5x Hal inspiratie

De hal, of entree, van het huis is het visitekaartje van de woning. Maar vaak wordt deze ruimte pas als laatste ingericht of helemaal niet. Hoe kan je de hal nou een leuke make over geven? Wij zochten een paar mooie voorbeelden van een sfeervolle hal voor jullie. Inspiratie voor de hal: je kan niet genoeg inspiratie bekijken!

Update: Bekijk onze nieuwste hal ideeën

5x Hal inspiratie

Het mooiste is wanneer de hal aansluit op het interieur van de aangrenzende ruimtes zoals de woonkamer en/of keuken. Probeer de interieur stijlen op elkaar te laten aansluiten door dezelfde materialen, kleuren en decoraties te gebruiken.

hal-inspiratie

@andrea_groot

hal-inspiratie

@lausje040

Een paar onmisbare items in een hal

Er behoren een aantal items in de hal te worden gebruikt. Op deze manier vind je alle functionaliteit in een hal en hoef je het niet ergens anders te zoeken. Dit zijn een paar onmisbare items:

  • Een kapstop (achter gesloten deuren of juist aan de wand)
  • Een spiegel (groot of klein)
  • Ruimte om sjaals, mutsen, schoenen, paraplu’s etc. op te bergen
  • Een schoenenrek of schoenenkast
  • Een plek waar je de schoenen kan uittrekken
  • Goede verlichting
  • Een schoonloopmat
hal-inspiratie

@lovedbysheila

hal-inspiratie

@manon_o87

Hal inspiratie: Leuke items voor in de hal

 

hal-inspiratie

@madeleinsehouse72

Hoe breng je sfeer in een hal?

Zie de hal niet zozeer als een verkeersruimte maar bekijk het als een extra ruimte die je mag inrichten. Decoraties voor aan de wand, vloerkleden, leuke kussens, mooie lampen, planten, of persoonlijke items kunnen allemaal in de hal gebruikt worden. Kleed de hal en/of entree op zo’n manier aan zodat het bij de rest van het interieur past. Denk eens na over een leuke kleur op de muur, een nieuwe vloer of zelfs nieuwe trapbekleding. Nieuwe soort verlichting kan het interieur van de hal ook al enorm veranderen.