Petra Barelds ‘Zo wordt jouw hal een fijne entree’

Hoe geef je je hal die sfeer en uitstraling zodat potentiële kopers nieuwsgierig worden naar de rest van jouw huis? Voor Makeover.nl heb ik een paar leuke tips en trucs op een rijtje gezet. Zo wordt jouw hal een fijne entree waar mensen zich direct thuisvoelen.

Leestip: Bekijk onze nieuwe hal inspiratie

Bron: Stylizimoblog

In een paar seconden bepalen mensen bij binnenkomst hier wil ik wonen, of dit wordt niet mijn plek. Als er schoenen slingeren, een overvolle kapstok is, tassen en andere spullen op de grond liggen zullen mensen sneller geneigd zijn te denken dat de rest van het huis dan ook wel rommelig zal zijn (vooral als het nog volstaat met ieder housewarming cadeau van het eerste feestje). Ook ontstaat het beeld er zal wel niet netjes voor het huis gezorgd zijn.

Allereerst wil ik je de tip meegeven om de kapstok zo leeg mogelijk te maken. Een paar jassen, in een lichtere kleur, een mooie sjaal of een jas en een tas is meer dan voldoende. Ook schoenen mogen direct uit beeld gehaald worden. Vaak weten mensen niet meer waar ze de schoenen en jassen moeten laten in het huis, maar dan is de auto een geweldige opbergplek.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand..

Wanneer de hal erg donker oogt is het goed om een flinke spiegel op te hangen zodat het licht kan weerkaatsen en de hal daardoor lichter maar ook ruimer laat lijken. Ook is kleurgebruik hier van belang. Houdt de kleuren in dit geval licht en neutraal zodat niemand hierover al een mening kan vormen bij binnenkomst.

De hal is vaak een mooie plek om foto’s neer te hangen, maar in het geval van de verkoop van je huis adviseer ik vaak om deze te vervangen voor lijstjes met kaartjes of dat je een mooi stukje cadeaupapier of behang inlijst.

Mensen willen zich welkom voelen in je huis dus een mooie bos bloemen op een tafeltje of kastje, of een lantaarn met aangestoken kaars geeft een uitnodigend gevoel. En je hebt gelijk een paar accessoires staan die passen in de sfeer van de rest van je huis.

Meer licht in de hal..

Vervang een spaarlamp voor een lamp die de ruimte direct goed verlicht. De mensen willen niet een donker hol in stappen maar een helder verlichte, sfeervolle ruimte.

Zorg dat sjaals, wanten en mutsen opgeruimd zijn in manden of bakken met een deksel. Ook losse spullen op de trap mogen vanaf nu direct opgeruimd worden.

En last but not least, zorg voor een schone deurmat. Dit geeft een fris en schoon gevoel bij binnenkomst. Want zeg nou zelf:

Een goede eerste indruk is toch is alle gevallen heel belangrijk?

PB interieurstyling ontwerpt interieurs, geeft advies voor de verkoop van uw huis en maakt hier aantrekkelijke woningpresentaties van zodat uw huis zo goed mogelijk gepresenteerd wordt.

De aandacht voor sfeer, kleur, een goede indeling en het gebruik van materialen zorgen voor balans in een ruimte en zijn de belangrijkste uitgangspunten die PB interieurstyling gebruikt in haar ontwerpen en advies.

Petra Barelds
PB interieurstyling

[email protected]
www.pbinterieurstyling.nl

De laatste interieur inspiraties

beste-vriendin-cadeau
Pixabay via Pexels

Cadeau ideeën om je Beste Vriendin te laten zien hoeveel je om haar geeft

Je beste vriendin verdient natuurlijk alleen het allerbeste. Maar wat geef je haar cadeau om te laten zien hoeveel ze voor jou betekent? Wij hebben...

bed-bank-groen

Beste Bed Bank die je nu kunt kopen

Een slaapbank komt altijd van pas, als je onverwachte gasten hebt die willen blijven logeren of als je partner keihard ligt te snurken. In dit arti...

humidifier

De Beste Humidifiers voor Betere Luchtkwaliteit

Een humidifier of luchtbevochtiger heeft veel voordelen, maar het kan lastig zijn om uit alle opties en aanbiedingen de beste eruit te pikken. In d...