De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10x bijkeuken inspiratie van verlichting tot accessoires

De bijkeuken, de plek waar meestal de wasmachine en de droger staat, is niet de meest gezellige ruimte van het huis. We besteden er nauwelijks aandacht aan en dat is jammer! Want als je de bijkeuken fatsoenlijk en sfeervol inricht is het een prettige ruimte om in te werken. In plaats van een kille, vervelende ruimte! Dus daarom kijken we vandaag eens naar een paar inspirerende bijkeukens die wél sfeer en gezelligheid hebben. Kan dat? Ja! Zelfs in een bijkeuken kan het gezellig worden gemaakt, let maar eens op!

10x bijkeuken inspiratie

Een bijkeuken heeft een aantal elementen nodig in het interieur, zoals:

  • Voldoende werkruimte op de juiste hoogte
  • Voldoende opbergruimte
  • Daglicht
  • Kunstlicht
  • Een wasbak
  • Prullenbak
  • Plek voor lege wasmanden
  • Inbouw mogelijkheden voor de wasmachine en droger

Bron: the doctors closet
Bron: dear lillie
Bron: brepurposed
Bron: titicrafty

De aankleding van een bijkeuken

Het begint met de materialen die je kiest voor de basis van het interieur. Denk hierbij aan de vloer, de wanden, het materiaal van de meubels en inbouw meubels en de verlichting. Daarna kan je aan de gang met decoraties en accessoires. Maak de bijkeuken huiselijk en sfeervol door te kiezen voor planten, fotolijsten, interieur accessoires en wellicht ook gordijnen. Hierdoor betrek je het interieur van de bijkeuken direct bij dat van de rest van het huis.

Bron: interiors addict
Bron: decorology
Bron: decordove
Bron: decorpad
Bron: Bre Bertolini
Bron: One kings lane

Aan de slag in jouw bijkeuken!

Zorg er dus voor dat het niet direct als bijkeuken te benoemen is maar dat het ook knus en fijn aanvoelt. Deze tien voorbeelden van bijkeuken inspiratie geven je nieuwe ideeën over hoe je het bij jouw thuis kunt aanpakken. Je ziet dat dankzij deze inspiratie je opeens veel meer creatieve oplossingen vindt en het veel anders zult aanpakken!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?