Mozaïek Tegels in de Badkamer inspiratie

Door Laura | | Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. Dat terwijl de kosten van mozaïek meevallen en ze in veel kleuren en patronen beschikbaar zijn. Zowel voor de vloer als de wand. Kleuren als bruin, blauw of goud en zwart zijn voor mozaiek niet ongewoon. Laten we snel kijken hoe je dit soort tegels in de badkamer kunt toepassen.

💡 Combineer een mozaïek tegelvloer in de badkamer met visgraat tegels op de wand!

Ga voor mozaïek in de badkamer

badkamer-grijs-tegels

Mozaïektegels in de badkamer zijn momenteel ontzettend populair en passen in iedere badkamer. Het maakt niet uit of je een kleine of een grote badkamer hebt en, of je juist van een modern of romantisch design houdt. Mozaïektegels zijn namelijk ontzettend veelzijdig en te koop in verschillende soorten, maten en kleuren. De manier waarop ze worden geplaatst, zorgt ervoor dat de mogelijkheden met deze tegels echt eindeloos zijn.

Dat mozaïektegels zo populair zijn, is niet voor niets. Want met deze tegels geef je jouw badkamer een compleet andere uitstraling. Mozaïektegels passen ook perfect in een moderne en rustige badkamer, mits je de juiste tegels kiest voor het juiste effect. In dit artikel geven we jou alle informatie hoe je de juiste mozaïektegels kiest voor jouw badkamer en je helemaal tot rust komt.

Keramische Mozaïektegels

blauw-mozaiek-badkamer

Een andere reden dat er veel gekozen wordt voor mozaïektegels, waaronder keramische mozaïektegels, is dat de tegels erg dun zijn. Je hoeft met deze tegels niet jouw hele badkamer te renoveren, om deze een makeover te geven. De tegels kunnen gemakkelijk tegen de oude tegels worden geplaatst en ook drempels, plinten en deuren hoeven hiervoor niet te worden verwijderd of aangepast.

Keramische mozaïektegels zijn, zoals de naam al aangeeft, gemaakt van keramiek. De tegels hebben een dun laagje glazuur, dat je het beste kunt vergelijken met glas en zijn hierdoor wat kwetsbaarder. Keramische tegels zijn met name geschikt voor de wand. De tegels zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een luxueuze uitstraling, alsof je de badkamer van een vijf sterren designhotel binnenloopt.

Glazen Mozaïektegels

donkere-badkamer-mozaiek

Glazen mozaïektegels kom je het meeste tegen en zijn verkrijgbaar in een enorm aantal kleuren en maten, waaronder goud. Net als andere soorten mozaïektegels, zijn deze vochtbestendig en daarom de ideale keuze voor de badkamer. Glazen tegels zijn ook nog eens krasbestendig, waardoor je geen rekening hoeft te houden waar je ze plaatst. Het maakt niet uit of je ze laat leggen op de vloer of wanden, met deze glazen mozaïektegels kun je werkelijk alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke accentmuur achter het wasmeubel.

Mozaïek van Natuursteen

natuursteen-mozaiek-badkamer

Ben jij op zoek naar een rustieke badkamer, om jezelf optimaal te ontspannen, ga dan voor mozaïektegels van natuursteen. Deze zijn niet alleen duurzaam, maar ook verkrijgbaar in verschillende vormen zoals kiezelstenen. Met blote voeten lopen op een vloer van kiezelstenen, is alsof je loopt over een kiezelstrand, alleen dan lekker in jouw eigen badkamer. Een sterke en duurzame tegel, waar je lang van kunt genieten.

Combineer verschillende formaten en soorten tegels in dezelfde tinten om afscheidingen te creëren. Tover jouw badkamer om van een saaie ruimte naar een badkamer vol warmte en sfeer, zonder dat je hier accessoires voor nodig hebt. Laat de tegels doorlopen van de wand in de vloer om eenheid en rust te creëren.

De Mogelijkheden zijn Eindeloos

badkamer-mozaiek-tegels

Dat de mogelijkheden eindeloos zijn, is te zien op deze foto. Op de wand is gebruik gemaakt van verschillende soorten mozaïektegels, die ondanks de verschillende kleuren en vormen perfect bij elkaar passen. De golvende vormen voegen een speels element toe, terwijl de horizontale tegels zorgen voor rust.

Natuurlijk is deze badkamer niet ieders smaak, maar dat is juist het leuke van mozaïektegels. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn om uit te kiezen, die ondanks verschil in vorm en oppervlak toch bij elkaar passen, creëer jij zelf jouw eigen droombadkamer. Het enige dat jij hoeft te doen is de tegels uit te kiezen die bij jou passen.

Je Bad Betegelen met Zwart Mozaïek

badkamer-bad-mozaiek
@huisje_nr_66

Je vraagt je wellicht af waarom je je bad zou betegelen, de reden is dat dit jouw badkamer direct een compleet andere uitstraling geeft, naast natuurlijk de praktische redenen. Een inbouwbad is namelijk erg handig en door deze te betegelen zorg je ervoor dat je de ruimte optimaal benut. Heb je een bad met een unieke vorm, zoals een afgerond vrijstaand bad, dan zijn mozaïekmatten ideaal. Deze flexibele matten bevestig je eenvoudig, zijn vochtwerend en geschikt voor iedere vorm en maat die je wenst.

Blauwe Mozaïektegels in de Badkamer

blauw-mozaiek-badkamer
@maxartbovich_photography

Wist je dat blauw een gevoel van rust oproept en tegelijkertijd een erg frisse uitstraling heeft? Blauw is een veelzijdige kleur, waarbij iedere tint een andere sfeer creëert. Hieronder een overzicht van drie verschillende kleuren blauw en de bijbehorende sfeer:

  • Denim blauw: een stoere kleur, die tegelijkertijd erg hip is. Perfect voor een moderne, maar speelse badkamer. Ga voor witte muren en creëer een frisse look of kies voor aardetinten en creëer een warme sfeer.
  • Pastel blauw: een romantische kleur, die goed te combineren valt met andere pasteltinten en roomwit. Een mooie kleur om af te stijlen met gouden details en romantische accessoires voor een bohemian badkamer.
  • Grijs blauw: een subtiele tint blauw, voor een moderne badkamer en perfect als je houdt van een minimalistisch interieur.

Gouden mozaïek tegels in de badkamer

gouden-mozaiek-tegels
@maxartbovich_photography

Goud is momenteel helemaal hot en de nieuwste interieurtrend. Gouden mozaïektegels zijn
perfect om deze kleur toe te voegen aan jouw badkamer. Goud is makkelijk te combineren
en past bij iedere kleur. Liever geen gouden statement muur? Ga dan voor subtiele gouden
accenten. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met een zandkleur. Kies verschillende
delen van jouw badkamer om dit gouden accent terug te laten komen, zoals de ombouw van
je bad, nisjes of rondom een spiegel.

Bruin in de Badkamer met een Mozaïekmat

mozaiekmaat-mozaiek-bruin

Bruin klinkt wellicht niet direct als de meest aantrekkelijke kleur voor de badkamer, maar dit is echt afhankelijk van de tint die je kiest. Denk aan zandbruin of een mix van natuurtinten. Kies bijvoorbeeld voor verschillende lichtbruine tinten en combineer dit met een houten meubel en zwarte accessoires.

Mozaïekmatten zijn ideaal om een prachtige badkamer te creëren en met mozaïekmatten kun je letterlijk alle kanten op. De matten zijn flexibel en bestaan uit losse stenen of tegeltjes die aan elkaar zijn gemaakt met draad. De matten worden na het plaatsen pas gevoegd, waardoor ze waterdicht zijn. Op deze manier kun je vormen maken, lastige hoeken, scheve muren en rondingen betegelen.

Grijze Mozaïektegels in de Badkamer

grijze-mozaiek-tegels

Op zoek naar een tijdloze badkamer en een moderne uitstraling, kies dan voor grijze mozaïektegels. Grijs zorgt voor meer sfeer dan witte tegels, welke nog wel eens een klinische uitstraling hebben. Grijs is tevens een kleur die makkelijk te combineren is. Ben jij iemand die graag jouw woning anders inricht met leuke accessoires, dan is een grijze badkamer voor jou perfect.

De kleur en soort mozaïektegels die je kiest, zal tevens een bepaalde sfeer neerzetten, zoals modern, landelijk of industrieel. Dit laatste doe je bijvoorbeeld door de betonlook mozaïektegels te gebruiken. Liever een lichte, rustige uitstraling, kies dan voor licht grijze mozaïektegels en combineer verschillende formaten tegels om jouw badkamer net dat beetje extra te geven.