiratie voor je verzameld!

Wit, grijs en zwart

Wit, grijs en zwart vormen het kleurenpalet in dit ontwerp van loesinterieurdesign. Witte marmeren tegels, grijze betonstuc muren en zwarte accenten in de vorm van een moderne zwarte badkamermeubel. Passend bij de karakteristieke look van de badkamer is er bewust gekozen voor gouden en houten accenten. Denk aan de gouden kraan, de houten wandplanken aan de muur en de houten badplank.

badkamer-inspiratie-bad
@loesinterieurdesign

Marmer op de vloer, muren en plafond

Marmer is tegenwoordig erg populair en gebruikelijk aan de muren en de vloer van de badkamer, maar het plafond wordt niet altijd met marmer betegeld. In deze kleine badkamer is daar wel voor gekozen. Zo is te zien dat de wanden en het plafond volledig zijn betegeld met wit marmeren tegels. Voor de vloer en de wastafel is gekozen voor zwart marmer. Het resultaat is een bijzondere badkamer, waarvan het bad pas echt opvalt.

badkamer-kleur-douche
Max Vakhtbovych via Pexels

Witte wandtegels en zwarte accenten

De combinatie van witte wandtegels en verschillende zwarte accenten, geeft deze kleine badkamer een hele stoere uitstraling. Het ligbad is aan de zijkant van de badkamer geplaatst, waarvoor bewust gekozen is om de de ombouw niet te betegelen. Een slimme keuze, want hierdoor valt het bad direct op. Daarnaast kom je in dit plaatje prachtige zwarte accenten tegen in de vorm van een opbergkast en een bijpassend fotolijstje met zwarte randen.

kleine-badkamer-inrichten
Max Vakhtbovych via Pexels

Sereen en licht

Hoewel dit een hele kleine badkamer is, is het toch lekker ruim en licht. Dit is te danken aan de kleuren die zijn verwerkt in de badkamer. Deze kleine badkamer is bovendien erg stijlvol en op een slimme manier ingericht. De combinatie van beige tegels en witte verf op de muur geeft de badkamer een zachte, rustgevende en minimalistische uitstraling. Dit ontwerp bewijst dan ook dat het mogelijk is om een praktische manier een bad in een kleine badkamer in te richten.

beige-badkamer-muur
Point3D Commercial Imaging Ltd. via Unsplash

Gedurfde kleine badkamer met zwart

Wil je contrast creëren in een kleine badkamer? Kies dan voor een zwart witte badkamer. Dit is een gedurfde keuze, maar alsnog wel erg stoer en sfeervol. De manier hoe Victoria Akvarel dat heeft gedaan is door de wanden van zwart betonstuc te voorzien en het plafond wit te schilderen. Een wit plafond steekt erg mooi af en zorgt voor een ruim effect. Ook is ervoor gekozen om bepaalde elementen wit te houden zoals het bad, de wastafel en het toilet.

donkere-badkamer-inspiratie
Victoria Akvarel via Pexels