De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een groot dakterras inrichten doet u met de volgende tips en tricks.

Een groot dakterras inrichten kan een grote uitdaging zijn als je niet weet wat je wil. Zit jij met dit probleem? Dan kunnen de volgende tips en tricks je vast helpen.

Tips voor een groot dakterras

Een groot dakterras hoeft niet perse te zeggen dat je teveel ruimte hebt, maar je hebt ruimte waar je niet weet wat je ermee wil en kan.

Tip 1: Functies

Daarom ga je als eerste bedenken welke functies je graag op het dakterras zou willen. Wat wil je er graag doen? Loungen? Luieren? Werken? Eten? Met vrienden tafelen? Dit zijn allemaal opties die je kunt overwegen om op een dakterras te doen. Ook spelen met kinderen kan een optie zijn. Zodra je deze functies hebt bedacht kun je gedeeltes op het dakterras hiervoor reserveren.

groot-dakterras-tropisch

Bron: freshome

Tip 2: Beplanting

Omdat je wat meer ruimte hebt dan een gemiddeld dakterras kun je ook wat grotere planten plaatsen. Zorg er wel voor dat je dak hiervoor geschikt is om een groot gewicht te kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie palm of boom in een prachtige grote bak of pot.

groot-dakterras-modern

Bron: gallagherproperty
[Tweet “De leukste tips en tricks voor een groot dakterras!”]

Tip 3: Grote gebaren

Een paar grote gebaren op een groot balkon zijn altijd beter dan heel veel kleine gebaren. Hier bedoelen we mee dat een aantal grote planten, of een groot kunstwerk beter is dan heel veel kleine potten en bakken bij elkaar. Dit zorgt voor een rommelig effect. Het beste is om alles zo simpel mogelijk te houden.

Tip 4: Water

Water is een onderdeel dat we graag terugzien in onze tuinen maar ook op het dakterras kun je gerust aan de slag met water. Bijvoorbeeld een kleine vijver of waterbak kan heel erg mooi staan op het dakterras. Heb je echt veel ruimte en ook een groter budget? Dan kun je wellicht kiezen voor een zwembad of bubbelbad op het dakterras. Heerlijk ontspannen, alle hectiek van de stad ontvluchten en genieten van de zonsondergang.

Tip 5: Meubilair

Wat voor een type en stijl meubilair je kiest hangt af van je zelf graag wilt. Daarnaast zijn ook de functies waarvoor je het wilt gaan gebruiken belangrijk. Heb je je voorgenomen dat je graag willen kunnen eten en werken op het dakterras? Dan mag een grote eettafel met stoelen en banken niet ontbreken. Wil je liever ontspannen en loungen op het dak, dan is een loungesetje een must voor jouw dakterras. Grote dakterrassen kunnen ook grote meubels aan, dus ga los met het uitzoeken van meubilair.

groot-dakterras-stad

Bron: home-designing

Tip 6: Vloer type

Welk vloertype je kiest hangt geheel af van wat je wilt gaan doen op het dak. Wil je er spelen met kinderen dan is een zachter vloertype beter maar wil je het graag strak houden, dan zijn grote tegels een uitkomst. Ook een vlonder is een perfecte optie voor een grote tuin. Een combinatie van meerdere vloer types is een mooie optie voor een groot dakterras. In elk gedeelte van het dakterras kun je weer een ander type vloer leggen.

groot-dakterras-zwembad

Bron: iondecoration

Tip 7: Verlichting

Zoals op elk dakterras is verlichting een belangrijk onderdeel. Vooral voor ‘s avonds wil je dat alles goed verlicht is maar niet te veel verlicht is. Dit zou namelijk zorgen voor een ongezellige sfeer. Er zijn tegenwoordig veel tuinspots verkrijgbaar die je ook kunt inbouwen waardoor je geen direct maar indirect licht hebt om bijvoorbeeld looppaden te verlichten.

Eerder door jou bekeken producten

New Routz Panama Stoel
160,99 179,- New Routz Panama Stoel New Routz Bekijk Shop
Klimop in pot – groen – 20 cm – Leen Bakker
9,99 Klimop in pot – groen – 20 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Louis de Poortere Fading 8255 Vloerkleed 170 x 240 cm
475,- 495,- Louis de Poortere Fading 8255 Vloerkleed 170 x 240 cm Louis de Poortere Bekijk Shop
Hangvitrine Mestre – grijs – 97x94x36 cm – Leen Bakker
269,- Hangvitrine Mestre – grijs – 97x94x36 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Eetkamerstoel Rouen – velvet – goudkleurig (2 stuks) – Leen Bakker
279,- Eetkamerstoel Rouen – velvet – goudkleurig (2 stuks) – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?