12x populaire hanglampen van dit moment

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten hanglampen te koop, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Hoe kies je de juiste hanglamp(en) voor boven de eetkamertafel? Deze keuze kan de eetkamer compleet maken of juist een afbreuk doen aan de ruimte.

Daarom is het belangrijk dat je een geschikte hanglamp kiest die past binnen de interieurstijl van je woning, maar ook geschikt is in de ruimte waar je het ophangt. Niet alle woningen zijn namelijk geschikt om bijvoorbeeld grote hanglampen op te hangen, terwijl sommige woningen juist vragen om grote verlichting om zo de ruimte beter aan te kleden.

Om je een eindje op weg te helpen bij de keuze van de juiste handlamp boven de eetkamertafel, hebben we de 12 meest populaire hanglampen van dit moment voor je geselecteerd!

Katoenen hanglamp

Deze katoenen hanglamp is helemaal hot op dit moment. De lamp heeft een bamboe frame met zijkanten van gewezen stof, een prachtige combinatie als je het ons vraagt. De lamp hoort thuis in een Scandinavisch interieur, maar misstaat zeker niet in Bohemische sferen!

Katoenen hanglamp

Bron: bengtgarden

Zwarte industriële hanglamp

De industriële hanglampen werden een paar jaar geleden zeer populair, maar zijn dat tot op heden nog steeds. De lampen zijn geïnspireerd op ouderwetse fabriekslampen en brengen een stoere en industrieel gevoel in de eetkamer.

zwarte industriële hanglamp

Bron: VTwonen | Fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com)

Zwarte prikkabel

Wie heeft ze nog niet voorbij zien komen, de populaire prikkabels. We zien ze zowel in slaapkamers, woonkamers, eetkamers als in tuinen. De LED-lampjes aan het zwarte snoer geven een bijzonder sfeervol en speels gevoel boven de eettafel!

zwarte prikkabel

Bron: Olivia Blog and Concept Store

Verzameling designlampen

Voor wie van een modern en designinterieur houdt zijn deze hanglampen een echte musthave. Door te kiezen voor een combinatie van verschillende hanglampen, creëer je een open en luchtig gevoel, zonder dat het te druk wordt.

verzameling designlampen

Bron: Eugeni Pons

Bamboe hanglamp

Tropische sferen met de trend onder de hanglampen: bamboe! Lampen die veelal met de hand worden gevlochten waardoor de lampen een prachtige uitstraling hebben en zorgen voor een sfeervol, diffuus licht. De bamboe hanglampen zien we veel terug in de Scandinavische woonstijl!

bamboe hanglamp

Bron: Pinterest

Witte industriële hanglamp

Naast de zwarte industriële hanglampen de zorgen voor een stoere look, zien we ook vaak de witte fabriekslampen voorbij komen. Ze zijn net wat vriendelijker van uitstraling, maar geven toch nog die industriële sfeer aan de ruimte! Perfect om een stoere touch aan een landelijk of modern interieur te geven.

witte industriële hanglamp

Bron: Looks like white

Glazen hanglampen

Glazen hanglampen zijn de juiste keuze bij kleine of donkere ruimtes, om op die manier zo min mogelijk het zicht te onderbreken. Daarnaast geven glazen hanglampen een helder en consistent licht, wat een sfeervol gevoel in de ruimte brengt!

glazen hanglampen

Bron: Interiors collective

Zwarte rotan hanglamp

Hotter dan hot! De zwarte rotan hanglampen zien we in menig woonmagazine voorbij komen. De vaak met de hand vervaardigde lampen uit natuurlijk rotan materiaal brengen een Scandinavische en Bohemische sfeer in de eetkamer.

zwarte rotan hanglamp

Bron: DAMAGE Playground collaborator

Authentieke hanglamp

Net als de industriële hanglamp, zijn deze authentieke hanglampen ook geïnspireerd op de lampen die we vroeger in fabrieken en straatjes zagen. Het staaldraad rond de lichtbronnen is kenmerkend voor dit type lamp en past daardoor goed in industriële of landelijke interieurs met een stoere touch!

authentieke hanglamp

Bron: Belathée Photography

Groepje hanglampen

Een groepje hanglampen is echt het type verlichting dat niet snel zal vervelen. Varieer er op los door de lampen op verschillende hoogtes te hangen! Niet alleen het aanzicht van de eetkamertafel verandert daardoor, ook het effect van het licht in de ruimte.

groepje hanglampen

Bron: Domian

Platte industriële hanglamp

Eén van de meest populaire hanglampen van dit moment, de platte industriële hanglamp die een lederen bevestiging heeft aan het plafond. Het leer is zeer kenmerken voor de lamp en zorgt voor een prachtige combinatie met het metaal!

platte industriële hanglamp

Bron: Zuiver

Wired hanglamp

Naast meubels en woonaccessoires zien we steeds vaker hanglampen van staaldraad. Het open ontwerp van de lampen creëert een modern en speels effect en zorgt tevens voor een diffuus licht in de eetkamer! Geschikt voor verschillende woonstijlen, zoals Scandinavisch, modern maar ook industrieel.

wired hanglamp

Bron: my scandinavian home

 

Hanglampen inspiratie in vormen, kleuren en maten

Zoals we al zeiden zijn er diverse type hanglampen te verkrijgen. Zoals bijvoorbeeld een stoffen hanglamp met een prachtige grote lampenkap. Het voordeel van deze lampen is dat ze minimalistisch, strak en simpel zijn. Daarnaast kun je bijna elke gewenste kleur krijgen waardoor de lamp perfect op het interieur aansluit. Wij vonden een aantal prachtige hanglampen die boven een eetkamertafel zouden kunnen halen, boven de keuken, in een hoek van de ruimte of boven een nachtkastje.

Hanglampen-2

Bron: verwek

Wanneer je iets opvallenders en uniek wil, kom je bijvoorbeeld uit op deze prachtige open lamp. Deze hanglamp is gemaakt van één MDF plaat die in stukken is gesneden met een laserstraal. Hierdoor ontstaan de prachtige en contrasterende zwarte randen waardoor de lamp een stoere look krijgt. Deze lamp zou prachtig hangen in een modern, brocante of Scandinavisch interieur.

Hanglampen-3

Bron: industrielelampen-online

Hou je van een warme look zoals koper? Ronde vormen en simpliciteit? Dan zijn deze retro geinspireerde hanglampen echt iets voor in jouw interieur. Door ze bij elkaar te hangen op verschillende hoogtes geven ze een prachtig effect aan het interieur.

Hanglampen-4

Bron: roomed

Transparante lampen zijn ook ontzettend populair geworden de laatste jaren. Een transparante lamp kan van allerlei materialen gemaakt worden. Dit voorbeeld is gemaakt van geperforeerd metaal.

Verlichting is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende woonstijlen, kleuren, vormen en formaten. Het interieur kan verrijkt worden met een prachtige industriële lamp, een design lamp, een kooldraad lamp, een lamp met een stoffen kap of een mooie transparante lamp. Een hanglamp zorgt niet alleen voor de juiste verlichting maar ook voor sfeer en kan zelfs een eye-catcher in het interieur zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van het design van de lamp die je kiest.

Hanglampen-5

Bron: interieurinstituut

De retro stijl is nog steeds erg in trek en opvallend aanwezig in onze interieurs. Deze prachtige lampen met mooie pasteltinten en een houtafwerking, stelen echt de show boven een eetkamertafel. Wederom in een groep bij elkaar, geven ze een groter en mooier effect dan wanneer je er 1 ophangt.

Hanglampen-6

Bron: ikea

De industriële lamp kunnen we niet meer wegdenken uit de moderne interieurs. We zien ze overal, in allerlei kleuren, vormen en vooral formaten. Van groot tot klein, van nieuw tot vintage.

Hanglampen-7

Bron: industrielelampen-online

Tenslotte zien we hier een prachtig voorbeeld van een zeer unieke lamp. De lampen zijn gemaakt van aluminium en afgewerkt in diverse materialen.

Hanglampen-8

Bron: sweetlivingshop