De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

12x populaire hanglampen van dit moment

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten hanglampen te koop, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Hoe kies je de juiste hanglamp(en) voor boven de eetkamertafel? Deze keuze kan de eetkamer compleet maken of juist een afbreuk doen aan de ruimte.

Daarom is het belangrijk dat je een geschikte hanglamp kiest die past binnen de interieurstijl van je woning, maar ook geschikt is in de ruimte waar je het ophangt. Niet alle woningen zijn namelijk geschikt om bijvoorbeeld grote hanglampen op te hangen,  terwijl sommige woningen juist vragen om grote verlichting om zo de ruimte beter aan te kleden.

Om je een eindje op weg te helpen bij de keuze van ge juiste handlamp boven de eetkamertafel, hebben we de 12 meest populaire hanglampen van dit moment voor je geselecteerd!

#1 katoenen hanglamp

Deze katoenen hanglamp is helemaal hot op dit moment. De lamp heeft een bamboe frame met zijkanten van gewezen stof, een prachtige combinatie als je het ons vraagt. De lamp hoort thuis in een Scandinavisch interieur, maar misstaat zeker niet in Bohemische sferen!

Katoenen hanglamp

Bron: bengtgarden

#2 zwarte industriële hanglamp

De industriële hanglampen werden een paar jaar geleden zeer populair, maar zijn dat tot op heden nog steeds. De lampen zijn geïnspireerd op ouderwetse fabriekslampen en brengen een stoere en industrieel gevoel in de eetkamer.

zwarte industriële hanglamp

Bron: VTwonen | Fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com)

#3 zwarte prikkabel

Wie heeft ze nog niet voorbij zien komen, de populaire prikkabels. We zien ze zowel in slaapkamers, woonkamers, eetkamers als in tuinen. De LED-lampjes aan het zwarte snoer geven een bijzonder sfeervol en speels gevoel boven de eettafel!

zwarte prikkabel

Bron: Olivia Blog and Concept Store

#4 verzameling designlampen

Voor wie van een modern en designinterieur houdt zijn deze hanglampen een echte musthave. Door te kiezen voor een combinatie van verschillende hanglampen, creëer je een open en luchtig gevoel, zonder dat het te druk wordt.

verzameling designlampen

Bron: Eugeni Pons

#5 bamboe hanglamp

Tropische sferen met de trend onder de hanglampen: bamboe! Lampen die veelal met de hand worden gevlochten waardoor de lampen een prachtige uitstraling hebben en zorgen voor een sfeervol, diffuus licht. De bamboe hanglampen zien we veel terug in de Scandinavische woonstijl!

bamboe hanglamp

Bron: Pinterest

#6 witte industriële hanglamp

Naast de zwarte industriële hanglampen de zorgen voor een stoere look, zien we ook vaak de witte fabriekslampen voorbij komen. Ze zijn net wat vriendelijker van uitstraling, maar geven toch nog die industriële sfeer aan de ruimte! Perfect om een stoere touch aan een landelijk of modern interieur te geven.

witte industriële hanglamp

Bron: Looks like white

#7 glazen hanglampen

Glazen hanglampen zijn de juiste keuze bij kleine of donkere ruimtes, om op die manier zo min mogelijk het zicht te onderbreken. Daarnaast geven glazen hanglampen een helder en consistent licht, wat een sfeervol gevoel in de ruimte brengt!

glazen hanglampen

Bron: Interiors collective

#8 zwart rotan hanglamp

Hotter dan hot! De zwarte rotan hanglampen zien we in menig woonmagazine voorbij komen. De vaak met de hand vervaardigde lampen uit natuurlijk rotan materiaal brengen een Scandinavische en Bohemische sfeer in de eetkamer.

zwarte rotan hanglamp

Bron: DAMAGE Playground collaborator

#9 authentieke hanglamp

Net als de industriële hanglamp, zijn deze authentieke hanglampen ook geïnspireerd op de lampen die we vroeger in fabrieken en straatjes zagen. Het staaldraad rond de lichtbronnen is kenmerkend voor dit type lamp en past daardoor goed in industriële of landelijke interieurs met een stoere touch!

authentieke hanglamp

Bron: Belathée Photography

#10 groepje hanglampen

Een groepje hanglampen is echt het type verlichting dat niet snel zal vervelen. Varieer er op los door de lampen op verschillende hoogtes te hangen! Niet alleen het aanzicht van de eetkamertafel verandert daardoor, ook het effect van het licht in de ruimte.

groepje hanglampen

Bron: Domian

#11 platte industriële hanglamp

Eén van de meest populaire hanglampen van dit moment, de platte industriële hanglamp die een lederen bevestiging heeft aan het plafond. Het leer is zeer kenmerken voor de lamp en zorgt voor een prachtige combinatie met het metaal!

platte industriële hanglamp

Bron: Zuiver

#12 wired hanglamp

Naast meubels en woonaccessoires zien we steeds vaker hanglampen van staaldraad. Het open ontwerp van de lampen creëert een modern en speels effect en zorgt tevens voor een diffuus licht in de eetkamer! Geschikt voor verschillende woonstijlen, zoals Scandinavisch, modern maar ook industrieel.

wired hanglamp

Bron: my scandinavian home

 

Shop de 12 populaire hanglampen

[products ids=”86828,85241,85170,86807,85349,84421,84432,86179,85945,86926,86820,84189″]

 

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?