De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een slaapkamer met donkere muren

Het verven van de muren in de slaapkamer is een klus waar je goed over na moet denken voordat je eraan begint. Zeker wanneer je voor een diepe of donkere kleur wilt gaan, is het goed om eerst even na te denken over welke wand dit het beste kan hebben. Elke wand heeft namelijk weer een ander effect op de ruimte, zeker wanneer het een donkere wand is.

Donkere-muren-7

Een donkere kleur komt op je af en maakt een ruimte knusser maar ook kleiner voor het oog. Stel je verft de achterwand van de slaapkamer donker, dan komt de ruimte naar je toe. Verf je het plafond donker dan komt het plafond naar je toe, dit kan heel goed werken wanneer je een ontzettende hoog plafond hebt. Verf je de muren donker aan beide zijden van de slaapkamer, dan wordt de slaapkamer lang en smal, je kunt het bijna een tunnel noemen.

Zoals je ziet is dus elke wand weer anders in een ruimte.

Donkere-muren-3

Bron: vtwonen
Donkere-muren-2
Bron: newzealanddesignblog

Welke kleur kies je?

MakeOver’s slaapkamer favorieten

Wat mag er in een fijne en comfortabele slaapkamer écht niet missen? Onze slaapkamer experts hebben de tips op een rijtje gezet.

  • Wist je dat we ruim ⅓ van ons leven in bed doorbrengen? Met een gemiddelde nachtrust van 8 uur heeft slaap een extreme invloed op ons leven en humeur. Het is dus niet verstandig om te besparen op een goed bed. Een goede boxspring verdient zich dubbel en dwars terug.

  • Een bed neemt over het algemeen een zeer prominent gedeelte van de slaapkamer in beslag. Visueel gezien is een bed slechts een groot vierkant. Dit geeft mogelijkheden! Door te variëren met mooi beddengoed kun je elke week een andere look nemen. Zo kun je het beddengoed en dekbedovertrekken aanpassen aan de seizoenen of aan je gevoel voor die week!

  • Voor de final touch in de slaapkamer zijn uiteraard accessoires van groot belang. Wij zijn erg fan van nachtkastjes, voetenbankjes en kussens. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Daarnaast is het kiezen van de kleur ook ontzettend belangrijk. Kies je zwart, donkergrijs, donkergroen, donkerblauw of een andere donkere kleur? Donkere muren kunnen in talloze kleuren geschilderd worden!

Donkere-muren-6

Bron: madaboutthehouse
Donkere-muren-5
Bron: newzealanddesignblog
[Tweet “Doe eens gek en schilder je muren donker in de slaapkamer!”]

Combineer donkere muren met …

Je kunt een donkere muur combineren met lichte meubels en lichte accessoires. Deze worden dan nog eens extra benadrukt wanneer je ze voor of tegen de donkere muur plaatst.

Daarnaast kun je donkere muren ook combineren met donkere kleuren in meubilair en accessoires. Zeker wanneer je het in dezelfde kleurtoon maar in diverse tinten combineert, wordt het een interieur met een mooie gelaagdheid aan kleuren.

Donkere-muren-4

Bron: myscandinavianhome
Donkere-muren-1
Bron: frenchyfancy

Verf de helft van de muur

Durf je het niet aan om een hele wand donker te schilderen? Ga dan voor de helft van de muur of een mooi kleurvlak. Zo kun je ook nog variëren met verschillende donkere kleuren die je combineert in verschillende kleurvlakken. Wees creatief en wees vooral niet bang, want als je het na een tijdje beu bent, schilder je het zo weer over!

MakeOver’s Slaapkamer Shoptips

Bij MakeOver beoordelen we onze shoptips niet alleen op de looks. We adviseren alleen bedrijven die betrouwbaar zijn met goede garanties. Voor de slaapkamer hebben wij 3 shoptips op een rijtje gezet.

  • Een goed bed kan een flinke investering zijn. Daarom is de duurzaamheid van een bed of boxspring erg belangrijk. Het is ook verstandig om naar een goede boxspring aanbieding te zoeken voordat je tot aankoop overgaat.

  • Heb je al een bestaand bed? De laatste jaren zijn er ontzettend veel ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen voor matrassen. Een matras met pocketvering kan je nachtrust en comfort al aanzienlijk verbeteren.

  • Wil je tóch naar een winkel waar ze uitgebreid de tijd voor je nemen om naar het meest geschikte te testen? Bezoek een beddenwinkel bij jou in de buurt om eens lekker te gaan proefliggen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?