Zo krijg je een rustige werkplek in huis

Door Sarieta | | Kantoor
kantoor-werkplek-bureau
@glamorousplanning

Een rustige werkplek heeft een kalmerende werking, is comfortabel en motiveert je om aan de bak te gaan. Er zijn verschillende manieren om een rustige werkplek te creëren. Zo kun je kiezen voor een werkplek in huis waar je op je gemak voelt. Omdat het best lastig kan zijn om een comfortabel gevoel te krijgen, hebben we de leukste tips geselecteerd hoe je een comfortabel gevoel krijgt en waarmee je jouw werkplek kunt aankleden.

Voordelen rustige werkplek

  1. Je krijgt een ontspannen gevoel
  2. Het motiveert je
  3. Je voelt je comfortabel
  4. Het voorkomt stress
  5. Je werkt efficiënter
bureau-werkplek-kantoor
@thuisstijl

Kies de beste plek

Ben je op zoek naar de beste werkplek in huis? Ga voor ruimte waar je een fijne werkplek voor jezelf kunt inrichten. Op deze manier kun je jezelf terugtrekken van huisgenoten of familieleden en ongestoord werken of vergaderen. Loop door je huis en stap elke kamer binnen. Kies de ruimte waar je het prettigste bij voelt en waar zonlicht binnenkomt. Zo zit je niet in het donker en kun je meegenieten van de zonnige dagen die eraan komen.

Tip: Vergeet je ramen en gordijnen niet open te doen voor frisse lucht in je kamer. Op deze manier start je de dag fris en fruitig.

kantoor-thuis-werkplek
@stijlt

Krijg een comfortabel gevoel

Een eigen werkkamer is fijn, maar het belangrijkst is een comfortabel gevoel. Creëer een comfortabel gevoel op verschillende manieren, zoals een comfortabele zithouding waardoor je meer op je gemak bent tijdens het werken. Een andere manier om je comfortabel te voelen is met een prettig bureau.

Zitzak

Maak een relaxhoekje in je werkkamer. Een zitzak is een leuke en fijne oplossing als je tussendoor wilt ontspannen of op kunt neerploffen na een lange werkdag. Een voordeel van een zitzak is dat het volledig naar je lichaam vormt. Daarnaast kun je door regelmatig een moment voor jezelf te nemen en op te laden in een zitzak rugklachten verminderen.

zitzak-kantoor-werkplek
Bol.com

Bureau

Een mooi, comfortabel en verstelbaar bureau. Met een zit-sta bureau kun je wisselen van de gewenste houding en hoogte. Wanneer je niet heel de tijd wilt zitten of staan is dit de perfecte bureau, omdat je gemakkelijk kunt wisselen. Dit is ideaal voor als je regelmatig rugklachten hebt.

thuis-werkplek-kantoor
@whisperingbold
Geïnspireerd? Begin met het uitzoeken van je bureau!

Bureaustoel

Zoek je een comfortabele zitplek die niet standaard oogt? Met een gekleurd, stevig bureaustoel met armleuning heb je het beste van twee werelden. Wil je de komende jaren niet telkens een nieuwe stoel kopen? Kies voor een kwalitatief goede bureaustoel met armleuning waar je jaren van kunt genieten.

Makeover Tip: Zorg ervoor dat je een bureaustoel kiest die goed past bij je bureau
bureau-bureaustoel-werkplek
@homebystuart

Kleed je werkplek leuk aan

Kleed je werkplek aan met sfeervolle accessoires. Waar nieuwe meubels veel geld kosten, zijn accessoires de perfecte oplossing om makkelijk een knus gevoel te krijgen. Denk aan plantjes, foto’s en een lekkere geur bij binnenkomst. Vul je ruimte op met kleine, sfeervolle details die je werkkamer helemaal afmaakt.

Planten

Geef je werkkamer een stukje groen met plantjes. Planten zijn niet alleen een leuke toevoeging, maar zorgen ook voor een fijne werkomgeving. Heb je een neutrale werkkamer? Voeg aan de plant een gekleurde pot aan toe. Zo heb je op een subtiele manier kleur in je kamer.

Tip: Kies voor een geel of oranje pot. Dit zijn twee opgewekte kleuren die mooi staan bij een groen plantje.

kantoor-planten-inspiratie
@ergonofis

Vloerlamp

Zet je werkkamer in de spotlight met een mooie vloerlamp. In de donkere dagen is het prettig om thuis te werken met voldoende licht. Een zwarte vloerlamp oogt misschien standaard, maar past perfect in een minimalistische kamer. Houd je meer van de felle kleuren? Kies dan voor een gouden vloerlamp voor in je werkkamer. Deze lamp steelt gegarandeerd de show wanneer je de kamer binnenloopt. Wil je jouw werkplek voorzien van een toffe eyecatcher? Ga dan voor een opvallende booglamp!

vloerlamp-kantoor-decoratie
Kwantum
Ook onmisbaar voor een fijne werkplek; de welbekende tafellamp.

Foto’s

Heb je foto’s die liggen weg te stoffen? Pak ze erbij en geef je werkkamer een stukje persoonlijkheid met een speels randje. Je kunt foto’s op verschillende manieren een leuk plekje geven, bijvoorbeeld  door ze op een wandplank neer te zetten, op te hangen aan een draad of plak ze boven je bureau.

foto-wandplank-kantoor
@michsole

Kleine accessoires

Een andere mogelijkheid om je werkplek leuk mee aan te kleden is door het gebruik van kleine accessoires. Denk aan kleine beeldjes, een polaroid die je gemaakt hebt tijdens een vakantie met vrienden of een familiefoto in glas. Zorg voor kleine accessoires in je kamer, zodat je kamer niet te vol oogt.

kantoor-werkplek-bureau
@huisjeindrenthe

Geurstokjes

Wordt bij binnenkomst van je werkkamer omarmt met de heerlijke geur van geurstokjes. Geurstokjes voorkomen muffe geurtjes, gaan maandenlang mee en zijn in vergelijking met geurkaarsen minder sterk. Kies voor lekkere geurstokjes om van je huis een thuis te maken.

werkplek-geurstokjes-accessoires
@carlheyerdahl

Op zoek naar nog meer tips en inspiratie voor je kantoor? Bekijk dan ons inspiratie artikel over een kantoor in huis of bekijk de 30 tips die we voor je hebben verzameld!