ikea-froset

IKEA Froset: Eames-style Fauteuil voor minder dan €100

Door Joeke | | Inrichting

Ken je de IKEA Froset al? Het is een budgetvriendelijke fauteuil van €89,95, die enorm lijkt op de gewilde klassieker de Eames LCW. Dus als je net als ik geen honderden of zelfs duizenden euro's hebt liggen voor een stoel, bekijk dan hoe je deze dubbelganger kunt gebruiken in jouw interieur.

Een leeshoekje

froset-van-dichtbij

Deze Froset fauteuil is heerlijk om in te lezen of om in te genieten na een lange dag. Dankzij het compacte ontwerp kun je de stoel makkelijk ergens wegzetten, om een gezellig zitplekje te creëren. Nog een lekker voetenbankje erbij en je kunt heerlijk ontspannen.

Mix & match

froset-collectie

Maak de IKEA Froset de eyecatcher van je woonkamer, en mix & match verschillende kleuren met elkaar. Wat extra zitplaatsen zijn altijd handig als er visite over de vloer komt. Met name in een lichte woonkamer, komen deze gekleurde klassiekers extra tot hun recht.

Multifunctioneel in de slaapkamer

In de slaapkamer is het handig om een stoel te hebben staan, bijvoorbeeld om je kleding op te leggen, en de Froset fauteuil is hier ideaal voor. Hij neemt niet te veel ruimte in beslag, is licht van gewicht en is tevens erg stijlvol.

Voor de babykamer

De Froset fauteuil is ook een heerlijke stoel voor de babykamer, bijvoorbeeld om de kleine te voeden. Leg een lekker kleedje over de stoel om deze zachter te maken, zoals een faux schapenvachtje bijvoorbeeld. De licht houten kleur staat heel mooi bij zachte pastel kleuren en beige tinten.

Plywood bij IKEA

froset-multiplex

Tenslotte een klein beetje informatie over het multiplex (plywood), dat zo kenmerkend is voor veel IKEA meubelen. Dit materiaal is al decennialang populair bij designers en dit heeft zo zijn redenen. De dunne laagjes hout die op elkaar zijn gelijmd zijn ideaal voor het maken van allerlei vormen, wat je ook terugziet in de Froset fauteuil.