Een slaapkamer met donkere muren

Het verven van de muren in de slaapkamer is een klus waar je goed over na moet denken voordat je eraan begint. Zeker wanneer je voor een diepe of donkere kleur wilt gaan, is het goed om eerst even na te denken over welke wand dit het beste kan hebben. Elke wand heeft namelijk weer een ander effect op de ruimte, zeker wanneer het een donkere wand is.

Donkere-muren-7

Een donkere kleur komt op je af en maakt een ruimte knusser maar ook kleiner voor het oog. Stel je verft de achterwand van de slaapkamer donker, dan komt de ruimte naar je toe. Verf je het plafond donker dan komt het plafond naar je toe, dit kan heel goed werken wanneer je een ontzettende hoog plafond hebt. Verf je de muren donker aan beide zijden van de slaapkamer, dan wordt de slaapkamer lang en smal, je kunt het bijna een tunnel noemen.

Zoals je ziet is dus elke wand weer anders in een ruimte.

slaapkamer-bedroom-kleuradvies
@sabinelamet_interior_feed
slaapkamer-bedroom-interieuradvies
@huisje.vanrianne

Welke kleur kies je?

Daarnaast is het kiezen van de kleur ook ontzettend belangrijk. Kies je zwart, donkergrijs, donkergroen, donkerblauw of een andere donkere kleur? Donkere muren kunnen in talloze kleuren geschilderd worden!

kleurinspiratie-kleuradvies-stijladvies
@stylebykk
slaapkamer-interieuradvies-kleuradvies
@landlevenjudith

Combineer donkere muren met …

Je kunt een donkere muur combineren met lichte meubels en lichte accessoires. Deze worden dan nog eens extra benadrukt wanneer je ze voor of tegen de donkere muur plaatst.

Daarnaast kun je donkere muren ook combineren met donkere kleuren in meubilair en accessoires. Zeker wanneer je het in dezelfde kleurtoon maar in diverse tinten combineert, wordt het een interieur met een mooie gelaagdheid aan kleuren.

slaapkamer-bed-bedroom
@bymik_
slaapkamer-kleuradvies-zwarttinten
@whisperingbold

Verf de helft van de muur

Durf je het niet aan om een hele wand donker te schilderen? Ga dan voor de helft van de muur of een mooi kleurvlak. Zo kun je ook nog variëren met verschillende donkere kleuren die je combineert in verschillende kleurvlakken. Wees creatief en wees vooral niet bang, want als je het na een tijdje beu bent, schilder je het zo weer over!