kantoor-thuiskantoor-zolderkamer
@thuisstijl

Uw kantoor op zolder inrichten? 10 tips voor een mooi zolderkantoor

Bevindt je kantoor zich op de zolder van een gebouw of je eigen huis? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar tips hoe je een kantoor op zolder kunt inrichten. Bekijk onze 10 tips voor een mooi zolderkantoor.

kantoor-zolder-thuiskantoor
@hoff.van.saar

Bron: @hoff.van.saar

Tip 1: Planning

Begin met een goed plan voor het inrichten of zelfs verbouwen van je zolder. Maak een mooi ontwerp dat realistisch is en dat bij je budget past.

Tip 2: Daglicht in een zolderkantoor

Voldoende daglicht is vaak iets wat ontbreekt in een kantoor op zolder. Zorg er daarom voor dat er daklichten in het dak zitten of dat je een dakkapel laat plaatsen voor meer licht en frisse lucht in je kantoor.

kantoor-werkplek-zolderkamer
@thuisstijl

Bron: @thuisstijl

Tip 3: Ruimte

Meestal hebben zolders niet al te veel ruimte beschikbaar maar moet je juist optimaal omgaan met de ruimte die er is. Schuine hoeken zijn ideaal voor het opbergen van spullen en wanden zijn het beste voor planken en boekenkasten. Maak van een zwart vloerkleed gebruik om een extra ruimtelijk gevoel te realiseren!

kantoor-werkplek-zolderkamer
@whisperingbold

Bron: @whisperingbold

Tip 4: Verlichting

Of je nou veel of weinig daglicht binnen krijgt in je kantoor op zolder, sfeer en werkverlichting zijn essentieel in een zolderkantoor. Tijdens koude winterdagen of donkere avonden is het belangrijk dat je toch nog voldoende licht hebt om te kunnen werken. Zelfs in de zomer kunnen we in Nederland donkere dagen hebben en je zult versteld staan van de hoeveelheid licht dat je nodig hebt in een kantoor op zolder.

werkplek-thuiskantoor-daglicht
@haarlemshuisje

Bron: @haarlemshuisje

Tip 5: De plaatsing van het bureau

Waar zal ik alle meubels plaatsen? Dit is een veel voorkomende vraag en ook een belangrijke vraag om te beantwoorden. Het belangrijkste onderdeel van je zolderkantoor is natuurlijk het bureau of de werktafel. Zorg ervoor dat er voldoende daglicht op je bureau valt zodat je goed kunt werken. Het is ook fijn om een uitzichtpunt te hebben vanaf de plek waar je werkt. Tegen een muur aankijken is niet zo motiverend, dus zorg voor een raam of leuk uitzicht in de ruimte.

Ontdek de handigste bureau organizers!

Tip 6: De bureaustoel

De bureaustoel is in elk kantoor belangrijk. Op deze stoel zit je waarschijnlijk uren te werken dus is het van belang dat het een ergonomisch kwalitatieve bureaustoel is.

bureau-werkplek-kantoor
@bymik_

Bron: @bymik_

Tip 7: Opbergen

Weet je niet zo goed waar je alle spullen moet opbergen? Kies dan voor 1 wand vol met planken waar je boeken, folders, brochures, mappen en andere spullen kwijt kunt. Op deze manier houd je alle spullen op 1 plek en blijft de rest van je zolderkantoor opgeruimd.

Tip 8: Vloerafwerking

Welke type vloer je kiest voor in het kantoor op zolder is voor iedereen verschillend. Elk type werk heeft een andere type vloer nodig. Als je veel op en neer wandelt, op staat van je stoel en weer gaat zitten wil je dat je goed kunt werken op de vloer. Je zult waarschijnlijk veel met je bureaustoel op en neer rollen wat ideaal is op een harde vloer zoals parket, laminaat of tegels. Werk je liever in een warme sfeer dan is vloerbedekking de uitkomst.

Tip 9: Kleuren

Welke kleuren kun je het beste gebruiken in een zolderkantoor? Wij adviseren altijd voor lichte kleuren te gaan in een zolderkantoor. Lichte kleuren laten de ruimte groter lijken en geven meer licht, iets wat meeste zolders goed kunnen gebruiken.

zolderkamer-thuiskantoor-werkplek
@bijmargrietinhuis

Bron: @bijmargrietinhuis

Tip 10: Accessoires voor een kantoor op zolder

Welke accessoires kun je het beste kiezen voor een kantoor op zolder? Kies geen al te grote accessoires maar besteedt meer aandacht aan bijvoorbeeld verlichting, lampenkappen, lijsten, stoelen en tafels. Omdat een zolderkamer vaak klein is kun je beter de ruimte zo opgeruimd mogelijk houden.

zolderkamer-werkplek-thuiskantoor
@hoff.van.saar

Bron: @hoff.van.saar

Ben je op zoek naar meer inspiratie en tips voor je thuiskantoor? Wij hebben een artikel geschreven voor thuiswerkers die behoefte hebben aan een rustige werkplek.